leffa aktivoi haparoivat matkakertomukset

tiistai 30. joulukuuta 2014

Suosikkiohjaaja Ridley Scottin (Gladiaattori, Prometheus) uusi eeppinen seikkailuelokuva kertoo tarinan yhden miehen uhkarohkeudesta nousta imperiumin mahtia vastaan. Käyttäen hienoimpia nykytekniikalla tehtäviä visuaalisia efektejä ja 3D-ulottuvuutta Scott herättää eloon vuosituhansien takaisen tarinan uhmakkaasta johtajasta Mooseksesta (Christian Bale), joka nousee Egyptin Faarao Ramsesia (Joel Edgerton) vastaan ja johtaa 600 000 orjaa historialliselle matkalle pakoon Egyptiä piinaavia vitsauksia. Exodus: Gods and Kings, finnkinon sivuilta.

Husbend ja Lontoonpoika menevät tänään katsomaan Interstellar-leffan ja koska se madonreikäjuttu ei mua kiinnosta valitsin itselleni Exoduksen. 

Päivälleen neljä vuotta sitten olimme niissä samoissa maisemissa, niinpä oli ihan pakko tsekata kuvat läpi. Harmittaa, että vuodatuksen kadotuksessa menetin postauskuvani tästä(kin) matkasta ja erityisesti harmittaa kun itse myöhemmin poistin vielä matkakertomukset. Nyt on siis luvassa kuvasatoa Jordanian ja Egyptinmatkoilta kera hapuilevien muistikuvien. Ehkä joku lukija osaa auttaa ja kertoa kuvani ;) 

Kameli ikkunashoppailuilla Akabassa, normijuttu

Tässä muistaakseni on paikka, jossa Mooses antoi vettä

Jossain kohtaa Jordaniassa, jokin merkittävä paikka. Palava pensas?

Näkymä Eilatiin Israelin puolelle


10 kommenttia:

 1. Ai että Prometheus oli loistava, innolla odotan jatkoa. :) Exodus kiinnostaa kovasti, mutta pakko kyllä todeta, että Interstellar oli loistava ja vuoden paras elokuva. <3

  Iloista uuttavuotta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Exodus ili hyvä, voin suositella. Toinen joukkue piti Interstellarista.

   Poista
 2. Meidän piti mennä tänään katsomaan jompaa kumpaa, mutta iski väsymys... Se on jännä miten toisaalta rakastan Egyptiä ja sen muinaista kulttuuria sekä Punaista merta ja toisaalta taas en voi sietää sitä miten paikalliset käyttäytyvät ja kohtelevat luontoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kaikkea ei onneksi tarvitse hyväksyä toisten käyttäytymisestä. Leffa oli kyllä hyvä, voin suositella. Ja jos on Punaisella merellä, Egyptissä ja Jordaniassa käynyt on myös tuttuja fiiliksiä.

   Poista
 3. Emäntä: Kivoja kuvia. Exodus oli myös mielessä, mutta siihen oli vain 3 näytöstä viime viikonloppuna paikkakunnallamme (siis enää ei näytöksiä siitä) ja en saanut aikaiseksi lähteä elokuviin vaikka olisi kovasti kiinnostanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan Emäntä. Ehkä sun pitää heittää keikka Tampereelle leffailemaan. Tykkäsin kovasti :)

   Poista
 4. No voi hitto, jos olisin tiennyt sun yksin olevan menossa, niin olisin ängennyt mukaan! Ihan pakko nähdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun olisit soittanut tän kirjoituksesi aikaan olisit hyvin vielä ehtinyt. Istuin parhaalla paikalla ja kumma kyllä, vieressäni oli tyhjä paikka. Se olis ollut sulle!

   Poista
 5. Mielenkiintoista :)
  Hyvää uutta vuotta sinulle Pirkko!

  VastaaPoista