sateen jälkeen

tiistai 17. kesäkuuta 2014


Hiukan on sateiset kelit kiukuttaneet, varsinkin kun retkipäivä Viikinsaareen oli melkoisen märkä. Mutta tulipa käytyä. Puutarha sensijaan sateesta pitää, melkoista kasvuharppausta on nähtävillä ja onhan ilma puutarhassa sateen jälkeen aina ihan erityinen, helposti hengitettävä. Pisarat ovat kauniita lehdillä, eli silmäniloakin riittää.


16 kommenttia:

 1. Siellä kiukuttaa sade, täällä tuuli. Mutta puutarha sateen jälkeen (ja tuulen tyynnyttyä) on ihana. Pisaraiset kuvasi ovat herkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HUPS vaan bloggerille. Ja tän päivän kelille, joka sisälsi myös RAKEET, MYRSKYPIIKIT, RÄNTÄÄ ja helkutin kylmyyden. Olin työkseni kesäretkeilemässä torilla, villahuivin ja pipon kanssa, HAHA.

   Poista
 2. Ihania lehtiä - eri muotoisia ja eri värisiä ja sävyisiä.

  VastaaPoista
 3. Sade kiukuttaa ja kylmyys. Aamupäivällä satoi räntää ja rakeita. Oikein tässä pääsee juhannusfiilikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei paljon hymyilyttänyt aamulla, kun rakeet iski tuulilasiin. Myöhemmin räntäsade jo naurattikin, olihan meillä töissä kesäretkipäivä ;)

   Poista
 4. Sateen jälkeen kasvien lehdet ja kukat vesipisaroineen ovat todella kauniita.
  Kauniiksi sen sijaan ei voi sanoa tämänhetkistä säätä.

  Hyvää juhannusalus viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko. Uskon vakaasti, että parempaan mennään ilmojen suhteen ;) Sateen jälkeen on kaunista, mutta räntäsade ei ilahduta!

   Poista
 5. No siellähän kelit vain kummenevat. Olin viime viikolla Tampereella Pyynikin kesäteatterissa vesisateessa. Eihän se haitannut, kun oli katettu katsomo, ja lämpötilakin tämän viikkoisiin verrattuna hulppeasti toisella kymmennellä asteella :). Keski-Pohjanmaalla ei ole tullut vettä, eikä meillä räntää eikä rakeitakaan. Tuulta on saatu senkin edestä pohjosesta. Oikeastaan täällä jo vähän kasvit kaipaisivat vettä. Nuo sinun pisarakuvasi näyttävät ihanan reheviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelit on todellakin kummat. Tänään vuoroitteli lämmittävä auringonpaiste ja myrskyhuiput, jotka meinasivat lennättää torikatokset taivaalle. Kännykän sääennustekin on ihan ihmeissään, lupaa 0 ja -1 asteita. Huoh.

   Poista
 6. Se hyvä puoli tässä sateessa ja kylmässä on että ei ole hyttysiä! Tajusin sen eilen kun lunta satoi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh juu. Tosin hetihän ne paikalle tulevat, kun aurinko pilkahtaa ja sade taukoaa....

   Poista
 7. Voi noita värejä! Kauniit kuvat niinkuin aina.

  VastaaPoista
 8. Myrsky ja Minna oli tehnyt oivaltavan havainnon: ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin!

  Mikä tuo punalehtinen pensas on, tuhkapensasko? Kauniit värit.

  Juhannuksen juhla-asuksi näyttää valikoituvan pilkkihaalari karvasaappain. Pitää pysytellä kaukana juhannuskokoista, ettei haalari roihahda. Ai niin, eiväthän kokot pala kaatosateessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Positiivinen asenne :)
   Punainen pensaani on kääpiöpurppurahappomarja Berberis atropurpurea Nana, se sijaitsee Goottipuutarhassani. Tai montahan niitä on, taitaa olla 6 kipaletta.

   Villasukat on olleet tarpeen ja huppari, paljon ulkona ei olla viihdytty kuin aaton ruokailusessiot. Sisälläkin muuten piti laittaa lämmitys päälle, heh melkoista kesää!

   Poista