ulkomailla Tampereella

sunnuntai 18. toukokuuta 2014Eilen oli Tampereella Museoiden yö- tapahtuma ja rannekkeella sai kierrellä kymmenissä kohteissa, pakettiin kuului myös kohteiden välillä sukkuloiva museobussi. Me kävimme illan aikana neljässä museossa; yllä kuvat Emil Aaltosen museosta ja Lenin-museosta, jossa kävin ihan ekaa kertaa. 

Työväen museo Werstas oli myös uusi tuttavuus, mutta viimeinen kohde Vapriikki sitäkin tutumpi. Puoliltaöin kävimme vielä porukalla syömässä onnistyneen illan päätteeksi. Fiilis kuin olisi pienen ulkomaanmatkan tehnyt, lämmintäkin riitti.

 

21 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä ihan parasta, että tutustuu kotiseutuun hyvässä seurassa ja kiireettömästi. Kuulostaa todella kivalta päivältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä tai ilta, oli oikein onnistunut ja jotenkin rennolla otteella katseltiin näyttelyitä.

   Poista
 2. Palvelusväki tuumii, että kylläpä on koskessa vähän vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva on patosillalta ja toisaalla vettä kyllä oli hyvinkin runsaasti. Oli vaan erikoinen tuo pohjanäkymä, siksi tuli sitä kuvattua.

   Poista
 3. Hieno juttu tullainen museoiden yö. Sinullekin löytyi vielä korkkaamaton museo kotikaupungistasi. Hyvässä seurassa museoretkikin on mukavampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassu juttu, että käymättömiä museoitakin vielä löytyy vaikka töistäkin usein pääsen visiitille. Mutta nytpä olen taas viisaampi ja varmasti menen uudestaankin.

   Poista
 4. Usein käy niin, että läheltä löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää, josta ei ole tiennyt mitään. Jotenkin sitä aina tuppaa kurkoittelemaan jonnekin kauemmas. Olisipa kiva, jos täällä meilläkin olisi museoiden öitä; ehkäpä niitä tuleekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyypillisesti lähinurkilla liikkuu rutiinilla nopeesti paikasta toiseen siirtyen, mutta matkoilla lompsii rennosti vaikka kiirettä ja huolenhäivää ;) Lisää tätä :)

   Poista
 5. Toi museobussi kuulosti hauskalta kokemukselta! Verstas on mun lemppareita. Varsinkin se myymälä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, lopulta me ei menty yhtään bussilla, kun ei maltettu odotella ja oli niin ihanan leppoisa ilmakin ;) Mutta idea aivan mahtava! Juu ja Verstaan myymälä...

   Poista
 6. Kotikaupungista voi hyvinkin löytyä yllättäviä piirteitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Lupaan kesällä viettää ainakin yhden turistipäivän!

   Poista
 7. Joskus on kiva kierrellä tutussa kaupungissa ja katsella ympärilleen vähän kuin ulkomaalaisen silmin. Ateriointi keskellä yötä varmaan oli piste iin päälle, kun yleensä vain ulkomaanreissulla sellaista tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! -me ei edes muisteta, koska on viimeksi Tampereella oltu liikenteessä, saatikka keskiyöllä ravintolaillallisella :)

   Poista
 8. Paula tuossa kertoikin ajatukseni päivästäsi - tai illastasi. Oli varmasti ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihanaa ja näistä kuvistakin tulee niin hyvä fiilis :)

   Poista
 9. Meillä oli valitettavan hoppuinen vkonloppu ja tämäkin jäi kokematta...
  Mä olen muuten ajatellut, että joskus pitäisi kokeilla täällä kotikaupungissa sitä Hop On Hop off -turistibussia. Oppiskohan jotain uutta? Oletko Pirkko koskaan kokeillut tuota turistibussia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en tietenkään kotikaupungissa, maailmalla kylläkin! Olen myös miettinyt opastettuja bussireittejä, mutta toteutuminen ei ole tapahtunut -vielä.

   Poista
 10. Mukavaa tutustua omaan kaupunkiin myös näin!

  VastaaPoista
 11. Kuulostaa mukavalta, ja tosiaan ilmat olivat suosiolliset. Mulla oli lapsenlapset kylässä, joten jäi huomaamatta. Tuttu näky tuo viimeinen, kävelen tuosta töihin, mutta onneks nyt vapaalla tämän kesän, tuli vaan ihan työmatkafiilis kun näin kuvasi ! Kivaa kevättä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oli ihan ekaa kertaa tuolla sillalla, joten sekin vilä kokemuslistaan lisättäväksi :) Sulla on komeet maisemat, mutta ehkäpä nyt kestät vähän niistä erossakin ;)

   Poista