kuupuutarhan ekat

tiistai 18. kesäkuuta 2013Yllä: reilu viikko sitten kuupuutarhassa näytti tältä

Alla: viikonlopun tilannetta

Hitaasti, lopultakin, kuupuutarhassa alkoi vaatimaton kukinta. Lopultakin tapaan kaipaamani hyasintin! Ainoatakaan narsissia ei noussut, mikä on suuri pettymys. Syksyllä multaan meni melkoinen valikoima sipuleita;  Hypertuffaan piilotettiin valkoisia ihanuuksia: Crocus 'Jeanne d´Arc', Hyacinthus - ´Carnegie,  Narcissus poeticus var. recurvus, Narcissus Polar Ice 1936 sekä yksinarsissi lahjapussukka jonka nimeä en jaksanut lähteä kirjoittamaan sisälle ja toinenUnkarista tuotu pussukka, Helmililja, Jättilaukka ja yksi tulppaani Unkarista, jossa hiukan lilaa valkoisen reunoissa.

Kuupuutarhan sijainti oli muuttunut melko varjoiseksi, taustalla oleva tuija-aita oli kasvanut jo yli parimetriseksi. Lienee isoimpana syynä sipulieni huonoon menestykseen? Nyt tuija-aidasta on napsaistu päät poikki ja pihaan tulvii lisää aurinkoa. Eipä ihme, että vieressä oleva vanha perennapenkkini on aivan ränsistynyt, siihen kun olen aikoinaan koonnut paahteen kasveja...

20 kommenttia:

 1. Ihana kuupuutarha vihreää vasten. Pettymykset ja yllätykset kuuluvat puutarhurin elämään. Varsinkin sipulikukat saattavat olla arvaamattomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, olisi ihan tylsää jos kaikki aina onnistuisi.

   Poista
 2. Auringonvalolla lienee jonkinlainen merkitys. Minun pionini ovat vielä pelkkiä pallukoita, naapurissa täydessä terässä. (Minulla on liian varjoisa sijaintipaikka.)

  Ei vielä lyödä puutarhahanskoja tiskiin, eihän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakaan hanskoja ei lyödä tiskiin! Mulla ei taida olla yhtään pionin nuppua tänä vuonna. Mutta ei se mitään, kaikkea muuta ihanaa on!

   Poista
 3. Kaunis pikkupenkki, vaikka suuri harmi ne narsissit! Hyasintti korvaa ehkä vähän, se on upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasintti oli iloinen yllätys, sillä en muistanut sitä laittaneeni. Se on ihana, kaverit kylläkin vielä kadoksissa...

   Poista
 4. Somaa on ja susta on tullu ihan ammattikuvaaja.

  VastaaPoista
 5. Ihania valkoisia "herkkuja", kaunis pikkuinen kukkapenkki ja ihana hyasintti. Oikein mukavaa juhannukesn aikaa sinulle, toivottavasti säät suosii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sarppu -samoin sinulle. Maasta se pienikin ponnistaa ja kyllä tuosta vielä kuupuutarha joskus tulee ;)

   Poista
 6. Kaunista valkoista, varsinkin hyasintti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ripsureunatulppaanit on myös kauniit, mutta hyasintti on mun lemppari :)

   Poista
 7. Nyt on monessa blogissa näkynyt kuupuutarhoja. Kauniita ovat ja valaisevat kivasti tummempia pihan alueita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla tän hetken muotijuttu, tuo kuupuutarha. Mulla on viereen tulossa tummien kokoelma, goottipuutarha. Siinähän sitten ihmettelevät toisiaan ;)

   Poista
 8. Pirkko, nyt mää en kestä...Miksi minäkin en olisi voinut keksiä rajatumpaa kuupuutarhaa, koska haluan pitää sen pienenä ja sinne pääsevät vain harvat, kuten valkoinen LUPIINI (juu, luit oikein;), valkoinen akileija ja tulossa on valkoinen iris sibirica sekä ensi vuonna valkoinen varjolilja. Mikä ihana valkoinen kivimuna, kuupuutarhaan niin sopiva.

  Pelkään,että omani katoaa jonnekin lehdon kasveihin, kun laitoin sen lehdon alalaitaan, tosin ns. hoidetulle alueelle, mutta kummiskin sinne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kiitos, mulla on vähän päinvastaiset fiilikset kun harmittaa että kuupuutarhani on näin minikokoinen... Mutta onhan siinä hyviäkin puolia, kiitos kun niistä muistutit ;) Tämä ei pääse hukkumaan. Muna on muuten mun betonityöni! Nuo sun valikoimat kasvit on kaikki ihania, oih!!!

   Poista
  2. Ei tuosta munasta ihan ekaksi tullut betoni mieleen...

   Yritän nyt keksiä, millä riittävän kauniilla sen rajaisin. Mieleen tuli heti sellaiset koristetaotut aidan osat...Niitä saa jopa joskus edullisesti ja näyttävät hyvin vanhoilta eli sopis mieleen ja maisemaan.

   Jos haluat enemmän kuupuutarhaa, tee toinen samanmoinen tai pidempi tai vaikka minkämallinen, mutta vaikea hoitaa rajaamattomana, kun likellä niittykukkia, kaikenvärisiä, jotka pyrkivät mukaan kuupuutarhaklubiin;)

   Poista
  3. Koristetaotut aidat kuulostaa oikein hyvältä. Mulla on maa niin savista, että suosin nykyään kohopenkkejä tai sitten laatikoita. Onnistun niillä paljon paremmin. Ehkä mä tuolla kuupuutarhalla pärjään nyt aluksi ;)

   Poista
 9. Kaunista valkeaa. Epäonnistumiset toisaalta harmittaa mutta niistä myöskin voi innostua kokeilemaan uudestaan, jospa seuraavalla kerralla. Minulla toissa syksynä istuttamiani narsisseja putkahti maan pinnalle kukkimaan vasta tänä vuonna, viime vuonna ei näkynyt mitään ja ajattelin niiden sipulien kuolleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, ehkäpä munkin narsisseilla on sitten vielä toivoa :)

   Poista