Piha & Puutarha Turussa

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Vietin kuluneen alkuviikon Turussa, kuntoutumassa. Mieleni teki kovasti poiketa kasvitieteellisessä, mutta enhän mä sinne ehtinyt kun puutarha suljetaan jo klo 17 ja ohjelmaa riitti sekä kurssin, että omasta puolesta. Kävin myös hierojalla ja kosmetologilla, sekä askartelussa vapaa-ajallani. Viimeisenä päivänä kuulin, että Kauppilan kukkaparatiisi olisi myös ollut ihan nurkilla.  Paluumatkalle suunnittelin messukäyntiä ja se toteutuikin. Olin kyllä aikas ihmeissäni messujen pienuudesta, mutta saipa sieltä mukavan tuulahduksen keväästä ja kesästä. Mukaani tuli yhden suloisen huonekasvin-jonka nimeä en muista- lisäksi kaksi Pukin puutarhan pelargoniaa, valkoinen hankintalistallani ollut Mary ja lohenväriseen vivahtava Appleblossom Rosebud. Hillintää piti yllä tietoisuus kasvatustilan vähyydestä ja kasvihuoneen jäätilanteesta. Ehkäpä myös tuleva Tukholman messumatkakin ;)  Tässä muuta makupala.





 



  

32 kommenttia:

  1. Ihanaa :-) Todella kivat kukkakoristelut! Ihanat nuo persianpikarililjat (tummanvioletti kukka on kai sitä) ja magnolian karvanuput ♥
    Luulen, että Tukholmassa tulet olemaan tyytyväinen messujen antiin. Toivottavasti. Itse olen ainakin toivonut, että olisi pakettiautolla siellä, niin paljon erikoista sieltä löytyy. Viime kerralla jäi palaamatta erikoisia näsiöitä myyvän taimiston osastolle ja kylläpä harmitti. Ja sielläkin on yleensä kivoja teemapuutarhoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkakoristelut ovat kauniit, juu. AIvan ihanan keväiset koivunlehtineen :) Magnolian nuput on kuin tassut! ja kiva, kun tunnistit tuon tumman kaunokaisen, oli mulle ihan uus tuttavuus.

      Tukholmassa on myös aikaa paljon ja toivonmukaan siihenmennessä jostain järjestyisi myös kasvatustilaa (mitähän ihmettä mä oikein odotan!) Teemapuutarhat on kovasti mun mieleen, sieltä saa vinkkejä.

      Poista
  2. Saila vei sanat suustani. Ihana näky. Milloinkahan koivunlehdet puhkeavat luontoon ihan oikeasti? En edes lähde arvailemaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, se hetki kun huomaa että koivut alkavat vihertää on niin superihana. Kohta se on meillä <3

      Poista
  3. Me ollaan katseltu ihan samoin silmin ympärillemme, koska tuossa on hyvin pitkälti kaikki kuvat sellaisia, joita olisin itsekin napsinut, jos olisin pystynyt keskittymään siihen touhuun :D Kauppilaan kyllä kannattaa poiketa kauempaakin. Työpaikka on aika lähellä ja siinä tulee kätyä aika ajoin ihastelemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen syyskuussa taas menossa smaan kohteeseen, silloin hyökkään Kauppilaan viimeistään :)
      Hassua, että koit kuvani niin kotoisiksi, kuin olisit ite ottanut.

      Poista
  4. Kuvasi tuovat helpotusta kesän kaipuuseen!
    Mukavaa viikonlopun viettoa Tampereelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampere kiittää ja kuittaa. Kovasti on kaipuuta ilmassa!

      Poista
  5. Kauppilan puutarhakeskus oli kyllä minulle itselleni suuri pettymys, kun vierailimme siellä pari vuotta sitten. Hintataso oli tosi korkea, jos vertaa muihin vastaaviin paikkoihin. Vaikuttaakohan meneillään oleva lama myös puutarhamessuihin, sillä edellisellä kerralla Helsingissä näytteilleasettajia oli melkein puolet entisestä ja osa osastoista huusi tyhjyyttään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime vuonna Tampere oli kyllä aivan täynnä esittelijöitä, ehkä siihen vaikuttaa myös tarjonta. Moni esittelijä harmitteli, kun tänä vuonna ei ole Tampereella messuja. Jotenkin kummasti he tunnistivat puheestani kotiseudun ;)

      Poista
  6. Ihania kuvia, virkistää ihan mieltä kun näkee edes kuvissa! Kiitos niistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki extravirkeys on hankien keskellä tarpeen :)

      Poista
  7. Kauniita kuvia. Tuolla oli nyt noita tulppaaneja siihen malliin kuin olisin luullut Tulppaanien lumo -näyttelyssä olevan. Kauniit nuo keltaiset liljat!

    VastaaPoista
  8. Sun elämässäsi on nyt ollut runsaasti puutarhaa...kun on Whisleyt ja kaikki ;) Kiva, että löysit mieleisiäsi kasveja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, pelkkää puutarhaa koko elämä! Tätä Turkua ei ollut kyllä suunniteltu, satuin vaan olemaan siellä sopivasti. Ensi viikonloppuna kun vielä Tukholman puutarhamessut!!!

      Poista
  9. Komppaan Tylsää Mörökölliä, mukavasti olet saanut maistiaisia keväästä :) Tuolla annoksella itsekin olisi varmaan voinut jaksaa odotella paremmin, viime vuonna Floriade-näyttely huhtikuun alussa antoi kyllä valtavasti puhtia. Eli ensi kevään suunnitelmiin kuulukoon puutarhanäyttely tai kaksi...

    Niin, ja hienoja kuvia, piti sanomani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta. Kummasti nuo puutarhatapahtumat -oleet ja tulevat- lämmittävät mieltä. Ensi vuonna mä haluan Türiin ja joskus sinne Hollantiinkin...

      Poista
  10. Keväisiä ja jopa kesäisiä kuvia. Ulkona näyttää vielä talvelta. Helsingissä on messut jossain vaiheessa, sinne menen jos pääsen. En ole nyt oikein ajankohdastakaan selvillä. Pikarililjat näyttävät kauniilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsingin messut taitaa olla ihan pian, ehkä ensi viikonloppuna? Mä ihastuin niihin myös, väri oikein kutsui kuvaamaan:)

      Poista
  11. Keväistä ja kaunista.
    Kiitos kun meillekin näytit.♥

    VastaaPoista
  12. Suvikummun Marjan blogissa bongasin, että sinäkin olit käynyt Turussa messuilla, joten tulin kurkkimaan, minkälaista kuvasatosi tapahtumasta oli. Ja jäin sitten myös lukijaksesi! Jos tykkäät, piipahda Mielen Lumossa katsomassa meikäläisen kuvasatoa messuista, olen jakanut satoa vähän useampaan postaukseen, kun en osaa päättää, mitä kuvia jättäisin pois. T. Intianminttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun bongasit ja kiva kun kvinkkasit myös omasta jutustasi :) Ja tervetuloa lukijaksi!

      Poista
  13. Ihania kuvia ja kauniita kukkia! :)

    VastaaPoista
  14. Sama tuntuma vaikuttaa olevan kaikilla, vaatimattomat messut!
    Otin siitä huolimatta ihan hirveän paljon kuvia!

    Mutta mehän mennään ens viikonloppuna Tukholmaan. Odotukset korkealla!

    Vai olet missannut Kauppilan, ens kerralla sitten!
    Kauppilassa on varsinkin perenna- ja muu ulkokasvipuoli tosi monipuolinen. Hintataso tosin ei ole ihan edullisimmasta päästä, mutta hyviä tarjouksia on aina välillä.
    Toinen ihana puutarhamyymälä Turussa on Viherlassila, aivan hurmaava myymälä, kauniisti sisustettu ja ulkona myyntialue on tosi hieno. Hintataso vielä vähän korkeampi kuin Kauppilassa.
    Viherlassila sijaitsee Turusta Raumalle päin lähtevän tien varrella. Siellä kannattaa kyllä poiketa jos vaan on aikaa.
    Mukavaa sunnuntaita!
    Meillä sataa lunta, missä kevät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tukholmaa tosiaan odotetaan kuin kuuta nousevaa ;) Tosi kiva, että otit kuvia Turustakin paljon, mulla on jäänyt monta yksityiskohtaa vielä näkemättä kiireeni takia.

      Menen syyskuussa jatkamaan kurssiani Turkuun ja sitten suuntaan tuonne Kauppilaan ja myös Viherlassilaan. Kiitos vinkeistä!

      Jaa lunta?! Apuva! Täällä ei sentään lunta tule, mutta pikkuinen pakkanen kera tuulen on... Huoh.

      Poista
  15. Nyt, kun luen sinunkin menevän Tukholmaan, alkaa kyllä vähän harmittaa, etten itse sittenkin lähtenyt tänä vuonna. Sailan kanssa ollaan käyty kahtena vuonna takaperin, ja siellä on kyllä aivan ihanaa.

    Olisivatko Turun messut olleet tänä vuonna vaatimattomammat siksi, että ne Kevätpuutarhamessut kai vuorottelevat Turun ja Hgin välillä, ja ne ovat nyt Hgissä tulevana viikonloppuna. Koska ne ovat minun ainoat messuni tänä vuonna, toivon todella, että sieltä saa edes ilon aavistuksen. Ulkoa sitä ei saa: lunta on satanut jo neljä ja puoli tuntia. Mylkky.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ompas harmi, että et nyt lähde. Mulla on kovat odotukset, ne on mulle puutarhakesän The Tapaus :)

      Turun messuilla en ole aiemmin ollut (nytkin vain satuin olemaan Turussa siihen aikaan) mutta Tampereen messuihin, joita tänä vuonna ei ole, verrattuna olivat vaatimattomat.

      Lunta on tullut täälläkin iltapäivästä alkaen, ei kiva ei :(

      Poista