kukkaterapiaa tropiikista

torstai 22. helmikuuta 2018



 



 Jos ei aika ja tai rahat riitä, pääsee Kasvitieteellisessä puutarhassa nopeasti eteläisiin fiiliksiin. Ainakin tälläinen kukka -ja kasvihöperö ihminen, jolle kasvit tuovat mieleen (ikuisen) kesän.




 Kostean lämpöisissä kasvihuoneissa kierrellessä unohtuu ikkunan takana olevat lumikasat ja kylmyys. Ja niin sen pitää ollakin, että tälläisellä visiitillä pääsee hetkeksi irtautumaan arjesta. Ja talvesta.






 Tämä oli ensimmäinen vierailuni Ruissalon Kasvitieteelliseen puutarhaan, mutta varmasti ei se viimeinen. Paljon on kotimaassakin upeita kohteita.








 


 Lumi ja Pyry olivat täällä nähtävillä, ruokakupissaan ;) Me nautimme kahviossa maittavat kalakeitot ja kotiinviemisiksi löytyi kasveja.


10 kommenttia:

 1. Joo, ei sitä aina tarvitse tuhansien kilometrien päähän lentää nähdäkseen ja kokeakseen jotain uutta. Hieno paikka tuo Ruissalokin. Milloinkahan saisi itsensä sinne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimaassakin on kivoja kohteita, joissa pääsee lomafiiliksiin ainakin vähäksi aikaa. Mä haluan tonne uudestaan ja kesällä!

   Poista
 2. Hauska ja edullinen tapa päästä tropiikkiin :)
  Mukavaa viikonloppua sinulle Pirkko ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä kulu paljon lomapäiviäkään 😉 Kiitos ja hyvää viikonloppua sinulle.

   Poista
 3. Nuo tropiikit ovatkin hyvää ensiapua matkakuumeeseen tai kesän odotukseen. Kivan näköinen paikka.

  VastaaPoista
 4. Voi että, tällaiset kuvat on kyllä tarpeen näinä aikoina! Tropiikin ja Siperian välillä on jonkin verran kontrastia.

  Välillä sitä ajattelee, että millaistahan se olisi asua jossain, missä appelsiinit, persikat ja nektariinit saisi puusta, eikä tarvitsisi kaupasta ostaa. Tosin siedän kylmää paljon paremmin kuin hellettä, joten ehkä kuitenkin parempi näin...

  Siltikin tuollaiset tropiikkikuvat piristävät kummasti! Luovat uskoa siihen, että jossain ei tarvitse ulos mennessään latoa erinäisiä vaatekerroksia päällensä eikä sisälle tullessaan muistuta lumiukkoa (tai no, lumiakkaa tässä tapauksessa) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kuurakuva on todellakin eri todellisuudesta. Onneksi kesää kohti mennään ja vähän parempaa luvassa.

   Poista
 5. Tosiaan, tuollakin pitäisi käydä.
  Luin juuri kirjoituksesi Kotiblogit-lehdestä. Budabest on aina ollut matkakohde haaveena. Sitä usein postaustesi lukemisen jälkeen mietin, ja olen jo monta vuotta blogiasi seurannut :)
  Kyllä sitä on saamaton, mihin ihmeeseen se aika oikein menee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan oltu tosi pitkään jo blogiystäviä, olet päässyt näkemään monet Budapestjuttuni. Mulla on lehti vielä lukematta, selailin vasta ja sutkin bongasin.

   Poista