Sain Pionihulluutta ja puutarhaunelmia blogin Tiinalta haasteen:
1. Kerro puutarhastasi, minkä kokoinen se on? Minkä ikäinen ja millä vyöhykkeellä? Rivitalopuutarhani on kooltaan noin 400m2, rakennus on vuodelta 1990 ja me muutimme tähän 2002 jolloin hiljakseen alkoi puutarhan kunnostaminen. Olen elänyt uskossa, että kasvuvyöhyke on 2, mutta juuri saamani tiedon mukaan meillä onkin 3! Tietoon en ole vielä sopeutunut;) No, joka tapauksessa, järvi ympärillä lämmittää.
Päätykäytävä Hollywood Boulevard vuonna 2003 ja 2012 |
2. Kuinka kauan olet ollut puutarha-harrastaja ja miten innostus puutarhaan syttyi?
Innostus puutarhaan on äidiltäni, aika nuorena mulla oli jo omia kasvikokeiluja. Vuonna-90 muutin upouuteen rivitaloon ja rakensin sinne kivikkopuutarhan, -94 oli vuorossa omakotitalon villiintynyt piha.
Mölkkyä nurmikolla 2004 kesällä, 2013 on vielä kuupuutarha keskeneräinen. |
3. Minä vuonna aloitit bloggaamisen - ja mikä siinä on mielestäsi parasta?
Perustin kotisivut vuonna 2004, sitten parit blogit vuodatukseen (elämäni päivikset (syöpä), elämäni kirjat ja elämäni matkat) joista jäi henkiin lopulta vain tämän blogin esiäiti, elämäni matkat. Ja kirjoittaja! Hyppäsin bloggeriin juuri ennen suurta vuodatusmokaa, mutta kuvieni kadottaminen silti harmittaa suuresti. Parasta on vuorovaikutus ja kirjoittaminen itsessään. Vapaus.
4. Mitkä ovat blogisi tärkeimpiä teemoja?
Puutarha, kissat, matkat, kässyt ja arkielämä itsessään.
5. Kuinka monta lukijaa käy blogissasi kuukausittain?
Noin 8000.
Terassin läheltä 2004 ja 2013 kesinä. |
Halusin nimen jonka alle voisin nämä kaikkia aiheet tuoda ja myös sisällyttää jotakin osaa vanhan blogin nimestä.
7. Mitä asioita kerrot blogissasi itsestäsi- mitä et?
En kerro asuinpaikkaani tarkkaan, mutta varmasti se kuvista on helposti ratkaistavissa. Arjestani ja itsestäni kerron, mutta Husbendista ja Pojasta vain vähän.
8. Laita linkki tai kuva ensimmäiseen postaukseesi.
Blogi oli testauksessa jo aiemmin, tässä ensimmäinen oikea postaus kera huhtikuun alun järkyttävien lumikuvien .
Pupu puutarhassa vuonna 2004, suuri kivi pilkottaa myös 2013 kuvassa. |
9. Mikä on sinun mielestäsi paras tapa hankkia lukijoita- ja kuinka tärkeää on että muut lukevat blogiasi? Onko blogin tärkein tehtävä olla itselle puutarhapäiväkirja?
Suuri lukijoiden määrä ei ratkaise vaan se, että blogi on vuorovaikutteinen. Jos kukaan ei blogia lukisi, olisi homma huomattavasti tylsempää. Blogi toimii lisäksi tärkeänä päiväkirjana.
10. Mikä on suosituin blogi-kirjoituksesi?
Tammikuinen Kiina-arvonta johtaa, sitten oikea kirjoistus betoni-ja keramiikkajuttuja puutarhassa.
11. Onko blogissasi kaupallisia tai muita yhteistyökumppaneita?
Mainoksia ei, mutta pienimuotoista yhteistyötä harvoin ja valikoidusti. Ilmoitan sen aina erikseen.
2006 kesällä ja puutarhan kivetys aluillaan. |
12. Kuinka paljon aikaa viikossa käytät blogin tekemiseen? Muiden blogien lukemiseen?
Riippuu päivistä ja viikosta. Saattaa mulla tunti päivässä vierähtää, tai joskus montakin.
13. Kerro paras/parhaat vinkkisi aloittelevalle bloggaajalle?
Kommentteihin vastaaminen on kohteliasta, samoin kommentointi toisten blogeja lukiessa. Kommentinvahvistuksia ei kannata pitää.
14. Halutessasi laita kuva itsestäsi tai puutarhastasi
Meikäläinen väliaitaa maalaamassa 2007 kesällä. Puutarhasta on juuri poistunut tramboliini ja suuret kaivaukset ovat alussa. |
♥ vau, mahtavia muutoksia! Teillä on ihana puutarha...taisin jo sanoa aiemminkin...♥
VastaaPoistaKiitos <3 Nämä kuvat kyllä konkretisoivat muutosta, ei itsekään meinaa uskoa todeksi!
PoistaAika huikean muodonmuutoksen on puutarhanne vuosien saatossa kokenut! Nurmikko on saanut väistyä ja kaikki on ihan mahtavan kaunista nykyisin! :)
VastaaPoistaNurmikoa ensi kunnstettiin vuosikausia tuloksetta, sitten hiljakseen vähennettiin. Nyt ei ole enää yhtään. Kiitos :)
PoistaKiitos Pirkko :)
VastaaPoistaOle hyvä, Katja :)
PoistaExtreme makeover by Pirkko! Kaikkea ei saa aikaiseksi hetkessä.
VastaaPoistaJa kaivinkoneeni Husbend ;)
PoistaMahtavat ennen ja jälkeen kuvat !
VastaaPoistaVieläkö sorsia eksyy pihallenne ?
Kiva tuo pajuaidanne..onko se viime kesänä syntynyt ?
Teillä näyttää kivalle.
Etsimällä etsin ja lopulta löysin muutamat kuvat. Sorsia näkyy aikas harvoin, mutta joskus. Elävä pajuaita tehtiin muutama vuosi sitten, sitä on toinen pätkä kasvihuoneen takana varjostamassa suurimmalta paahteelta. Kiitos!
PoistaSinulla on aika pitkä blogihistoria. Hauska huomata, että blogisi tärkeät aiheet ovat samat kuin minullakin.
VastaaPoistaOnhan sitä tullut kirjoiteltua, mutta nyt ehkä muutama vuosi taajempaan. Meillä on ihan parhaat aiheet :)
PoistaOnpa puutarhasi muuttunut vuosien kuluessa! Kaunista on jo nyt, vaikka puutarha ei tule koskaan valmiiksi. Mikä on ihan hyväkin toisaalta, mitä sitä valmiissa puutarhassa tekisi?
VastaaPoistaKiitos haasteesta :)
Asunnossa oli ollut vuokralaiset ja edellinen omistaja asui pois Suomesta, puutarhaa ei oltu hoidettu lainkaan moniin vuosiin ja voikukka oli vallalla. Puutarhaa on kiva aina uudista,mutta nyt tuntuu kivalta kun on helpompi vuosi kaivamisten suhteen tulossa. Innolla odotan vastauksiasi.
PoistaKiva postaus!
VastaaPoistaHienoksi olette puutarhan laittaneet! Vaatii paljon kärsivällisyyttä ja vähän tuuriakin :)
Kiitos! Kävin yhtenä talvena puutarhansunnittelukurssin, mutta on tää meillä mennyt siitä suunnitelmasta ihan överiksi! Haha, enpä olisi uskonut, mutta jotenkin näin ne palaset vaan loksahtelivat ;)
PoistaMahtavan muutoksen olette saaneeet aikaan puutarhassa. Vaan missä sorsat ja pupu - padassako? Aika paljon olen Mansessa 30 vuoden aikana kulkenut ja oleillut, mutta enpä kyllä tunnista kotiasi - joten ainakin minun osaltani identiteettisi säilyy edelleen.
VastaaPoistaKiitos between <3 Sorsia näkee edelleen harvakseltaa, pupuja tosi usein. Ja pupu on ahkerasti myös lannottamista hoitanut talvella. Saattaa se tosiaan olla aikas haastavaa tunnistaa, hyvä niin....
PoistaIhania ennen ja jälkeen -kuvia, olette tehneet paljon töitä - ja saaneet myös kaunista aikaiseksi. Pahoittelen vyöhykkeen pilaamista ;) Sulla on niin suotuisat olosuhteet, järvi lämmittää ja kuvien perusteella teillä on puitakin suojana, niin että ihan selvästi vyöhykkeesi on II :D Meillä juu on yhteistä blogihistoriassa. Lämpöä nyt sinne sun II:lle !
VastaaPoistaKiitos. Varsinkin siitä lämmöstä ;) Kyllä mä nyt tähän jo alan sopeutua ja olen vakuuttunut että meidän mikroilmasto on erittäin myönteinen ;)
PoistaTosi kiva ja valaiseva postaus:)
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaKiva postaus! Todella mukava nähdä noita ennen ja jälkeen kuvia. Mikä muutos! Upeaa:)
VastaaPoistaKiitos, kiitos :)
PoistaPirkko, meidänkin puutarha on III vyöhykettä, vaikka Keski-Suomi on muuten IV:sta, jota en olisi kestänyt...Saarella suminen ja Päijänteen ympäröimänä oleminen muuttaa kuulemma vyöhykkeemme. Tuohon puutarhan pienilmastoon voi itse vaikuttaa paljon. Minä olen siihenkin ryhtynyt ihan uuden magnoliahullutukseni myötä.
VastaaPoistaOletpa kauan jaksanut blogata. Se betonijuttu taisi olla sitä sun kuupuutarhaasi, jossa se kaunis 'muna'.
Meidän puutarhassa on todella suotuisa mikroilmasto, on sitä harrastavan ystäväni kanssa ihmetelty. Hyvä niin, tyydyn osaani ja vyöhykkeeseeni ;)
PoistaKauan ole blogannut, mutta välillä harvempaan. Nykyään on vapaata niin paljon, että pystyy syventyyn paremmin. Betonipostauksessa taitaa olla muitakin juttuja, mutta muna on se mun tärkein!
Kuvista näkyy hienosti muutos, joka on kuin paratiisin luominen.
VastaaPoistaKuvat tosiaankin konkretisoi niin, että itsekin ihmettelen! Tästä tulee meille oma pikku paratiisi <3
Poista