Szentendre, käsityöläiskaupunki

lauantai 30. kesäkuuta 2018

Szentendressä tulee käytyä usein, tänne on Budapestista vain pieni matka paikallisjunalla. Kesäaikaan myös laivalla pääsee suoraan keskustasta, oikein mukava on sekin vaihtoehto. Nyt me tulimme tänne tylsästi, mutta nopeasti, autolla.
 Pieniä puoteja, katukahviloita, kapeita kujia, terassiravintoloita, kädentöitä ja turisteja, sitä kaikkea on Szentendre. Vieressä Tonava tuo virkistystä. Ihastuin tähän korusarjaan ja Gustav Klimtin maalauksesta inspiroituneet korvakorut pääsivät mukaani. Teen jossain kohtaa ostoksista juttua.

 Viiniä, paprikaa eri muodoissaan ja muuta tyypillistä tuliaistavaraa.

Meidät tuo Szentedreen myös ihan paras marsipaani, Szamos. Myymälän lisäksi täällä on Szamos kahvila, museo ja koulutuspiste. Täältä saa marsipaanikonvehdit tuoreina ja valikoima on valtava. Kirsikkatäyteinen on meidän molempien suosikki, Husbend tykkä myös Unicum-makuisesta ja minä pähkinäisestä. Pakko myöntää, että muutama tuli taas syötyä.8 kommenttia:

 1. Aivan ihana tuo katu, jossa on lampunvarjostimet <3
  Kovasti odotan tuota ostopostausta. Kiva päästä näkemään, mitä olet ostanut.
  Mukavaa viikonloppua Pirkko <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi, jossain kohtaa ostokset tulevat mutta nyt niitä on kolmessa matkalaukussa sikinsokin....eli ehkä vasta kotona. Lampunvarjostimet on kivat ja hauskat piristimet.

   Poista
 2. Tuolla minäkin olen käynyt. Silloin oli helteinen kesäpäivä, meneillään jokin erityinen käsityötapahtuma ja miljoona turistia - meidän lisäksi. Silti tykkäsin kovasti.
  Marsipaani jakaa ihmisiä kovasti. Minä tykkään. Ko. puodista voisi mukaan lähteä yhtä jos toista herkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Szentendre on viehättävä monella tapaa. Unkarilaisen Husbendin myötä olen rakastunut myös marsipaaniin, kookokseen ja manteliin. Niin se maku muuttui.

   Poista
 3. Onpas vekkulit portaat! Viehättävältä vaikuttava paikka muutenkin. Mutta minne osoittaa toisen kuvan ihastuttavan seinämaalauksen nuoli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Portaat on tosi söpöt, olen tainnut kuvata ne joka reissulla. Muitakin hauskoja käytäviä ja rappusia löytyy.
   Nuolen kohdalla on sisäänkäynti päiväkotiin tai kerhoon. Nuolen teksti voisi unkariksi olla hiekka, mutta ehkä se on serbiksi. Kaupungissa asuu serbialaisia, oikeastaan kaikkialla täällä on paljon myös muita kansalaisuuksia, kuten toisaalta unkarilaisiakin on muissa maissa.

   Poista
 4. Oijjjjoi miten ihania kuvia! Taju lähtee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania paikkoja! Koita pysyä tajuissasi, vielä lisää tulossa 😘

   Poista