Margit-saaren japanilainen puutarha

torstai 28. kesäkuuta 2018
 Budapestin sydämessä on ihana vihreä keidas, Margit-saari. Margit-saari on Tonavassa, Margit- ja Arpád- siltojen välissä. Saaren pituus on noin 2,5 kilometriä. Sieltä löytyy mm. puistoja, luontoa, ulkoilmakylpylä Palatinus, hotelleja, ravintoloita, vanhan kirkon ja luostarin raunioita ja tämä japanilainen puutarha. Margit-saari on hyvin suosittu paikallisten virkistysalue. Saaren keskiosa on rauhoitettu autoilta.
 
Näin puutarhan nyt ensimmäistä kertaa kesäasussa ja kyllä se minut hurmasi! Japanilaisessa puutarhassa on hyvä mietiskellä ja rentoutua, tuijottaa hetki veden virtausta tai kaloja, ihastella lumpeenkukkia ja tietysti kaikkia kasveja.... Täällä ei ole kiire mihinkään.
 
Meillä kävi hyvä tuuri, taivaalta tipahteli pikkuisen vettä, ja saimme ehkä juuri siksi olla puutarhassa ihan rauhassakin. Sade oli kuitenkin niin vähäistä, ettei haitannut meitä. Yllä olevassa kuvassa näkyy vaahtera, joita puutarhassa on paljon. En saanut selvitettyä tarkkaa lajia, tällä on lehdet hyvin pienet ja kevyet, ne asettuvat mattomaisesti toistensa lomaan ja antavan suojaa. Todella suloinen puu siivilöi valoa ihastuttavasti.

Alla silkkiakaasia kukassa, näitä näkyy puutarhoissa aika paljon.


10 kommenttia:

 1. Kaunista! Tuolla pitäisi käydä, kun Budapestiin vielä joskus päädyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Margit-saarella viettää helposti kesäpäivän kokonaan, kiva paikka.

   Poista
 2. Ihana puisto! Erityisen ihanat vesiaiheet, ja koikin siellä näkyy uiskentelevan. Oi että, mä joskus kylvin tuota silkkialbitsiaa, ja ne itivätkin hyvin, mutta sitten tuli taimipolte ja vei kaikki taimet. Olisi aika makee olohuonepuuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kyllä mahtis olohuonepuu!

   Uiskentelijoita oli useita, sekä pienempää että suurempaa. Täällä on monimuotoiset vesiaiheet, on puroja ja isompia altaita, kivassa harmoniassa.

   Poista
 3. Onpa kaunista! Tykkään noista poluista, joita pitkin saa kulkea ihanassa puutarhassa. Vesielementit on myös aina kivoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puiston tunnelma on kyllä kiva, jotenkin helposti lähestyttävä.

   Poista
 4. Oi mikä paikka. Olisipa ihana vierailla tuolla. Olen kerran ollut Margit-saarella, mutta siitä on vierähtänyt aikaa yli 30 vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Margit saari on nyt vielä ihanampi, kuin ennen. Tämä japanilainen puutarha on ollut vain muutaman vuoden. Joten tervemenoa!

   Poista