pitkäkorvaiset lapsenlapset

sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Viime viikonlopun toimimme pupuhoitolana Pojan ja Tyttönsä Nupulle ja Papulle. Kun nuoripari matkusti, saivat mummu ja faffa nauttia puputtimista monta päivää.

Jo edellisenä viikonloppuna rakentui pupuille aitaukset kompostikehikoista nippusiteiden avulla. Faffa rakensi kameravalvonnan, netin kautta myös nuoripari sai katsella Nuppua ja Papua koska vaan. Kamera oli hoitajillekin kätevä, kissojen takia pupujen huoneen ovi oli vielä varmistusteipattu yön ajan. Yhtenä yönä huoneesta kuului kummallista ääntä -Papu pureskeli mattoaan, joka välillä läpsähti maahan. Nuppu on kolmevuotias, hermeliininä myyty kanineito. Tämä tempperamenttinen pupu osaa tömistellä tassujaan, jos jokin ei suju mielensä mukaan.

Nuppu nautiskelee tuoreruuasta; paria eri salaattia, korianteria ja tilliä oli eväänä, kuivaruuan ja heinän lisäksi.

 
Papu on kääpiöperhoskani, josta piti kasvaa kaksikiloinen, mutta pienemmäksi taitaa jäädä. Papu on 1 -vuotias nakertelija, joka söi leikkiporkkanan banaanilehtipään yhdessä hujauksessa.Papu sängyllään, jota on hiukan itse viimeistellyt. Ja kyllä, Papu nukkuu tässä sängyssä <3

 

Yhtenä päivänä Papu heittäytyi makuulleen pötköttään. Onneksi meitä oli varoitettu, että saattavat tekeytyä kuolleeksi. Myöhemmin kuulin vielä, että tämä on osoitus kanin turvallisesta olosta. Mikä ihana palkinto.


 
Nuppu huilaa kauluriaan vasten.


Ai niin, Nupulle laitettiin heinän joukkoon vielä kuivattuja yrttejä.
Näitä yrttipussukoita oli useita eri laatuja mukana herkuiksi.

Papulla ja Nupulla on omat aitaukset, koska heitä ei ole vielä leikattu.
Aitauksien välissä pitää olla rakoa, koska muuten voisivat tehdä vauvoja verkon läpi ;) Mustan kanin kuvaaminen on yhtä haastavaa, kuin mustien kissojen. Meillä oli patjat aitauksien edessä, siinä makoilin, katselin eksoottisten eläinten hääräämistä ja kuvasin.
Nuppu tomerana.
Viikonloppu näiden pitkakorvaisten lastenlasten kanssa oli kivan erilainen ja moneen kertaan on muisteltu viikon varrella Nuppua ja Papua. Jokainen tillin ja salaatin käyttäminen muistuttaa söpöistä puputtajista, joiden suuhun vihreät katoavat vauhdilla.

26 kommenttia:

 1. Ihania lomalaisia on ollut teillä 😍

  VastaaPoista
 2. Söpöjä! Ystävälläni oli hermeliinikani, joka oli uskomattoman oppivainen ja viisas. Välillä tuntui, että se ymmärtää jopa ihmisen puheen. Minun piti aina tarkistaa käsilaukkuni pois lähtiessäni, sillä isohkosta koosta huolimatta pupulla oli tapana ahtaa itsensä laukkuuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, vastasin kommenttiisi jo aiemmin, mutta sitä ei täällä ole. Hauska tuo sinun muistosi ;)

   Poista
 3. Voi lutunen sentään, tosi ihanat! ❤️

  VastaaPoista
 4. Oi mitä söpöliinejä. Meilläkin on ollut kääpiökaneja ja jotenkin sydän aina sykähtää kun näen näitä nakertelijoita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloin todella ymmärtää, mikä kaneissa kiehtoo kun näitä kahta seurasin läheltä.

   Poista
 5. Voi mitä pupusia! Tulee mieleen meidän tyttären chinchillat - olemme välillä saaneet niillekin olla varahoitajia Micu-kisulin ohella;)

  VastaaPoista
 6. Voi että ovat ihania! Kuinka teidän kisut suhtautuivat vieraisiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanit olivat yhdessä huoneessa ja kisut muualla vapaana. Ihmeja kumma, eivät välittäneet mitään, olisi luullut hajujen paljastavan pitkäkorvat?

   Poista
 7. Moikka. Onpas viehättävä postaus, Kristiina

  VastaaPoista
 8. Onpas teillä söpöisiä lapsenlapsia! ♥ Ja ilmeisen puuhakkaita myös, kuten lapsilla ja pupuilla tapana on!

  Onko muuten yrttien lisäämisellä ruokaan joku muukin tarkoitus kuin se, että maistuu erilaiselta tai on herkkua? Onko esim. jonkun hivenaineen saannin tai muun terveysasian kannalta olennaista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin tosi söpöt puput. Ymmärsin niin, että yrtit on herkkua ja Nuppu saa niitä heinien kanssa, jotta puhuttaisi heinää paremmin. Nää on oikein tosi lellittyjä perheenjäseniä 🐰🐰

   Poista
  2. No mutta sehän käy järkeen, että yrteillä maustetut heinät maistuu paremmin. Ja onhan se terveydenkin kannalta tarpeen. Jos on pupu, täytyisi syödä reippaasti heinää! Nyt onneksi alkaa olla se aika, kun pupuhenkilöille saa ulkoa tuoretta evästä. Sen vasta hyvältä luulisi maistuvan kanin suussa!

   Poista
  3. Pupujen täytyy syödä koko ajan, se on yksi ihmetys. Ulkoeväitä pumpuille omat vanhemmat keräävät, mutta me ei uskallettu edes ehdottaa, kun on kaikki niin tarkkaa.

   Poista
 9. Olen viettänyt elämästäni kahdeksan vuotta kanin kanssa ja täytyy sanoa, että olette erinomaisia kaninhoitajia. Kameravalvonta ja kaikki herkut :) Ihastuttavia pitkäkorvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinulta löytyy kanikokemusta! Meidät vain opastettiin herkkuihin, ei olisi itse tiedetty. Husbendin älynväläys oli kameran laittaminen. Ikävähän näitä on 🐰🐰

   Poista
 10. Nää on jotenkin niin liikkiksiä, etenkin nuo korvat! Tuossa pötköttelyasennossa niin herttaisesti nipussa, herkän näköiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpöjä liikkiksiä tosiaan, oli hieno viettää muutama päivä silkkikorvien kanssa. Nuppu usein piti korvia eri asennoissa, varmaan pysyi tilanteen hallinta siten joka suuntaan.

   Poista