lomailua Unkarissa

sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Tervetuloa seuraamaan pariviikkoisen Unkarinmatkan päiväkirjaa, joka saattaa paljastaa kaiken matkastamme, tai sitten ei. Jotakin uutta takuulla!

Saavuimme Budapestiin keskiviikkona aamusta, lentokentällä oli jo valmiina odottamassa vuokra-auto. Pikaisesti tavarat meidän unkarinkotiin ja raikasta ulkoilmaa nauttimaan. Muutaman minuutin kävelyn päässä on ranta, eli oikeastaan ulkoilmakylpylä. Sisäänpääsy alueelle maksoi 1900 forinttia (n. 6€), hinta vaihtelee kellonajan ja viikonpäivän mukaan. Kassalla tehtiin kävijätutkimusta ja meitä suomalaisia ihmeteltiin, ei taida olla turistien tiedossa tämä paikka. Komeet pylväät tässä sisääntulossa.


 Alueella on muistaakseni 4 erilaista isoa allasta, lekottelijoille ja tosiuimareille, sekä tietysti lapsille. Lepotuolit on vapaasti käytettävissä ja lisäksi runsaasti tilaa ruoholla makailuun taikka suurempaan pelailuun. Lämpötila on kolmenkympin tuntumassa, mutta kyllä tuo lämminkin vesi virkistää. Alueella suositaan korttimaksua, mutta jotain onnistuimme käteisellä vahingossa maksamaan.

 


Tässä yläpuolella on esimerkkejä rannassa tarjottavista eväistä, eli hyvin tyypillisiä syötäviä; ekana hekk eli kummeliturskaa, leivänsiivu ja hapankurkkuja. Oikein hyvä yhdistelmä. Toisessa kuvassa päiväkähvit kera ohukaisen, palacsintaa saa hyvin monenlaisilla täytteillä kuten kaakaolla, kanelilla, nutellalla, hillolla... Ja oikealla suorastaan rantojen kuningas, Lángos. Tämä uppopaistettu piirakka voidaan päällystää kuvan valkosipulin lisäksi vaikkapa smetanalla, juustolla tai millä vaan suolaisella. Seuranaan maissi. Ja kuten kuvasta näkyy, paikallinen olut sopii kaiken kanssa. En yleensä ole oluenjuoja, mutta matkoilla joskus ja nyt tämä maistui helteessä taivaalliselta. Rannalla on runsaat kukkaistutukset, lisäksi juuri nyt monet puut kukkivat hienosti.Ihmisvilinän lisäksi rannalta löytyy rauhallisia sopukoita, kuten yllä oleva.
Lämpötila oli pari ekaa päivää yli kolmenkympin, joten rannalla tuli velttoiltua.

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Todellakin lekoitellen aloiteltiin, kunnon siirtymä arjesta lomailuun.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Nyt jäi liukumäet vielä kokeilematta. Jos huomenna on helle, nin mennään taas rantsuun. Mutta en mä silti laske liukumäkeä ;)

   Poista
 3. Ihana virkistäytymiskeidas, ilmeisesti keskellä kaupunkia, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on Római Fürdön alueella, ihan keskustaan on n 6 kilometriä, mutta piankos tänne junalla tulee. Ja vieressä on roomalaisen kaupungin, sekä amphiteatterin rauniot!

   Poista
 4. Onpa kaunista ja mukavan näköistä!

  VastaaPoista
 5. Herkkuja niin vatsalle kuin silmillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran reissussa on ihan pakko nuo perinteiset maistella, ja kyllähän ne maistuikin.

   Poista
 6. Teidän unkarinkodin seudut ovat oikein virkistävän näköisiä! Luulisi tuolla ihmisen lepääntyvän!

  VastaaPoista