markkinarakoa?

keskiviikko 24. lokakuuta 2012


Kaikennäköistä sitä on tullut tehtyä! Vuosia sitten opintoihin liittyen piti tehdä yrityslaskelmia ja minäpä sitten päätin  "perustaa" oman firman, tehdä markkinointisuunnitelmat, palvelujen hinnan määritykset, swot-analyysit, budjetit sun muut. Säästän teitä siltä kuivalta osuudelta ja jätin powerpointistani ne lukemat ja laskelmat pois. Olisko markkinarakoa?

27 kommenttia:

 1. No olisi markkinarakoa! Saisiko varattua jo ajan, vaikka yritys on vasta perustamisvaiheessa...? Kun ne terapeutit näyttäisivät olevan jo paikalla! Voisin kyllä ottaa siltä pitkätukkaiseltakin terapeutilta ajan, vaikka tekstissä mainitaankin vain lyhytkarvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teksti on niin vanhaa, ettei pitkätukkaterapeutti ollut vielä syntynyt :) VIP-henkilönä sulle tarjolla myös pitkätukkaa!

   Poista
 2. Loistoidea ja taatusti löytyisi halukkaita terapiaan tulijoita :)

  VastaaPoista
 3. Loistava idea! Vielä kun ruuvaat hinnat asiakasystävällisiksi niin avot! Siinä uudessa Kissojen Suomi -kirjassa, (oletko jo saanut sen käsiisi?) oli kertomus erään vanhainkodin kissasta, mikä toimii vanhustentalossa jonkinmmoisena "terapeuttina". Asukkaat melkein kilpailevat siitä kenen huoneessa kissa nukkuu... Ei tuommoinen homma varmaan kauhean ikävä kissastakaan olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissojen Suomi mulla on, mutta myös kirjastosta pari pinoa kirjoja joita koitan lukea ennen sitä. Työurani aikana olen törmännyt kissoihin psykogeriatrisella osastolla ja mielenterveystyössä kuntoutuskodissa. Kissat osaavat kyllä tuollaisissa paikoissa hyvin käyttää työsuhde-etunsa, ovat kuin paikan kuninkaita ja valitsevat rapsuttajansa sekä nukkumapaikkansa;)

   Poista
 4. Eiköhän markkinarako löytyisi, olen itsekin lukenut tuosta vanhankotikissasta ja appiukkoni ollessa vanhainkodissa, myös siellä oli kissa, jonka seurasta vanhukset kilpailivat. Toisaalta on niitä ihmisiä, jotka inhoavat kenties myös pelkäävät kissoja, mutta hehän voivat mennä jollekin toiselle terapeutille. Eläimillä on parantava merkitys ja vaikutus, tietäähän se itsestään, miten oma katti kirvoittaa välillä hervottomat naurut ja välillä sen notkeaan kroppaan voi painaa surusta ja huolesta raskaan pään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tylsää olisi elämä meilläkin ilman kissoja ja kissaterapiaa!

   Poista
 5. Kyllä tällä on paljonkin markkinarakoa. Sinun kelpaa, kun on kolme hyvää terapeuttia kotona. Tuo rento kissaterapeutti, joka makaa selällään, on kyllä aika vakuuttava. Jo pelkästään kuvaakin katsomalla välittyy parantavaa vaikutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sittenhän firmani on jo tavoitteeseen päässyt, jos kuvakin rentouttaa!

   Poista
 6. Maailmassa on niin paljon ongelmia, että tulosta tekevälle terapeutille riittää puuhaa. Voi olla, että hoidon loppuvaiheessa on mietittävä pysyvää lääkitystä, eli siis henkilökohtaisen terapeutin hankkimista kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin parasta astolääkitystä ja myös itsehoitoa :)

   Poista
 7. Tuo yksi terapeuteista osaa ainakin ottaa rennosti! ;O)

  VastaaPoista
 8. Mä oon ollut töissä sellaisessa vanhainkodissa, jossa oli kissa. Kovasti sitä kaikki olivat aina paijaamassa. Kyllähän muitakin eläimiä käytetään terapioissa, esim koirat ovat todella tervetulleita aina vanhainkoteihin, niin miksei sitten kissatkin? Tosin tietty pitää olla tietynluontoinen kissa :) Meidän 1v riiviöstä ei ikinä olis terapiakissaks, mut tuosta nuoremmasta koirasta ois terapiakoiraks kyllä.

  Ehdottomasti bisnestä pystyyn! :) (ps. kuulostaa ihan hyvinvointiyrittäjyyden kurssilta, jollainen mullakin opintoihin on kuulunut..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli terveystaloustiedettä ;) Ehkä nyt en kuitenkaan...

   Poista
 9. Toimii!

  Onks muuten totta, että sun kissat ei aiheuta allergiaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle ne ei aiheuta, vaikka pallopääkissat aiheuttaa. Itämaisilla ei ole alukarvaa.

   Poista
 10. Entinen työkaverini käytti koulutettua terapiakoiraansa apuna vaikeasti vammaisten nuorten hoito-ja koulutyössä. Jopa sellaiset asiakkaat, jotka muutoin eivät ottaneet kovin usein kontaktia muihin ihmisiin, huomioivat heti koiran ja halusivat koskettaa ja silittää sitä. Sama olisi varmaan ollut tilanne kissankin suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiria tiedän myös mielenterveystyössä käytetyn apuna. Kissa on kyllä sen verran arvaamattomampi, että ehkä ihan varauksetta ei onnistuisi. Jos kissaa ei sattuis huvittaan ;)

   Poista
 11. Saisinko jonkin kausikortin tai 5 kerran alennussarjalipun tai jonkin sushitarjotin+viiniä+terapiaistuntoyhdistelmän itselleni räätälöidyksi? Mahtuuko tohon rentoutussänkyyn toinen viereen pötköttämään? Entä jos tarviin kahden päivän intensiivijakson?

  Varaan heti tutustumistarjouskerran. Tarkistatteko ovella, ettei terapeutti lähde kotihoitojaksoa muualle toetuttamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, terapiasessiot sulle buukattu :) Helposti voidaan liittää mukaan ainakin viiniä, sushiasiaa täytynee harkita. Sänky on muuten autenttinen Freundin sänky ;) Ja tokihan siihen kaksi mahtuu, asiakas ja kissaterapeutti! Katos kasassa tavallisesti toimitaan. Tarjolla myös viikonloppupaketteja, siinä voi yhdistellä eri kissaterapeutteja, uutuutena pitkätukkaterapeutti! Juu ja asiakkaat joutuvat ulko-ovella läpivalaisuus, ettei oloe unohtunut terapeutteja kainaloihin ;)

   Poista
 12. Markkinarako ehdottomasti, kyllä kissat masennuslääkkeet voittaa ja kaiken lisäksi pitää pään selvänä :)

  Olen muuten unohtanut vastata kysymykseesi kärhöjen leikkauksesta. Leikkaan kaikki muut käehöt paitsi alppikärhöjä, ne kukkivat edellisen vuoden versoilla. En tiedä onko sellainen kuin "Miss Bateman" alppikärhö, ei näytä siltä, se myöskään ei tykkää leikkaamisesta, jos leikkaan, ei kuki, en siis leikkaa.

  VastaaPoista
 13. Kissat tuottavat paljon iloa.
  Kiitos kärhövastauksesta, mulla on juurikin alppikärhöjä ja viime keväänä yhden niistä pupu leikkasi, jonka jälkeen se haaroi ja vahvistui mahtavasti. Siitä aloin miettimään myös vanhan alppikärhöni leikkaamista, mutta ehkäpä kuitenkin unohdan sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös pupu söi muutama talvi sitten kaikki kärhöt juuresta poikki. Alppikärhö ja Miss Bateman eivät kukkineet ollenkaan. Muutkin meni aivan liian alhaalta poikki ja kasvoivat huonosti. Nyt on laitettu verkkoja. Muut kärhöt leikkaan noin 30-50cm korkeudelta.

   Poista
 14. Meillä pupu söi siitä pupunkorkeudelta ;) Ja vasta keväällä, kun en enää olisi uskonut mitään vaaraa olevankaan. Kaippa se on verkot viritettävä.

  VastaaPoista
 15. toimivan tuntuinen suunnitelma. miäkin voisin hakeutua siun praktiikalle töihin, mutta äiskä sanoo jotta miä oon viälä liian piäni <3 -myrtti-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oliskin kiva saada erilaisia terapeutteja :) Palataan Myrtti asiaan, kun oot kasvanu isoksi ;)

   Poista