pikavisiitti Budapestiin

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013Kolme hikistä vuorokautta Budapestissä. Yötä päivää lämpöä yli 30 astetta. Hotellissa ilmastointi rikki, ei tuulenvirettäkään. Yöllä nukahtelen, heräilen ja kääntelen kolmea tyynyäni viileämpi puoli päällepäin. Juon vettä. Ikkuna on auki, mutta kuumaa riittää. Ja meteliä, lähellä on ambulanssien lähtöpiste sekä ohikulkutie. Juon taas vettä. Kolme vuorokautta täynnä huokailua, hikeä, limaisia hiuksia, haisevia vaatteita. Mutta myös rakas kaupunki, tutut tärkeät ihmiset ja välitön kaipuu kun sieltä pois lennämme. Seuraaville päiville on luvattu vielä lämpöisempää.

14 kommenttia:

 1. Huh, huh! Onneksi itse kaupunki korvaa yölliset kärsimykset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se silti oli aivan ihanaa, noin kokonaisuutena :)

   Poista
 2. Budapest on ihana kaupunki, sinne pitäisi päästä. Hotellin kanssa oli vähän huono tuuri, ennen kaikkea tuo ilmastointi, onneksi ette joutuneet kokeilemaan niitä lämpimämpiä päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli huono tuuri, varsinkin kun oltais voitu mennä majailemaan ystävän luokse mutta ei menty. Ens kerralla mennään taas! Kuumuus oli jotenkin kummallista, tai sitten olen tulossa vanhaksi?

   Poista
 3. Oi Budapest ja kuumuus !
  Kuvittelen mielessäni kaupungin metelin ja kuumuuden.
  Entisessä elämässäni kävin siellä useamman kerran. Osa sielusta on jäänyt sinne. Siellä oli Esther ja Ferenc...majoittajani <3 Ja muuta ihanaa <3
  Sinne aion piipahtaa vielä aivan varmasti.
  Kerro kaupungille terveiseni.
  Mukavaa lomaa kuumuudesta huolimatta...täälläkin tarkenee mutta ei ole noin hot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Budapest on niiin ihana. Terveisiä menee ja kyllähän sen kuumankin kanssa pärjäsi kun sai lomailla. Kaikki muu sitten olikin ihanaa.

   Poista
 4. Budapest on yksi lempikaupungeistani; muutaman kerran olen siellä ollut - viimeksi viime loppusyksyllä - ja aina vain mieli halajaa uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös käynyt lukemattomia kertoja ja aina riittää uuttakin nähtävää. Tykkään, tykkään, tykkään!

   Poista
 5. Budapest on kyllä ihana. Joskus huomasin, että olen käynyt siellä noin kymmenen vuoden välein 70-luvulta. Tosin tuolloin ekalla reissulla oltiin Dunaujvarosissa (abt. 60 km etelään) kesä, mutta tietty poikkeiltiin myös Budapestissä. Poikakin teki sinne ekan ulkomaanreissunsa vuoden ja kahden kuukauden ikäisenä, ja hänkin on jo ehtinyt käydä siellä kaksi kertaa :) Ei paha paikka ollenkaan... Jo estet kivanok!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää iltaa sinullekin, Tiina :)
   Tuttu on kaupunki myös sinulle, hauskaa!

   Poista
 6. Mieletön kuumuus! Mutta kyllä lomalainen varmaan jaksaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Onneksi lomalla ei tarvitse tehdä mitään ;)

   Poista
 7. Huh! Mieleen palaa hetket Hungaroringin formula-radalta,jolloin kisan aikana tuli vedeltyä about 7-litraa nestettä ja siltikin meinasi taju lähteä kuumuuden vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös kavereita käynyt siellä Fykkösissä ja kertoneet kuumuudesta. En tiedä kuvittelenko, mutta mun mielestä Unkarin kuumuus on kuumempaa kuin monessa muussa paikassa, esim Afrikassa tai Intiassa. Se on jotenkin kuivempaa...

   Poista