betonitalkoot, osa 3; ruukkuja

maanantai 15. heinäkuuta 2013

 Tässä ensimmäisiä betonitalkoiden tuotoksia esillä.
Kolme pientä ruukkua, sekä pitsikuvioinen betonivati jossa kokeilin myös mustaa pigmenttiä. Kaikissa ruukuissa on kierrätysmuotit ja rohea ulkomuoto. Vatia ehkä hiukan viilaan reunasta ja ehkäpä käsittelen sen vahalla, en ole vielä varma. 

Kuvassa ruukkujen pohjareikiä ei ole vielä avattu. Laitan valuvaiheessa pullonkorkit, jotka on kätevä kaivertaa pois ja ruukkuun tulee vesireikä. Tässä erässä yhdessä ruukussa oli muovinen korkinnäköinen korkki ja siinä saikin Husbend ahertaa tovin, että se suostui rikkoutumaan. Kannattaa siis käyttää korkkikorkkeja!


Jättikokoisen ruukun muottina oli ikivanha kylmälaukku. Ruukku painaakin melkoisesti...


Pikkuruukut pääsivät heti hommiin. Pelargonireppanat ovat odottaneet ruukkujen valmistumista ja menneet huonoon kuntoon. Toivottavasti vielä piristyvät!


Nämä pelargoniat ruukutettuani totesin, että kokoelmassa kaikki ovat joko mosaiikkiruukuissa tai betoniruukuissa. Todella käteviä materiaaleja talvisäilöön siirrettäville...

30 kommenttia:

 1. Aika hienoja. Nyt sinulla onkin punnerrettavaa ihan omasta takaa, kun tuota jättiruukkua johonkin siirrät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jättiruukku saa kyllä olla talven paikoillaan, sille on puutarhassa jo paikka. Enhän mä saa sitä edes maasta irti ;)

   Poista
 2. Mutta ovat kyllä hienoja! Itselläkin pitäisi kokeilla vaikka juuri tuollaista yläkuvan keskimmäistä ruukkua.. tai niitä vanhoja kakkuvuokia apuna käyttäen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se keskimmäinen ruukku on tehty vanhalla, vekkimallisella ruukinsuojuksella. Kakkuvuokia mietin minäkin, mutta jataus ei oikein siinä kohtaa jalostunut...

   Poista
 3. Kyllä niin miellyttää silmää tuo betsku ettei oo tosikaan,kaunokaisia ovat kaikki ruukkusi:)Jos ei noissa pelakuut innostu kukkimaan niin ei sitten missään,paitsi tietysti niissä mosaiikki-ihanuuksissa;)
  Mullakin oottaa säkki partsilla emännän innostumista valupuuhiin joten kiitos inspiksestä,pakko,pakko pakko kai se on itselleenkin pari tuollaista kaunotarta aikaan saada:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pakkohan sun on parit ruukut vääntää. Ethän sä edes muuten saa mielenrauhaa ;)

   Poista
 4. Upeita ruukkuja, paljon saittekin aikaiseksi talkoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin todella tuotteliaita. Kaikenmoista muottia pakkasin autonperäni täyteen, mutta en olisi voinut edes kuvitella noin paljon kaikkea oikeesti tekeväni.

   Poista
 5. Todella kaunis tuo sahalaitainen auringonkehräruukku Ööö.. ymmärrät varmaan mitä ruukkua tarkoitan:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sanon sitä vekkiruukuksi, ja se on munkin lemppari. Olen tuota mallia himoinnut jo useita vuosia ja nyt mulla on yksi!

   Poista
 6. oo miten hienoja!!!varmasti pelakuut elpyy silmissä,kun noin hienoihin ruukkuihin pääsivät :)

  VastaaPoista
 7. Aivan mahtavia teoksia!! Kyllä kelpaa noihin istutella.

  VastaaPoista
 8. Tykkää. Betonissa on varmasti juuri sitä tarvittavaa rosoa, jota rakastan. Materiaalin tuntua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Se roheus minuakin viehättää, sekä vaihtelut eri materiaaleissa kuten rouhea betoni ja pehmeät kukat sen sisällä.

   Poista
 9. Onpas teillä ollut mukavat betonitalkoot.Lueskelin edellisetkin osiot talkoista.Upeita ruukkuja tuli.Muistatko mitä betonia käytitte.Jostain tv-ohjelmasta muistelen käytettävän S 30 betonia.

  Kiva idea tuo korkkikorkki.Sitä pitääkin kokeilla kun ensi kerran teen betonitöitä.Ja pitääkin alkaa etsiä ruukkuja kirppareilta.Kylmälaukku on kiva idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käytettiin nyt S 100, jossa on hyvin hienoinen koostumus. Aiemmin olen tehnyt ronskimmastakin, missä on kunnon kiviä joukossa ;)
   Kirppareilta ja omista nurkista löytää paljon aineksia, kunhan vaan katsoo!

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta.Pitääpäs painaa muistiin tuo koostumus.Se varmaan sopii paremmin ruukkuihin ja on helpompaa käsitellä.

   Poista
  3. Jos pikkuisia ruukkuja tekee, on isot musat ehkä vähän tiellä. Mutta isompiin ruukkuihin taas tulee niistä kivistä kestävyyttä.

   Poista
 10. Voi meillekin voisi lähettää muutaman, tosi ihania :)

  VastaaPoista
 11. Persoonallista roson ja rappioromantiikan kuisketta. Ihania!

  VastaaPoista