pienen kivikkopuutarhan laajennus ja edelleen betonia

perjantai 19. heinäkuuta 2013


 Taas oli ihan pakko napata kuva ennen tienoon siistimistä! 

Pikkuinen kivikkopuutarhamme nimeltään San Diego on laajentunut. Laajennusosassa, joka erottuu helposti kuvissa märästä hiekastaan, on valikoima erilaisia mehitähtiä. Reppanat joutuivat kyllä odottamaan laatikossa rantautumistaan niin pitkään, että eivät ole ihan parhaimmillaan enää. Yksi litteä kataja vielä meni kuvaamisen jälkeen laajennnusnenään. Hiukan pohdin myös keijuangervojen lisäämistä kivikkoon, mutta taimeni taisivat kuivua odotellessaan...


Vanhaa kivimuuria jatkettiin uuden suuren ja korkean betoniruukun voimalla, siihen on myös istutettu mehitähti. Simpukka (lahja veljenvaimolta, koska kutsuimme heidät matkalle!)  ja sen ympärillä olevat kivet ovat Kroatiasta. Vanhalla puolella näkyy ystäviltä (Herra Koiran ihmisiltä) Tanskan tuliaisiksi saatu keramiikkatatti, joka somasti kilkattaa tuulessa. 


San Diego on entistäkin mukavampi ja muistorikas :)

21 kommenttia:

 1. Ai, miten kerrassaan ihana toteutus.

  VastaaPoista
 2. Kaikkea ihanaa on, ihan pistää huokaamaan pontevasti...

  VastaaPoista
 3. Ensimmäisen pikaisen vilkaisun perusteella näytti siltä että Pirkko se siellä rakentaa omaa mini-Stonehengeä pihalleen! (Lähemmin tarkasteltuani ja tekstin luettuani ymmärsin että maantieteellinen määritykseni meni sitten aivan pieleen.)

  Aika jännä tuo tatti. Tuommoisista en ole kuullutkaan. Oikein ajattelevaisia ovat Herra Koiran ihmiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stonehenge olisi ihana omassa pihassa. Täällä Tampereellahan on Pilven piirtämä piha, missä on myös Stonehenge-sisääntulo, aivan upea. Noh, San Diegosta melkein tuli ennustava puutarhan paikka, koska viime talvena muuttaminen sinne oli vakavassa harkinnassa...
   Herra Koiran ihmiset kyllä tietävät, mikä meihin iskee :P

   Poista
  2. Hö, piti linkki laittamani, tässä: http://elamaajaelamyksia.blogspot.fi/2012/08/avoimet-puutarhat-osa-2-pilven-piirtama.html

   Poista
 4. Muistoja tuovat elementit puutarhassa ovat ihan parhautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, mulla on kasvejakin raahattuna ties mistä ;)

   Poista
 5. Kaikenlaista ihanaa olette kerenneet touhuilemaan...ihanaa kesän jatkoa! Toivottavasti lämpimämpää, meillä ainakin on ollut niin kylmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kesänjatkoa sullekin! Täällä on kalsaa, sadetta ja tuulta ja 15 astetta...

   Poista
 6. Vau mikä San Diego, ja huippu goottipuutarha, ihanat betonilaatat ja vielä ihana Gebsukin! Paljon onnea, kovasti myöhässä, pörröiselle sankarille!

  VastaaPoista
 7. Hienosti toteutettu San Diego. Ei kivikkopuutarhan näköjään tarvitse olla puolen hehtaarin kokoinen. San Diego on ikään kuin minikokoinen kokeilupuutarha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minikokoisena se on helposti hallittavissa, eli hoidettavissa. Ja eihän meidän tontille mitään isoa edes mahtuisi. Halusin kivikkopuutarhan ja tein sen!

   Poista
 8. Upea ja taivaallinen San Diego ja ihanaa kun ei ole keijuangervoa ;) se on niin maallisen tavallinen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai maallisen tavallinen keiju. No ei oo, ne on kaikki kuivunu. Mutta jotain muuta mitä tuohon piti tehdä, meiltä unohtui! Joten lisää seuraa...

   Poista