kissakeskustelua

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Unkarista kun palasimme, kertoi Poika että kissat ovat keskustelleet melko äänekkäästi. Lyhytkarvaiset kissat siis, Gebsu on ihan oma itsensä. 

Eilen kun Béla ulkoillessa kaatoi kasan kastelukannuja, tuli siitä sellainen ketjureaktio että meni tuntikausia että kissat rauhoittuivat. Oli murinaa, sihinää ja hyökkäilyjä. Yön kissat nukkuivat kuitenkin lopulta ihan rauhakseen kasassa yhdessä. Aamulla alkoi taas kyräily ja keskustelu. Kuvasin ilman silmälaseja, joten epätarkkuus johtuu siitä....

Olemme aika ihmeissämme tästä käytöksestä. Onko tässä nyt jostain pomonpaikasta kyse, vai mikä mahtaa olla juttu? Molemmathan ovat leikattuja, Béla nyt 5-vuotias ja Nipsu täyttää kohta 4. Béla on aina ollut porukan pomo. Nipsu, vaikka onkin arkajalka, on kova metsästämään ja rohkean utelias. Ja kovin pikkuinen kooltaan.

Aikaisin keväällä tätä kesustelua ja laulua oli jo pariin kertaan, mutta se alkoi aina ulkona ja paikalla oli vieras kissa. Tosin laulut sitten saattoivat jatkua vielä kahden omankin kesken, kun olivat alkuun päässeet ;)

40 kommenttia:

 1. Voi herttinen sentään! Sulla on kyllä verbaaleja kissoja. Mikkikin tuli tuota laulua kuuntelemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnetusti itämaiset ovat äänekkäitä, mutta tämä laulaminen on aikas uusi ilmiö ;)

   Poista
 2. Voi toisia :)
  Ei kyllä aavistustakaan konsertin tarkoitusperistä, mutta aikamoisen kyräilevää touhua näyttää olevan. Kyllä meilläkin niin birma kuin burmakin juttelee, mutta ei koskaan tuohon tyyliin - ja eivät koskaan keskenään, vaan ihmisille. Tutkimattomat ovat (jälleen kerran) kissojen tiet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkimattomat ovat kissojen tiet ja laulut, todellakin! Ihmisille juttelevat paljon, mutta eivät tällä äänensavyllä ;)

   Poista
 3. Minäkin olen huomannut, että Ransu (4,5 vuotta) ärhentelee nykyisin aika kovinkin Mustille. Ehkä pojilla on siinä iässä jokin voimainkoetus meneillään.
  On nuo vaan aika ihanat nuo teidän hassut luiruhännät! Komea kuoro suorastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa luiruhännät, kun kuvissa ne on ihan jo puolipörheinä ;) Niistä tulee kivat pulloharjat :)
   Voi siis olla pomokeskustelua meilläkin, jos teilläkin jo...

   Poista
 4. :D hauskan kuuloista 'tekstiä' ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bélan kurkkuääni-kurlaus vie multa aina jalat alta ;)

   Poista
 5. Siis mitä ihmettä? Teidän omat pojat huutavat toisilleen. Omituista. Jospa se on jonkinmoista valtataistelua kuten Sailakin ehdotti? Mutta oikein komeasti laulavat, oli kyse sitten mistä hyvänsä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laulu on ihan komeeta, kunhan pysyy sisätiloissa. On pari kertaa ulkona kuultu ja aikas vaikuttavaa. Pelkään valituksia ;) Kyllä se taitaa pomokeskustelua olla.

   Poista
 6. Hiukka testaillaan että kuka on kuka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka kovimmin laulaa ja kuka osaa kävellä hiipien lyhyimmillä jaloilla.

   Poista
 7. Tuota meilläkin harrastetaan silloin, kun "Villa Verttilän" eli kissojen ulkotarhan verkon toisella puolen hiippailee joku vieras kissa. Yleensä siis yöllä! Valtataistelua on meilläkin käyty, mutta ei laulamalla, vaan sähisemällä ja painimalla oikein tosissaankin välillä. Jokohan ne noin nuorina teillä valtataistelua kävisivät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Painia on meillä ollut aina, mutta se ei ole noin vakavan oloista kuin tämä laulu. Yölaulut on kyllä öh- vaikuttavia. Luulen, että itämaiset kehittyy nuorempina.

   Poista
 8. Mikälie turinoinnin tarkoitus - jännältä kuulostaa kuitenkin :)

  VastaaPoista
 9. Olipa hauskaa keskustelua,vai oliko laulua :)

  VastaaPoista
 10. Selkeesti toi menee näin:
  - Eiks sana kuulu?
  - Täh?
  - No, mä kerron vähän kovemmalla äänellä.
  - Täh?

  Tai ainakin noin meillä menee jututu. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyin käännöstä yhdeltä Kissa-immeiseltä, Gebsun kasvattajalta ja hän vastasi: "V**tu Stana kele painu mäkeen silli stna" Eli ihan sama sisältö ;)

   Poista
 11. Meillä oli ollut samanlaista menoa, kun kissat olivat hoidossa. Valta- ja muu taistelu näemmä alkaa bestiksilläkin, jos kotiväki katoaa tai on muuta muutosta tai stressiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ajattelinkin että liittyy meidän poissaoloon ja muihinkin muutoksiin, kuten Pojan pois kotoa muuttoon....

   Poista
 12. Meillä kuului ulkoa eräänä yönä vähän samanlaiselta.
  menin ikkunan luo ja huusin menkää muualle selvittämään asianne.DD
  Kyllä sissat lähti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, olipas helppo karkoitus. Meillä kissat eivät hiljene pyytämällä ja ulkona eivät pääse mihinkään, kun ovat ulkoiluhäkissä. Kerran sain laulut katki kun heittelin sinne ruokanaksuja ;)
   On aikas kamala tuo kissalaulun ääni, varsinkin jos yöllä!

   Poista
 13. Kissojen sielunelämästä en mitään tiedä, ja valitettavasti en voi sitä läheltä koskaan oppia....allerginen kun olen....
  Mutta hauskalle kuulostaa nämä pomousottelut:)...saattaa välillä kyllästystyttää kaverin naama "mees siitä ny"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sentään pääsevät sopuun, oli pomo sitten lopulta kuka hyvänsä.

   Poista
 14. Ihana yhteinen valitus kun emäntä ja isäntä on tolla lailla hylänneet ja kohta taas kuitenkin jonnekin katoavat...kastelukannut rämisee ja yksi vielä häviää koko kodista.

  Meillä koirat yltyvät moiseen, mutta yhteiseen ulinaulvontakiljumiseen halutessaan mukaan jonnekin, mistä ne eivät vielä tiedä pääsevätkö vai eivät. Kun jännitys käy ylivoimaiseksi ja on tultava kuulluksi...teidän kissat osaa sellvästi dialogin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti reissu sekoitti kissojen tasapainon lopullisesti. Tänäänkin on dialogia kuultu. Onneksi tämä on sentään heidän välistään, eikä palvelijoille suunnattua kuten ilmeisesti teillä ;)

   Poista
 15. Mainioita veijareita. Jonkinlainen reviirikeskustelu minunkin mielestäni taitaa olla menossa. Pitäisi varmaan ilmoittautua jollekin kissankieli-kurssille, jotta pystyisi paremmin osallistumaan "keskusteluun" - tai ainakin ymmärtämään, mistä on kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt mennyt väliin, kun ulvominen on alkanut. Ja aion hankkia feliwayta, josko se palauttaisi tasapainoa. Kissankieli-kurssi olis kyllä huippua, tarpeeseen tulis!

   Poista
 16. Vastaukset
  1. Yöllä jos laulavat, on siitä hauskuus kaukana ;)

   Poista
 17. Itämaiset :D :D Ihanat ihanat kissat !
  Joo ei naurata oikeesti.
  Meillä ei jolloteta ihan noin, mutta väliin menen ja sanon pr...kle Pojat ja heitän herkkunsmuja lattialle.
  Kerran kävivät toistensa kimppuun , kun ulkotarhassa näkivät vieraan kissan tepastelevan pihalla. Oli pelottavaa. Ajattelin, että koska eivät voineet käydä vieraan kimppuun erittäin voimakkaina viettikissoina toimivat halujensa mukaan ja oma rotukaveri oli lähinnä ja sen kimppuun sitten.
  Nyt meillä ei ole vielä tarhaa ja täällä ei paljon vapaana olevia kissoja näe ( joku kuulemma ampuu ne...järkyttävää).Alkoi nimittäin arveluttaa uskaltaako tarhaa ees laittaa, kun landella ollaan ja vapaina olevia kissoja vois luulla olevan enemmän kuin kaupungissa.

  Ystävän tyttären rex-kissat ( entiset parhaat ystävykset) menivät sekaisin kun näkivät ekassa omassa tarhassaan ulkona hiippailevan kissan. Eivät tulleet toimeen keskenään sen koommin.Siis kävivät toistensa kimppuun kovasti.
  Toivottavasti nyt teidän laulajat rauhoittuvat, olette jo itsekin jälleen kotona.
  Ihania kuvia edellä reissusta. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Leena :) Lohdullista kuulla, että muutkin itikset ovat sekoilleet vieraiden kissojen takia niin että omallekin porukalle ärhennellään. Toivon tosiaan, että tilanne täällä hellittäisi, nyt on edelleen pientä laulunyritystä ollut monta kertaa päivän aikana, toisaalta myös nukkuivat yhdessä. Joten toivossa eletään! Ruualla saa myös tasaantumista meilläkin tapahtumaan ;) Sun teoria kuulostaa hyvin uskottavalta, koska vieraista kissoista tuo on saanut alkunsa.

   Ihan järkyttävää tuollainen kissojen kohtelu, en voi edes ajatella. Pakkohan niiden on edes häkissä turvassa olla!

   Poista
  2. Kissojen riitely voi olla korvia riipovaa, mutta teillä lauletaan kauniilla nuotilla. Olisiko niin, että kissat hämmentyessään jostakin tilanteesta alkavat kiukutella keskenään? Toivottavasti tilanne rauhoittuu kun alkaa normaali arki.

   Poista
  3. Luulen, että tässä on nyt monen hämmennyksen ja muutoksen summa. Toivottavsti tilanne helpottaa, ehkä tänään on jo hiukan parempi päivä.

   Poista
 18. Itikset on kaikessa extremejä...erityisesti lyhytkarvaiset, mitä olen kuullut, nähnyt, kokenut nyt 9 vuoden ajalta.
  Ja luulen, että tappelut ja laulelutovat meillä iisimpiä kuin teillä , koska Papu niinkuin Gepsukin ( joka on myös lullukka) on pitkäkarv. No Kaapokin on variantti, mut ärhäkkä jäbä tarvittaessa. Haastaa Onninkin, joka melkein puolet isompi kuin ipana. Jos ei muut tehdä niin ainakin keittiöön mennessä ( ruokakupille ) pitää kiihdyttää lantio heiluen Onnin ohi :D
  Hyvä merkki, että itiksenne nukkuvat yhdessä...kyllä se tasaantuu.
  Oliko niin ,että sinullakin huomenna työt alkaa...?
  Huoh....niin täälläkin, oksettaa ja työt jo niin mielessä että tämän voisi työpäiväksi merkitä :[
  Mut onhan arkikin mukava...kun rytmiin pääsee kiinni...Ihmettelen vaan miten neljä viikkoa meni niin nopeasti !
  Jaksellaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä se itiksien viehätys taitaa ollakin, että ovat vähän extremee! Meidän Gebsu ei lähde tähän lauluun yhtään mukaan, vain lyhkärit sitä harrastaa. Gebsu ei muutenkaan välitä juuri ympäristön äänistäkään kuten lyhkärit jotka ovat valmiusasemissa heti, kun ulkoa kuuluu jokin rasahdus tai haukahdus;) Yön nukkuivat taas kasassa, tyytyväisenä huomioin.

   Huomenna meen töihin ja jo pari päivää on mieltä ahdistanut, viimeyön mietin kaikki kuvioita. Olisin tarvinnut pari viikkoa lisää, kun meni ekat kaksi viikkoa toipuessa kaoottisesta keväästä. No, onneksi mulla ensi viikon ke-pe taas lomaa ja muutakin katkoo syksylle luvassa. Kyllä se siitä taas, kun sinne menee on kaikki hyvin sen tiedän :)

   Poista
 19. Se on totta, että kun on paikan päällä kaikki on ok. Ajatus aikatauluista, heräämisestä kellon soittoon ja paluusta tuöarkeen, jossa myös ei mukavia asioita ahdistaa etukäteen ajatellen . Ihana, kun sulla on vain 2 päivää...pehmeä lasku..tai toivottavasti on.
  Mulla myös vielä lomaa tiedossa..ehkä jo nyt elokuussa viikon verran, näin ainakin toivon !
  Ja Kaapon kanssa lääkärikäynti siellä Hakametsän vetskulla muutaman viikon päästä ( ultrataan sydän varmuuden vuoksi ), siihen otan vapaata ja toivottavasti siihen viikon loma.
  Olipa taas pitkä viesti.
  Iloista tulevaa viikkoa ! Meille kaikille lomansa päättäville !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkät viestit on ihania <3
   Rutiinit pitää kuitenkin maailman pystyssä ja töissäkäynti sekä aamuheräämiset on ihan ok, kunhan siihen rundiin taas pääsee kiinni. Mutta mulla tosiaan eka pari leikkipäivää ja sitten vielä piiiitkä viikonloppu, on sukulaishäät Hesassa. Béla pitäis myös saada hakametsään, hammasleikkaukseensa, huoh-huoh... Ihana kun sulla jo elokuussa taas viikko lomaa. Mukavaa viikkoa :)

   Poista