vuodenvaihde Pustalla, osa 2 ja paljon perinteistä ruokaa

perjantai 5. helmikuuta 2016

No niin, tässä ruokailujen rytmittämä vuodenvaihteen raporttimme. Ensimmäisenä päivänä, eli aaton aattona meille kahdelle tuotiin eteen ensin keitto ja sitten tämä liha-kasvis-riisi-peruna-kastike-lautanen. Koko ei ehkä aivan kuvasta välity, mutta ehkäpä puolet me kaksistamme syötiin vaikka Husbend oli odottanut ja paastonnut tätä varten ;)


Aamupalan jätimme väliin, joten siitä ei kuvaa ole. Huhut kertoivat sen olleen runsaan. Aamusta oli myös tuotu tilalle sika, jota olisi päässyt hyödyntämään. Senkin skippasimme mutta pihapiirissä sentään kävimme makkarantekoa ihmettelemässä. Alla on yhtä laatua valmiudessa.


 

Ja tässä toista laatua tulossa. Makkaramassa on jo kypsää, mutta se vielä keitetään suolessa, jotta se tiivistyy.




Lounalla syömme toroskáposztaa, eli jonkinmoista haudutettua kaalijuttua joka maistuu herkulliselle.



Jälkkärinä kahvin kera kookosleivonnaisia.



Meidät on kutsuttu isoon ruokasaliin klo 19 ja siellä bändi jo aloittelee soittamista. Tässä pogácsat alkupalaksi. Juomat kuuluivat pakettiin ja meille tarjoiltiin mitä vaan halusimme; oluita, viiniä, baileys-likööriä ja tietysti pálinkaa eli unkarilaista viinaa, joka usein muistuttaa maultaan meikäläistä pontikkaa.


Alkukeitto tarjoillaan niin, että on erikseen liemi....


... johon saa itse valita lihat ja kasvikset ym.


Sitten esille tuodaan huipennus, on pekonia, possukyljyksiä, pihvejä sun muita ja kolmea erilaista makkaraa. Minä kun olen kranttu, syön vain tuota takimmaista punertavaa kolbász-makkaraa joka on saanut värinsä paprikasta. Maistoin myös mustamakkaraa, joka on saman tyyppistä kuin Tampereella, mutta ohran tilalla riisi. Etualan makkaraan on käytetty maksaa, sitä en maista. Lisuikkeina oli leipää, riisiä, ranskalaisia, hapankaalin tyylistä mutta ei hapanta kaalia ja kasviksia.



Jälkkärinä tälläiset herkut, almásrétes.


Musiikki, tanssi ja karnevaalit jatkuivat tunnista toiseen. Tunnelma oli kuin meikäläisten vappuna, rekvisiittakin sellainen. Puoliltaöin laulettiin unkarin hymni ja tarjoiltiin kuoharia ja toki me kaksin saimme kokonaisen kuoharipullon eteemme! Pihassa oli melkoinen ilotulitus.

 

Ja uusi vuosihan pitää aloittaa linssikeitolla, joten siinä yöpalamme. Linssit tuovat ainakin rahaa. Kello yhden maissa lähdemme nukkumaan, tanssit jatkuvat edelleen (bändi on siis soittanut klo 19 alkaen, vain pieni ruokatauko) ja ihmiset jaksavat juhlia....



Seuraavana päivänä skippaame sekä aamupalan että lounaan ja lähdemme kohti Budapestiä. Tämä kolmen päivän paketti, mihin sisältyi siis majoitus, ohjelmat, ruuat ja juomat maksoi 170€/ hlö. Varsin kohtuuhintainen. Ei siis ihme, että monilla on perinne viettää vuodenvaihde tuolla Patkós Csárda.

16 kommenttia:

  1. Huh, johan tässä vatsa täyttyi pelkästä katselemisesta. Ja on kyllä kohtuullinen hinta kaikelle syömiselle, juhlimiselle ja olemiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin aikas yllättynyt siitä, mitä kaikkea pakettiin kuului.

      Poista
  2. Ohos', mitkä herkut! Kyllä ei ole ollenkaan hinnalla pilattu eli mielestäni kohtuu hinta.
    En nyt enää muista milloin kävin eka kerran Unkarissa ja silloin oli jotain vastaavaa tarjolla, nuo lihalautaset makkaroineen tuovat mieleeni omat makuelämykseni. ( paikka oli jossain pustalla,se oli maatila ja ratsutila. Tämä oli joskus viime vuosituhannella. ) Kyllä unkarilaiset osaavat ja jaksavat juhilia eli pitää hauskaa.
    Melkein tässä tuli nälkä ja herkkujen mieliteko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perinneruokaa tuo kuulemma. Bileissä oli tosi huikea meininki,eikä kaikki suinkaan olleet nuoria. Hienossa paikassa olet ollut.

      Poista
  3. Kyllä teillä on ollut herkut. Unkarilainen ruoka on tunnetusti hyvää. Kiva kun jaoit kuvat kanssamme. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli, samoin. Tuo ruoka oli kyllä mun makuuni ihan liian tukevaa, mutta maukasta kyllä.

      Poista
  4. Tarjoomukset on olleet yltäkylläiset ja näyttävät herkullisilta vaikka itseltä jäisi suurin osa syömättä ku oon porkkananpurija. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon entinen porkkananpurija ja edelleen hyvin rajoittunut. Onneksi tuo unkarilainen makkara mulle menee, muuten olis ollut vähän ankeeta.

      Poista
  5. Aavaa maisemaa ja tilaa pustalla. Ja aikas tuhtia safkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä todeta,että onneksi pidän kaalista ;) Maisemat on vaikuttavat.

      Poista
  6. Voi jestas mitä herkkuja ja tuo ylimmäinen lautanen, silkkaa nautintoa! <3

    VastaaPoista
  7. Tuo jälkkäri oli ihan mun juttu, mutta siasta on tullut minulle vähän ongelma, kun pidän niistä muuten niin paljon,,,siis elävinä.

    Ei tyyristä yhtään!

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla rajoitti lihansyönti tuolla makkaranmaisteluun. Jälkkärit on yleensä hyviä.

      Poista