Budapest illalla

tiistai 9. helmikuuta 2016

Satumainen Kalastajalinnake vetää minua puoleensa kerta toisensa jälkeen, niin tälläkin matkalla. Pimeydessä rakennusten muodot tulevat hyvin esille, mutta kohdevaloissa kuvaaminen on melko haastavaa.

 Kurkistus alas kohti lempisiltaani, Ketjusiltaa.
Tonavan ranta ja parlamentti (josta alla parempi kuva) ovat aina kauniita. Mátyás- kirkon katot on hienot, ne on juuri uusittu.


Ja tässä koko kirkko komeudessaan.


Ja kun lähistöllä oltiin, oli ihan pakko päästä lempiravintolaani Fekete Hollóon. Siellä ruokailimme mustalaismusiikin säestämänä. Alkupala on jaettu puoliksi, Hortobágyi-palacsinta. Pääruokana söin paprikakanaa, jälkkäriä ei enää mahtunut.
Parlamentti toiselta puolen Tonavaa kuvattuna.


16 kommenttia:

 1. Tuolla on kyllä joskus käytävä. Kauheen matkakuumeen oot sytyttänyt näillä reissukuvilla. :D

  VastaaPoista
 2. Tuo on kyllä niin kaunis paikka ja kuvauksellinen, vaikka olenkin käynyt vain päiväsaikaan :) - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kaunis se on aina, mutta nyt oli upea näissä valoissa ;)

   Poista
 3. Budapest on ihana! :) Kävin siellä pari vuotta sitten ja takaisin on päästävä ehdottomasti. Viulistit olivat taitavia, ruoka hyvää ja kaikkialla niin kaunista!

  VastaaPoista
 4. On se kyllä kaunis kaupunki. Ja ruoka on hyvää!!
  Ja liian harvoin on tullut käytyä :)

  VastaaPoista
 5. Budapest on yksi hienoimmista kaupungeista, joissa olen käynyt. Jos jonnekin haluaisin matkustaa toisen kerran, niin varmasti Budapestiin.

  VastaaPoista
 6. Heh, tuli mieleen tuosta ravintolan nimestä, että ostin joskus 80-luvulla Budapestistä smurffi sarjiksen Fekete törpök :) Se on edelleen tallessa.

  Budapest oli muuten aikanaan eka kaupunki jonne poika matkasi. Ikää oli pari kuukautta yli vuoden. Jos ei istunut rattaissaan, juoksenteli pitkin katuja valjaissa ja oli rättipuhki ketarat levällään umpiunessa aina illalla. Toisella reissuullaan kymmenisen vuotta myöhemmin olikin jo hitaampi tahti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Smurffien unkarinkielinen nimi jaksaa naurattaa mua aina, hupikék törpikék ;) Törpék on perusmuoto ja siitä monikko ja pikkuinen törpikék. Törp sensijaan on Taru sormusten herrasta henkilö... Se fekete törpök on smurffitarinan musta tyyppi kans!

   Voihan poikaa, rutinoitunut unkarinkävijä :)

   Poista
 7. Kiinnostavia kuvia tältäkin reissultasi.
  Mielessä pyörii Budapest, Praha, Varsova ja Lissabon, joihinkin noihin olisi kivaa tehdä viikonloppumatka nyt talvella... En tiedä, toteutuuko vai jääkö haaveeksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kaikki hienoja paikkoja, olisin kans ihan lähtövalmiudessa!

   Poista