vielä kerran Málagasta

lauantai 17. tammikuuta 2015

Lupaan, että tämä on viimeinen Espanjanreissuni matkakertomus tällä erää. Mutta en lupaa tehdä tästä lyhyttä postausta ;) Ensin muutama kuva siitä, kuinka karu ja kaunis kohtaavat samalla aukiolla.
 Jo etukäteen varasimme käynnin Museo del Vino Málagaan. Taisimme olla siellä ainot katsojat sillä hetkellä, joten vaadittu etukäteisvaraus tuntui hassulta. Museossa on suuri kokoelma paikallisia vanhoja viinipullon etikettejä, sekä näyttely viinin kasvatuksesta ja viinin valmistuksesta.

Antoisin osuus oli paikallisten viinien maistaminen, vaikka se mulle autoilevalle jäikin vaatimattomaksi. Ystäväni sen sijaan oli varsin myhäilevä neljän punaviinin ja kahden jälkiruokaviin maistamisen jälkeen, kun sai munkin osuuteni ;)  

 Málagan keskustan sitruspuut jaksavat ihastuttaa.


Oli aivan suunniteltua mennä katsomaan Cabalgata de Reyes Magos en Málaga- kulkuetta loppiaisen aattona, mutta yllätys oli suuri, kun parkkitalosta nousimme suoraan aukiolle, jossa osallistujat valmistautuivat lähtöön. Pääsimme siis aitiopaikalle, katu oli suljettu heti jälkeemme, näkemään hienon kulkueen ihan läheltä. 

  Kulkue oli kuin sekoitus meikäläistä vappua, penkkareita ja uuden vuoden juhlintaa! Espanjassa monet saavat joululahjat näiltä (itämaan tietäjiltä) kuninkailta 06.01, tosin myös joulupukkikin lahjoja tuo. Kaikki kynnelle kykenevät mummot ja vauvat olivat mukana, läheisten talojen parvekkeilla näki ihmisjoukkoja myös.
 Samaan aikaan toisaalla on hyvin rauhallista. Suuntasimme keskustan pitkälle puistokadulle. Oli haastavaa löytää illallispaikka klo 18 maissa, kun Espanjan ruokailuaika on vasta klo 20 mutta onnistuimme! Kävelimme sitten pimenevässä illassa kohti kulkueen alkupaikkaa, katuja siivottiin ja lopulta myös avattiin autoille käyttöön.

 
Gracias a todos eli kiitos kaikille jotka ovat mukanani Aurinkorannikolla reissanneet. On ihan huippua kirjoittaa matkakokemuksia ja valikoida valokuvia, siinä pääsee hehkuttamaan reissun vaiheet uudestaan vielä kotosalla.

20 kommenttia:

 1. Hienot kuvat me oltiin tuollapääsiäisen kulkuetta katsomassa. Upea oli sekin. Enää viikko jasit taas suunttä Fuengirolaan :)

  VastaaPoista
 2. Ai,että,kun saisikin omalla pihalla menestymään jonkinsortin sitruspuun,mutta taitaapi olla turha toivo.
  Komeita polleja kulkueessa upeine kärryineen ( ja kivan näköisine ohjastajineen )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös jossain lounaisrannikolla sitruspuiden kanssa olla onnistuttu? Olispa talvipuutarha!

   Poista
 3. Tosi kivaa, kun kirjoitat näitä matkakertomuksia!
  Espanjassa on komeat ja äänekkäät kulkueet. Minä ihailin Katjan mainitsemien pollejen lisäksi komeita pukumiehiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, on huippua jos kertomuksista tykätään koska niiden kirjoittaminen on niin tärkeää mulle <3 Komeita miehiä jotenkin osui muutama kameran eteen :)

   Poista
 4. Emäntä: Upeita kuvia! Espanjan kulkueet ovat upeita. Itsekin olen niitä muutaman nähnyt. Mutta ikävä tulee jo Gebsun pörröhäntää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onnekas sinä, tämä oli mulle ensimmäinen kuluekokomus Espanjasta. Pörröhäntä on tulossa, nou hätä!

   Poista
 5. Matkakertomukset on ihan huippu juttuja niin tehdä, kuin lukea ja varsinkin katsoa :) kiitos vaan näistä!

  VastaaPoista
 6. Mtkapostaukset on aina ihania, niihin voi palata kun aihe on itselle ajankohtainen. Voih, en ole itse vielä koskaan ollut espanjassa.. , ilolla näitä katselemme.
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih suuret kiitokset myös Kahden Naisen Loukkoon <3

   Poista
 7. Kiitos matkasta, oli ihana katsella uusia paikkoja ja vähän tuttujakin siellä vilahteli.
  Mun ystävä on muuten täysin Andalusiaan rakastunut ruokabloggaaja, sieltä löytyy myös matkakuvia reseptien lomasta: http://www.andalusianauringossa.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, olen blogissa joskus piipahtanutkin ja nyt täytyykin nyt mennä taas käymään!

   Poista
 8. Olisin tyytyväinen, kun tuo ei olisi enää lomakohteeni, vaan..

  VastaaPoista
 9. Hieno matka, kiva kun jaoit sen meille kaikille. Etsin vähän aikaa sitten tietoja Malagasta yhtä työprojektia varten ja huomasin, että siellä on mielenkiintoinen kasvitieteellinen puutarha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kasvitieteellinen oli mun toivelistalla mutta kun ei ehtinyt. Koitin lohduttautua sillä, että tähän vuodenaikaan olis ollut varmaan aikas surkea (vakuuttaavaa, eikös).

   Poista
 10. Matkajuttuja on aina niin mielenkiintoista lukea ja tietysti oma matkakuume senkun nousee! Liput on tilattu!

  VastaaPoista
 11. Kiitos ja hyvä sua Eeviregina :)

  VastaaPoista