Kairo, ‏القاهرة

perjantai 2. tammikuuta 2015

 Mahtava, Afrikan suurin kaupunki. Kairossa on asukkaita 8 miljoonaa, ympäristö mukaanlukien 20 miljoonaa. Päivän visiitillä saimme maistaa muutamia herkkuja. Ensin suuntasimme Egyptiläiseen museoon. Museossa valokuvaaminen oli kielletty. Muumiohuoneessa on nähtävänä faaraoiden ja puolisoiden muumioita. Näimme myös Hatshepsutin muumion, Luxorissahan kävimme naisfaaraon kuolintemppelissä. Tutankhamonin haudan aarteet ovat myös täällä museossa! Kuvan Tutankhamonin kultaisesta kuolinnaamiosta olen kopioinut netistä.

 

Pari päivää vierailumme jälkeen alkoivat Kairon levottomuudet, suuri joukko siviilejä oli suojaamassa museo aarteita, mutta jotain sieltä silti hävisi.
Näimme papyruksen valmistamista.

 

Ja tietysti söimme hyvin, kuvan oikean reunan laivaravintolassa Niilin rannalla.

Vielä pari postausta tulossa Egyptistä,
meikäläisellä tosin jo jalka ovenraossa karkaamassa kohti Malagaa.

18 kommenttia:

 1. En ole koskaan käynyt Egyptissä, siellä olisi paljon katsottavaa ja koettavaa. Egyptin aarteiden yllä leijuu jokin kirous, niitä ollaan ryövätty kautta aikojen. Mukava olisi lipua Niiliä pitkin hienolla laivalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Egyptin aarteita tosiaan löytyy monesta paikasta. Vanhempani olivat joskus Niilin risteilyllä, sinne tahtoisin minäkin!

   Poista
 2. Samat ajatukset kuin Cherillä. Siellä on vain ollut ajoittain niin levotonta....., että mietityttää lähteä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missään muussa maassa en ole törmännyt moisiin turvatoimiin, meitä kuljetettiin saattueessa, jonka reitti ja aikataulut olivat tiukkaan määrätty ennalta. En tiedä, saako siellä yksittäinen turisti edes miten liikkua, saatikka uskaltaako.

   Poista
 3. Minäkin peesaan Cheriä.
  Niilillä olisi ihana seilailla:)

  VastaaPoista
 4. Joskus 30 vuotta sitten olin siellä 10 päivää ja tarkoitus oli mennä uudestaan, mutta tuli uusia asioita ja se jäi. Nyt en enää edes haaveile siitä. Silloin ei olleet jokilaivat ihan tuommoisia :) Maailma on muuttunut sen jälkeen paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma tosiaan muuttuu, ja käymättömiä paikkojakin on paljon ;)

   Poista
 5. Vuosia sitten olin jo varannut nawtkan Egyptiin, mutta silloisten levottomuuksien vuoksi suositeltiin matkan peruuttamista. Niinpä sitten reissasin Venetsiaan. Egypti on oikea historiasta kiinnostuneen unelmakohde. Tosin monet upeat aarteet löytyvät vaikkapa Lontoon museoista, jonne britit ne aikanaan ryöväsivät. Ihanaa, että tarjota meille näitä nojatuolimatkoja. Halpaa ja helppoa.
  Oikein mukavaa Malagan matkaa. Sitten, kun siirrät sen toisenkin jalan reissun päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtoiko olla samaan aikaan, me juuri pääsimme levottomuuksien alta pois kotiin. Ihanaa, että matkaraportteja jaksetaan katsella <3
   Kiitos matkatoivotuksista, sain ne ajoissa vaikka en päässyt kiittämään kun kommentointini ei toiminut.

   Poista
 6. "Joka kerran on Niilin vettä maistanut, ei muulla enää janoaan sammuttaa" tai jotain sinnepäin sanos Sinuhe.. ihan äkkiä ei tullut mieleen mennä vettä maistamaan, koska se tosiaan olisi jäänyt elämän viimeiseksi ryypyksi :D Kairo on yksi erikoisimmista matkakokemuksistani niin hyvässä, kuin pahassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, yäk! Niilissähän on vielä runsaasti sitä levää, mitä käyttävät lannoitukseen. Enpä joisi.

   Poista
 7. Egypti ja Kairo ovat kyllä kokemisen arvoisia. Onneksi olimme siellä noin 30 vuotta sitten ja nyt ei enää ole tarvetta mennä, siellähän on niin sekavat olot.
  Teimme matkaa yöpikajunalla Kairosta Assyaniin ja se vasta olikin matkana kokemus, oma hyttipalvelija ja kyllähän hän meitä palveli kaikin tavoin ja aina piti olla tippiä.
  Kiitos Pirkko, mukavat muistot nousivat mieleeni......hyvää Malagan matkaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, paikallinen junamatka on varmasti elämys.
   Kiitos matkatoivotuksista näin jälkikäteen vielä.

   Poista
 8. Mihin vuodenaikaan Egyptissä vierailit? Minä tein pikavisiitin Kyprokselta laivalla vuosia sitten heinäkuussa -oli tuhottoman kuuma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No takuulla heinäkuussa oli kuuma kuin pätsissä. Me olimme joulukuun lopulla ja ihan oli riittävän lämmintä :)

   Poista