vapaus, velttous ja nautiskelu

torstai 28. kesäkuuta 2012


Yleensä kolmikko tulee ovelle kotiintulijoita tervehtimään, mutta yhtenä päivänä kun palasin lopen uupuneena töistä, oli kolmikko rivissä sängyssä odottamassa. Hievahtamatta, paikoillaan. Tuskin jaksoivat silmiä avata, saatikka päätä kääntää. Sängyllä, lempilakanoideni päällä ja päiväpeite jalkopäähän rullautuneena -en ole vähään aikaa sitä jaksanut enää laittaa paikoilleen.

Kulunut vuosi on ollut työelämässäni uusi, ihmeellinen ja haastava. Ja elokuussa haasteet taas jatkuvat, uusin maustein. Huomenna on työpäivä, sitten neljän viikon ansaittu loma. Aioin käyttää aikaani otsikossa mainittuun (mieleni tekisi kirjoittaa pyhään)  kolminaisuuteen.

Vapaus on vapautta tehdä kotona ja puutarhassa jotakin, silloin kun huvittaa ilman ajatuksia aikaisista heräämisistä tai työvelvollisuuksista. Vapaus on ennenkaikkea mielenvapautta, en ole vastuussa kaikista, kuten työssäni olen. Olen vastuussa vain itsestäni. Ja lähimmäisistäni, tai oikeastaan suhteestani heihin.

Velttous on kaikenmoista rentoilua, johon luen kuuluvaksi myös vaikkapa bloggailun, puutarhaohjelmien katselun sekä lukemisen. Tänään hain kirjastosta taas ison kasan kirjoja.

Nautiskelu alkoi varaslähdöllä tänään, kävin kampaajalla. Ensi viikolla on vuorossa kaikenmoista hemmottelua ja turhamaisuutta, joista jalkahoito on sieltä järkevimmästä päästä.


Ensimmäisen lomaviikon vietän yksikseni, sitten olemme seuraavat kolme viikkoa Husbendin kanssa molemmat lomalaisia. Pieni risteily ja mökkeily ystävien kanssa heti loman aluksi ja lopettajaisiksi reissu Jyväskylään (Kissanviikset, slurps) ja Saraakallion kalliomaalauksia katsomaan (kiitos vinkistä Mökkipuutarhassa!) sekä Mikkeliin, Mosaiikkimiljöön näyttelyyn. Siinä ainoat suunnitelmat.

 No tuohan nyt ei ollut ihan totta, koska suunnitelmia on kodissa roppakaupalla. Ihan ensimmäiseksi on puutarhan järjestäminen ja kivetyksien korjailut, meillä on taloyhtiön sokkeliremontin takia purettu kaikki! pois talon seinustoilta. Tarkoittaa rakennelmia, kivetyksiä, laatoituksia sekä kukkapenkkien multia ja muutamia taimiakin on siirretty evakkoon. Puutarha on siis aivan kaoottinen.

Vessaremontti oli toivelistalla jo viime kesänä, samoin pieni saunan tuunausremontti. Niillä ei onneksi ole mitään oikeaa kiirettä, jos hyviä ulkoiluilmoja riittää, ei tarvitse sisälle lomalla hautautua.

Loma, loma, looomaaa, loomaa. 
Maanantaina meitä onkin neljä rivissä!!!

31 kommenttia:

  1. Minullakin pitäisi alkaa viiden viikon loma huomisen työpäivän jälkeen, jos saan työni tehdyksi. Jos en, jatkan lauantaina. Nytkin (huom. kellonaika) teen oikolukuhommia mutta välillä velttoilen (käyn katsomassa kissanpentuja ja kurkkaan blogeja). Keitin kahvia, että pysyn valveilla... Kissoistasi keskimmäinen on kuin suklaata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huoh, toivottavasti saat työsi joutuisasti tehtyä ja pääset pian lomailemaan. Jos mulla olisi kissanpentuja, en varmasti pystyisi kuin ihailemaan niitä yötä päivää.
      Minä valvoin myöhään ja pyörittelin päässä kaikkea työjuttua, kirjoitin muistiin mitä on vielä tehtävä, ja totesin että kiirettä pitää. Sitten luin Rasan runokokoelman, jotta sain työajatukset sivuun ja kello olikin yli kaksi....
      Nipsu on väriltään suklaa, ja turkki on pehmeistä pehmein silkkimäinen. Nuorimies on hiukan arka ja ei poseeraa kuvissa kovinkaan usein.

      Poista
  2. Velttous? Hih, eipä kuulostanut siltä, että ehdit velttoilemaan. Sopivasti kaikkea, niin sielu ja ruumis lepäävät. Oikein rikasta ja rakasta lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Kyllä mä ehdin! Ihan varmana. Vaikka nauratti myöhemmin kun muistin, että listalta uupuu itsestäänselvyydet, kuten yhden liuskekivipolun teko ja tulevan kivikkopuutarhan rakennus ;)

      Poista
  3. Kissa vieköön miten ihania. Karvajalkaisten silitysterapiaa voisin tarvita itsekin. Tiedossa olis yhdet koiranpennut, joita pitäisi käydä rapsuttelemassa.

    Leppoisaa ja rentouttavaa lomaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissaterapia on ihanaa, kolmikkoa on niin kiva katsella ja silitellä.
      Kiitos:)

      Poista
  4. Loma! Sinne vaan sitten poikien jatkoksi pötköttelemään:D Minulla ei ole ikinä ollut kunnon lakisääteistä neljän viikon kesälomaa, se on tämä perheyrityksessä työskentely semmoista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. LOMA! Niinpä olen jo täällä jonon jatkona läppärini kanssa. Mullakaan ei pariin vuoteen ole ollut tälläistä, mutta nytpä on, jihuu!

      Poista
  5. Hups, jälki junassa tuli vielä mieleen.

    Jos on märkä keli Sarakallioille mennessänne niin suosittelen veneellä menoa. Kallion seinämät ovat liukkaita märällä kelillä ja minusta jyrkkiä jos menee maitse. Olen tosin käynyt siellä varmaan 10 vuotta sitten, mutta maisemat ja maalaukset olivat hienoja. Onnistunutta reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos varoituksesta, täytyypi pistää sitten vakavasti mietintään. Mulla ei ole suurta hinkua jyrkille kallioille, mieluummin sitten veneitse.

      Poista
  6. Monta kertaa olen miettinyt,että osaisinpa nauttia elämästä kuten kissat. Ne ovat mestareita velttoilussa,sikeiden vedossa ja rentoutumisessa.Silloin toimitaan,kun kiinnostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa olen ajatellut ja nyt aioin lomalla viettää ainakin jokusen kissa-päivän!

      Poista
  7. Tuohon vaan velttoilemaan kolmikon viereen .... nelikko :D

    VastaaPoista
  8. Aivan loistava kolmijakoinen lomasuunnitelma! Kissoista kannattaa ottaa mallia. Minulla on samankaltaisia suunnitelmia kesänviettoon, siis tuo vapaus, velttous ja nautiskelu. Ihanaa lomaa sinulle!

    VastaaPoista
  9. Hyvin sanottu, Pirkko! Erittäin hyvää, leppoisaa ja antoisaa pyhää kesäkolminaisuutta sinulle – kissat ovat rentovaihteelle näköjään jo päässeetkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooh, pyhä kesäkolminaisuus on juuri alkanut ja taidan ottaa sen kunniaksi pienet päivänokoset, samalla odottelen husbendia joka tuo jotakin valmista syötävää tulleessaan.....aah.

      Poista
  10. Kyllä tuon kolmikon jatkoksi on mukava köllähtää... Ihanaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäiset päivänokoset kissakasassa nautiskeltu, aah:) Kiitos!

      Poista
  11. Mukavaa alkavaa lomaa! Muistahan ottaa yhtä rennosti kuin nuo lomakaverisi:)

    VastaaPoista
  12. Ihania & leppoisia lomapäiviä. Lämpimät terveiset kolmikolle. Kissat osaavat nautiskelun taidon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kerron terveiset. Ehkäpä mäkin muutun kissaksi kissojen joukkoon lomallani ;)

      Poista
  13. Mukavaa lomaa! Kivalle kuulostaa lomanviettosuunnitelmasi, nauti siis ;)

    VastaaPoista
  14. Oikein hyvää ja luovaa lomaa! Miten kissat osaavatkin olla noin asennossa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Seija. Ihmettelin itsekin tuota jonoasetelmaa, enpä muista ennen nähneeni.

      Poista
  15. Tervetuloa ehdottomasti haasteisiin mukaan!=)

    VastaaPoista