valmistautumisia

tiistai 8. toukokuuta 2012

Tilasin tänään 3000 kg kivituhkaa ja 5 m2 liuskekiviä. Siinä saa Husbendin lapio heilahtaa kerran jos toisenkin, suunnitelmia meillä (kröhm, ainakin mulla) riittää ja jotain puuhasteltavaa alkukesäksi. Viimesuvinen peräkärryralli opetti, että tavara tulee kotiinkuljetuksella!

Paikallisessa suuressa monikansallisessa puutarhakaupassa poikkesin selkävaivaani uhmaten vain todetakseni että yksin siellä oli tylsää, esikoita ei ollut ollenkaan, tarjoushortensia oli liian pieni, kasvihuoneen lämpömittaria ei ollut, rentoakankaalit olivat laatuun nähden kalliita, en tiedä mitä kesäkukkia etupihan terassille haluaisin ja kuntoni ei todellakaan kestä mitään shoppailua.  Puhumattakaan istutteluista. Plääh. Ja äkkiä kotiin.

Valkoherukka sensijaan tietää, miten valmistaudutaan tulevaan kesään. Mii laik.Ja juuri kun huokasin että en kotitontilta kauemmaksi lähde lähipäivinä, tuli postilta tekstari että kasveja olis noudettavissa.

26 kommenttia:

 1. Oo,miten kauniit ja jotenkin "herkät" kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin puutarhassa kauniit että pakko ikuistaa.

   Poista
 2. Painavaa tavaraa sitten tilasit. Melkoinen urakka lienee edessä? Hyvää lihaskuntotreeniä siis odotettavissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Husbend on ihan tämän varaan laskenut kunnonkohennuksensa, perinteisesti ei talkooapua huoli, vaan tahtoo kaivaa itse.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Toivotaan, että ei jää pelkäksi yritykseksi;)

   Poista
 4. Kaunis valkoherukka. Olin viime syksynä ostavinani valkoherukan ja sitä istuttaessani huomasinkin saaneeni punaherukan. Punaherukoita meillä on jo riittämiin, joten seuraavalla kerralla olen totisesti tarkempi.
  Oletko harkinnut Husbendin lainaamista? Meidän Ukkokulta kyllä tekee, mutta ah niin piiii...iitkällä toimitusajalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoherukka onkin ainoita kasveja, mitä pihassa oli kun tänne muutimme 10v sitten. Perinteisesti me syödään marjat suoraan pensaasta.
   Valitettavasti Husbend ei ole lainattavissa ;)

   Poista
 5. Ihanaa...joko ne lähettävät kasveja??? Ainakin sinne etelään.
  Valkoherukkaa minäkin tilasin tänä vuonna,samoin vihreää, punasta ja mustaa.
  Voi kun meilläkin riittäisi 5neliötä kiveystä, tilaisin heti :/. Mutta kun sitä pitää olla ainakin 25! Mielummin enemmänkin. Ei millään raskis. Odotetaan sitten johonkin toiseen kesään.
  Mukavaa illan jatkoa ja iloa kasvien haku reissulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasveja on tullut jo useita lähetyksiä, luulen ja toivon, että nyt olisi vuorossa musta petunia takuukorvauksena.
   Meille on tehty kiveystä pikkuisen kerrallaan joka vuosi. Liuskekiveä on nyt laitettu jo ainakin 20 m2. Suosittelen tälläsitä osina tekemistä, riittää puuhaa monelle, monelle vuodelle :)
   Kasvireppana joutuu yöpymään postissa, en kerta kaikkiaan jaksanut hakea.

   Poista
 6. Ei tarvitse ostaa kuntosalikorttia kun kärräilee kivituhkaa, saa olla ulkoilmassa ja lisäksi tekee jotain erittäin hyödyllistä. Husbend on hyvä olemassa. Herukka pukkaa jo kukkaa, aika nopea. Meillä valkoherukka säästyi monta vuotta rastailta, ne odottivat ja odottivat että marjat alkaisivat punertaa. Nyt luulen, että ne peijakkaat ovat keksineet jujun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Husbend laskee myös puutarhahommien varaan kunnosta huolehtimisen. Kun pari kuukautta oikein ahkeroi, niin saa huilia loppuvuoden. Hmm, kyllä meilläkin rastaat valkoherukat napsii mutta en ole kovin tarkkana ollut koska en niitä kuitenkaan säilö.

   Poista
 7. Ai jaahas! Samaa tekstaria täälläkin nimittäin odotellaan kuumeisesti ;-) Sieltä kyllä tulee sitten parikymmentä pensasta ja yksi puu + en edes muista kuinka monta perennaa, hmm. ja juuri kun mun piti alkaa keskittyä kirjoitushommiin...
  Voi ei, koetahan nyt hyvä ihminen parantua ensin ennen kuin alat riehumaan! Kotiinkuljetus kuulostaa varsin hienolta, harmi ettei kukaan kotiinkuljeta yhteysaluksen päässä oleville saarille. Mutta ehkäpä siksi en juuri laatoituksia harkitse, paitsi joskus tulevaisuudessa omia betonivalulaattoja ja jotain olen tehnyt niistä litteistä kivistä mitä olen löytänyt. Mutta sellaista kerralla valmis -hommaa ei pysty oikein mun yariksen kuljetuskapasiteetilla toteuttamaan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apuva jos mullekin tulee koko lopputilaus, ei riitä tila mitenkään! Siis kissasuojattu tila.
   Mua niin raivostuttaa kun vihdoin sain käteni sellaiseen kuntoon että voisin jotain tehdä ja nyt meni selkä:( Ihan epistä, en millään tahtois luovuttaa. Tahtoo puutarhaan ja hommiin.
   Tähän asti kaikki meidän hiekat olen hakenut veljeni peräkärryllä, johon saa vajaan puoli kuutiota kerrallaan, reissuja olen parina kesänä tehnyt kymmeniä. Ja peräkontissa on sitten samalla tuotu liuskekiveä sen verran kun auton paino kestää. Ja kerran haettiin iso kuorma orivedeltä louhimolta suoraan etupihalle, joku 20 m2. Se liuskekivi teki sitten tilaa pihakiville, ja pääsi seuraavaan kohteeseen takapihalle. Hmm, useita kesiä on väsätty ja nyt kivipintaa on aikas paljon. Lisäksi saatiin kierrätettyjä betonilaattoja Hollywood Boulevardille ja kaiken kruunaa tietysti mukulakivet, joita on auton perässä tuotu vähän joka reissulta. Siis kotiinkuljetus on todella luksusta. Mutta helppoo firmalle, senkun vaan ajaa tietä perille asti.

   Poista
 8. Kyllä minäkin noin nätistä herukasta tykkäisin :)

  Hitsit ,kun minunkin tilaamani liljansipulit jo tulisivat,että ehtisivät vielä kukkaan tämän kesän puolella...jaa,että hätäinenkö??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herukka on nyt kauneimmillaan. Mä just toivoin että ei tulisi vielä kaikki, kun tila loppuu, kääk!

   Poista
 9. Samaa tekstaria taidan mäkin odotella, mutta kuumeen sijasta kauhistuneena: kuka repii ison puskan maasta ja perustaa uuden istustusalueen hetkessä, jos taimet yhtäkkiä saapuvat? No, ehkei ne saavu, ja ensi viikonloppuna voi kehitellä puskanrepimistaktiikkaa...

  Ihana tuo valkoherukka. Ja hauska sitten nähdä, mitä uutta teidän pihalle tulee! Anna husbendin vaan kaivaa itse, ettei selkäsi rasitu enempää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, että sellaisia tekstarin odottelijoita tänne on kokoontunut ;) Meillä olisi jo koloja tehtynä, mutta Kaivuri on sairaana ja mun selkä sökönä ja tila loppuu, joten pliis ei ihan vielä.
   Voit olla varma Jenni, että tulet pihamme uutuudet näkemään. Ehkä sen verran moneen kertaan, että hauskuuskin jo katoaa:P

   Poista
 10. Mii laik myös. Tuosta herukasta ja kaikista ujoista tyypeistä, jotka puskevat pontevasti maasta.

  VastaaPoista
 11. En odota tekstaria, mutta jos semmoinen tulee, niin menen hakemaan, mitä ikinä sieltä on tuloillaan :) Ehkä en kolmeatuhatta kiloa kivituhkaa haluaisi tähän rakoon, mutta ei pidä lahjahevoisen hampaita ronkkia.

  Suloinen valkoherukka! Samanlaisen riivin viime kesänä juurineen pois, nyt saattaa alkaa kaduttaa, jos kauan noita kuvia katselee, hmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, se olisikin hauska ylläri jos tulisi muutama tonni kivitavaraa ;)
   Valkoherukka on kuvissa suloinen, mutta aikas iäkäs jo... ei juuri kannata kesemmällä kuvata...

   Poista
 12. Puuuuh selkä kuntoon! Herukat on kyllä ihanoita, kun ne pukkaa lehtiä ennen muita:) Minäkin olen tilaillut vähän sieltä ja täältä, kun kaikkea ei saa samasta paikasta - milloinkahan alkaa pakeetteja saapua:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi se tekstari oli vain yksi takuukasvi, saan vielä parannella itseäni. Mutta eiköhän niitä paketteja kohta tulvi ;)

   Poista
 13. Kivituhkaa ja liuskekiviä. Tästä syntyy jotain tosi hienoa. Jään jännityksellä odottelemaan kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sitä samaa kuin entuudestaankin, ei mitään uutta täältä tule!

   Poista