sadepäivän iloksi

lauantai 5. toukokuuta 2012
 
Aiemmin blogissa klik esittelin tilaustani puutarhurilleni Juhalle. Vihdoin paketti saapui ja sain nuo kaipaamani taimet kotiin. Kun avasin laatikon, en oikein tiennyt olisinko itkenyt vai nauranut! Olin toki ostoshetkellä huomioinut, että taimista suurin osa oli koko M mutta taisi jäädä se mittataulukko tarkemmin tutkimatta.... En siis osannut odottaa ihan tälläisiä miniatyyritaimia.


 Onhan se toki näppärää, kun koko runsas tilaukseni mahtuu yhdelle kädelle näin kätevästi. Tässä siis intiaanimintut, hopeavitjat, amppelibambut, lyijykukat ja poutapilvet. Kutakin taimea on 4-5 kappaletta tuossa muovipaketissa, koosta riippuen.

Juhan sivuja kun tsekkailin, niin M-koon taimen koko on alle 3cm leveyttä ja 3,35 cm korkeutta tuolla multatilalla. Eli aikas pikkuruisia. Fiksumpi olisi tilatessaan tarkastanut koon, mutta meikäläinen se vaan keväthuumassa tilasi ja kuvitteli istuttavansa taimet suoraan ruukkuihin, haha. Sen verran vielä puolustelen, että missään ei mainittu esikasvatuksesta sanaakaan joten en ollut siihen varautunut. Kilpailija Viherpeukulta sensijaan tilasin jo aiemmin esikasvattettavia taimia jotka ovat oikeita jättiläisiä ruukuissaan näihin verrattuna. Ja tämä ei ole maksettu mainos.
    
 Yllä amppelibambun taimi ja sille hankkimani kookosamppeli, joka oli tuolle taimelle suositeltu. Ihan passeli kooltaan ;)

Alla hopeavitja pikkuruisessa suloisuudessaan.Sateista päivää on meillä vietetty ulostuijotellen ja sohvilla makoillen. Kissat on meidän perheessä kunnossa, mutta henkilökuntaa sairastaa -husbend kuumeessa ja minä selkävaivainen.

16 kommenttia:

 1. Hih, vai oli sulle taimien pienuus yllätys. Juu, kyllä niissä kasvattamista riittää ja toivotaan, että pysyvät hengissä. Mulla muutama herppas ja kuolla kupsahti. Puutarhuri(mme) Juha osaa kyllä taimenkasvatuksen, ei siinä mitään. Saas nähdä tuleeko meidän lyikykukista kukkivia köynnöksiä/puita vielä tänä vuonna. Jännittävä kesä meille tulossa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuo lyijykukka josta saapi näppärästi kasvatettua puun, oli yksi supernaurun paikka. Hyväkuntoisia ovat, että ei sinällään mitään. Omaa tyhmyyttäni... Jännitysnäytelmää riittää, hauskaa kun voidaan vertailla.

   Poista
 2. Söpöjä minikasveja :) kyllä viherpeukalo saa ne kasvamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suorastaan pelottavan söpöjä. Nyt tarvitaan kannustusjoukkoja, että saan pysyyn hengissä ja kasvamaan ;)

   Poista
 3. Oho, sustakin tuli sitten miniatyyriharrastaja! :) Ovatpa pienet taimet söpöjä ja suloisia. Täältä tulee kyllä kovasti kannustusta, että saat taimipolot kasvamaan suuriksi ja voimakkaiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, en tajunnutkaan! Nämä olisi passelin kokoisia sun mnipuutarhaasi;) Kiitos kannustuksesta.

   Poista
 4. Ihanat taimet,niin hennot. Ihailen taas tuota sinun kaariporttiasi, huikea.
  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita tosiaan ovat, mikrotaimeni. Kaariportin kärhöt on pupuvoimalla kadonneet siitä pupunkorkeudelta ylöspäin, joten saas nähdä miltä tulevana kesänä kaariportti näyttää.

   Poista
 5. Somerolla kevään "kääpiö" lyijykukka on kasvanut 44 senttiseksi. Avasi syyskuun alussa 5 ihastuttavaa kukintoa. Nyt odotellaan talvettamisen onnistumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiva kuulla että oikein kukassakin! Mulla on kyllä pituutta reilusti, ehkä liki tuota 40cm, mutta ei kukkia eikä nuppuja.

   Poista
 6. Keväällä tilaamani lyijykukat ovat kyllä kasvattaneet pituutta mutta ei kukkia. Miten aiotte talvettaa kukat ja oletteko leikanneet varsia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnittelen leikkaavani varret ja sitten kiikutan kukan vanhempieni talon kellariin. Saas nähdä!

   Poista
 7. En ole huomannut kenenkään kertovan miten talvehtinut lyijykukka on lähtenyt kasvuun. Oma lyijykukkani oli koko talven kesämökkimme keittiössä, valoisassa ja noin 10-asteisessa lämmössä. Kasvi oli koko talven mitä upeimman näköinen syvänvihreine lehtineen, korkeus n. 40 cm. Latvoin aina välillä ettei olisi kasvanut liian korkeaksi. Nyt laitoin sen terassille ulkoilemaan, mistä se ei ilmeisesti pitänyt. Lehdet ovat osittain laikukkaat, osa kellertäviä ja kuin jauhoiset. Ilmeisesti kuivumassa kastelustani huolimatta. Voisiko joku antaa vinkkiä mitä pitäisi tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun lyijykukat jäivät pakkaseen, joten enpä tiedä talvehtimisesta mitään. Mutta sen olen kuullut kokeiluni jälkeen, etä lyijykukka on köynnös, eikä tosiaankaan mikään puu kuten sitä mainostettiin.

   Poista