kissat ja puutarha; ihana olla omassa kotona

maanantai 9. heinäkuuta 2018

Kotiuduimme Unkarista torstaina, ja viimepäivät on menneet pääosin kissojen silittelyyn, pyykinpesuun ja toipumiseen lomailusta ja olipa meillä mahtavat ystävän synttärijuhlatkin viikonloppuna. Mutta aivan ihanaa on olla kotona, niin kivaa kuin Unkarissakin oli! Unkarinkuvapostauksia on vielä tulossa muutama; häät, eteläinen Unkari ja piipahdus Kroatian jalkapallohumussa, sekä tuliaiset.

Puutarhasta oli kissojen hoitajat pitäneet myös hyvää huolta. Etukäteen, ennen lähtöä kahtena iltana, teimme perusteellisen kasteluoperaation ja keräsimme vettä isoihin saaveihin ja vesikannuihin, jotta hoitajilla olisi helpompi homma. 


 Sammarit kukkivat upeesti, nämä tumman syvän oranssit on suosikeitani aina vaan. Ja mosaiikkiruukut olen tehnyt nimenomaan näille, tuo ikivanha mummuni kattila sopii värisarjaan hyvin.

Lilja Buff Pixie kukii komeasti.
Toissatalvi tappoi kaikki muut liljani, onneksi edes tämä herkku säilyi.


Vanhat varikset siellä vaan jaksavat vartioida, samalla kun suukottelevat toisiaan <3 Pientä sälää, joka niin ilahduttaa sekin. Allaolevan kuvan vasemman reunan maksaruoho on menettänyt tumman komean värinsä, samoin puolisonsa kaksivärinen tekee enenevässä määrin yksiväristä lehteä nykyisin. Harmi.


 Viimekesän virontuliainen Postman´s Pride on hienon tummana.

 ´
 Kärhöportti toiseen suuntaan. Keväällä kaikki kärhöt olivat syöty pupunkorkeudelle ja tarkoituksena oli silloin vaihtaa tämä kaari puiseen, vähän tukevamampaan. Ei heti aloitettu hommaa ja nyt tilanne on tämä, ihan uutena vihreänä ja vehreänä kärhöt taas kasvavat, joten eihän niitä raski enää häiritä... Kasvua on tapahtunut, tykkään kun nuo polut vähän piilottuvat kangasajuruohojen syliin.
 Meidän oma laventelipelto ;) ja kasvarissa appelsiinisamettikukkia vauhdissa.Matkan vuoksi kasvariin ei paljon mitään ole laitettu, kuinpakolliset yrtit, yllä kuitenkin kesäkurpitsat jotka voivat hyvin, mutta kärsivät vähän kasvupaikalleen pääsemisen viivästymisestä...

 Tätä hommaa on harrastettu viimepäivinä. Sohvalla makoilua oman kissan alla. Kissojen katselua, hellittelyä ja höpöttelyä. Ennen matkalle lähtöä Nipsu suhisi joskus Jesselle ja Gebsu suhisi Jesselle tosi usein, päivittäin, ja selvästi lähti pikkuveljeä välillä karkuun. Nyt on jotakin ihmeellistä ja ihanaa tapahtunut, suhunoita ei ole kuultu kertaan sitten paluumme.Anteeksi edellisen postauksen kommenttien vastaamattomuuteen. 
Henna kyseli kissojemme hoidosta matkan aikana ja meillä se hoituu ainan kotiin tulevilla hoitajilla. Tälle reilun kahden viikon reissulle ei naapurin nuorimies ekalle viikolle saanut hoitoja sopimaan, mutta onneksi ystäväni joka muutti lähistölle, tämän ekan viikon pelasti. Neljän kissan vieminen johonkin hoitolaan ei ole vaihtoehto, vaan kotona on kissojen saatava olla turvallisesti ja tutusti. Myös ulkoilut omassa catiossa on päästävä välillä tekemään. Tähän asti hoitaja on aina löytynyt, koitamme pestiä pehmentää hyvällä korvauksella.

16 kommenttia:

 1. Reissussa on kiva käydä, mutta ei mikään kyllä voita omaa kotia ja kissojen läheisyyttä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee ❤ Koti on tärkeä ja niin on kissatkin!

   Poista
 2. Niin ihanat nuo kissakuvat. Kyllä on maailman parasta päästä kotiin omien mussukoiden alle.
  Ihanat kasvit ja vau tuota kärhöjen kasvuvauhtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat on olleet niin iholla tässä viime päivät ja niin sitä itsekin tekee mieli olla, kissojen kanssa.
   Kärhö vetää vauhdilla.

   Poista
 3. Matkoilla on aina kiva olla, mutta kotiinkin on kiva tulla. Siellä on kisut nauttineet kun mamma on tullut kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja varsinkin kun saivat isukin taas hemmottelemaan. Mutta oli meillä niin hyvät hoitajatkin.

   Poista
 4. Jos oli teidän loma ihana, niin kyllä on ollut kotiinpaluukin! ♥ Sitä ihminen ei varmasti voi olla muuta kuin onnellinen, jos saa levätä noin ihanien kissojen alla ja noin kauniin puutarhan keskellä. Se on taas niitä asioita, että ellei se auta rentoutumaan ja palautumaan, on hyvin paljon mahdollista ettei mikään auta.

  Kissojen lomahoidosta ajattelinkin, että neljän kissan vieminen hoitolaan olisi melkoinen homma, stressi ja kustannuskin. Onneksi on kotihoitomahdollisuus, sillä tavalla se parasta on kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan lomamatkan päättyminen ei haitannut yhtään, kun pääsi kotiin ja kissojen seuraan. Puutarha on pieni henkireikä, vaikka nyt huuteleekin hommiin. On vähän villiintynyt viikkojen varrella.
   Meidän kissat kun ei matkusta, paitsi lääkärille kun pakko, olis jo se pelkästään kamala homma. Ja varmaan maksaisi maltaita, puhumattakaan niiden hermoilusta vieraassa paikassa. Ihanat hoitajamme ovat samalla hoitaneet puutarhaa ja on kiva, kun ei koti ole pitkään ilman ihmistä.

   Poista
 5. UNkari on kaunis maa!
  Ihana nuo kaksi vanhaa varsita..♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 20 vuotta jatkuvia Unkarinreissuja ja vielä mut yllättää!
   Vanhat varikset on Husbend ja minä 😂🤣

   Poista
 6. Borta bra men hemma best, home sweet home ja oma koti kullan kallis, vaikka matkailuavartaakin. Saattaa myös olla, että neljä poikaa olivat erittäin onnellisia paluustanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee, ja onneksi meneekin. Poikien onnea takuulla lisää palvelujen saatavuuden parantuminen.

   Poista
 7. Joo. Kissat <3 Siksi on aina ihana tulla kotiin - töistä tai matkalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Olis ihan eri asia, jos odottais vaan tyhjä koti!

   Poista