Ville Haapasalon Georgian Cuisine Purpur harppaa Tampereelle

torstai 28. syyskuuta 2017

Oih, miten meitä tamperelaisia hellitään!
Olen tuskin toipunut Puiston visiitistä, kun pääsen Ville Haapasalon esittelemään ravintola Purpurin tilaisuuteen. Helsingistä jo löytyy Purpur, Tampereen ravintola avautuu lokakuun lopulla Frenckelin aukiolle, eli The Grillin tiloihin. Tilat remontoidaan läpikotaisin, joten kuvissa on vielä vanha ympäristö. Niin ja Ville ei ole pelkästään esittelijä, vaan mukana yrittäjänä näissä Purpureissa.

Ville Haapasalon ohjelmia on tullut katsottua ja kirjat luettua, joten Villefaniksi voin tunnustautua. Oli mukava nähdä mies livenä, ihan yhtä rento tyyppi ja hyvät jutut kuin ohjelmissakin ;)

"Olen kuullut matkoillani, että yleensä ihmiset syövät elääkseen, mutta Georgiassa 
ihmiset elävät syödäkseen", Ville sanoo.


 Georgialainen ravintola on ollut Villen haaveena pitkään ja vuosi sitten haave toteutui, kun Helsingin Purpur  avasi ovensa. Tampereen tuleva Purpur jatkaa samaa hyväksikoettua linjaa. 

Georgialaisen keittiön kulmakiviksi hän nimeää granaattiomenan, saksanpähkinän ja korianterin, jota käytetään todella runsaasti. Annokset taipuvat sulavasti erilaisiin ruokarajoitteisiin ja -dietteeihin, joten ei tarvitse noita aineita pelästyä. Ravintolan lihat kypsennetään hiiligrillillä ja autenttisesta mausta vastaa gruusialainen kokki.  Kirkkain helmi on vehnätaikinan ja suluguni-juuston yhdistävä hatsapuri, jota Ville meille leipoi.
Ja vielä Villeä videoissa:

Hatsapurin leipomista ja mitä se suluguni on?Mitä Ville Haapasalo söi puolitoista vuotta päivittäin?Mausteet ja maustekastikkeet tulevat suoraan Georgiasta, samoin viinit ja alla olevan kuvan luonnonkivennäisvesi borjomi, joka jakaa aika raikkaasti mielipiteitä.


Valmis suussasulava maisteluannokseni, hatsapuri ja lobio- niminen papuruoka. Herkkua!


Purpur on rento viihtymisravintola, ei mikään jäykkis fine dine-paikka. Sisään voi siis astella ilman pikkutakkia. Ville Haapasalo aloittaa pian työt Tampereen Teatterissa, joten miestä tullaan varmasti Tampereen Purpurissa näkemään ja kiva niin.

16 kommenttia:

 1. Mennääks tuonnekin syömään? Vähän kade olen kun Villen juttuja pääsit kuuntelemaan; onneksi ei tarvinnut enää blogissa nähdä teidän yhteiskuvaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mennään. Oli kyllä niiiiin hyvää. Ja Villen jutut on hauskoja. Meistä on vaan pari yhteiskuvaa, toinen huonompi En viitsi julkaista.

   Poista
 2. Ihan mahtavaa, että olet livenä päässyt näkemään Villen kokkailua.
  Mukavaa torstai-iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi. Villen kokkailu on kyllä varsinainen ohjelmanumero.

   Poista
 3. Kuulostaa hyvältä! Minä kävin Pietarissa kavereideni kanssa georgialaisessa ravintolassa, mutta se oli toivoton paikka kasvissyöjälle. Listalla ei ollut mitään kasvista. Ei juurikaan edes lisukkeina! Sen sijaan join sellaista limonadia. Se oli vihreää ja aika makeaa, ja siinä oli yrttejä. Veikeää oli se.

  Ehkä tuolla voisi joskus käydä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purpurista löytyy kasvisruokia, onneksi! Olipas sulla veikeä juoma ;)

   Poista
 4. Taas uusi tutustumisen kohde ja varmasti myös hyvän ruoan paikka. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt loppui mun ravintelivinkit, palaan tuttujen aiheiden pariin. Mutta Villen ruokien pariin palaan takuulla.

   Poista
 5. Oi miten mahtavaa että pääsit näkemään/kuulemaan Villeä ja millaisia herkkuja tuo Purpur tarjoaakaan.. Nam!!:) Oikein mukavaa viikonloppua sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde! Oli sellainen mahdollisuus, mikä oli pakko käyttää.

   Poista
 6. Olisipa ollut kiva päästä tutustumaan Villen ravintolaan, mutta Turusta ei niin vain lähtö onnistunut. Minä ihastuin Villeen vasta luettuani hänen kirjansa. Voi mieletön, miten hulvattomia juttuja se mies on tehnytkään :D
  Kiitos, että pääsin näin tutustumaan jo etukäteen Purpuriin.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös Villen kirjat lukenut ja ensi viikolla tulee taas uusi! Oli kiva tutustua, kun sattui omalle kylälle.

   Poista
 7. Tonnekkin pitää mennä syömään! Kaikkia kivoja uusia ravintoloita meille avautuukin!

  VastaaPoista