elokuunlopun puutarhakierros

maanantai 28. elokuuta 2017

Niin sitä on kesä vierähtänyt lopuilleen, elokuun viimeisiä päiviä viedään. Jotenkin mä uskoin, että kauniita ja lämpimiä ilmoja vielä olisi tullut, mutta nyt alkaa uskoni jo hiipumaan. Olohuoneen pöydälle on nostettu kynttilälyhty ja olen sitä pari iltaa tujotellut, mutta en vielä kynttilää sytyttänyt. 


 Käenkaali on nyt söpöimmillään. Käytävällä jo syksyn enteitä.
Jättikokoinen äitienpäiväkukkani amppelihortensia jaksaa kukkia edelleen. Hiukan syysväriä silläkin.



 Nauhukset valmistelevat nuppujaan ja toisaalla punahattu on jo kukassa.



 Suloista sekamelskaa nämä meikäläisen kukkapenkit.



 Mantelityräkit on ryhdissään, tykkään näistä todella paljon. Alla peikonpähkinä vaihtaa väriään.



 Maksaruohot olivat kaikki eri laatuisia tässä, mutta nyt näyttää jonkinmoista konsensusta tapahtuneen. Taitaa siinä sentään olla sävyeroa? Alla loistaa japaninverivaahtera.



 Suloinen hässäkkä on tämä Lavender Lass -pelargoni, joka valloittaa koko kahvipöydän, kissatkin jää alle ;)  Ja vieressä seurana tietysti laventeli.



 Malvan viimeisiä kukkia ihailen kuupuutarhassa, jonka muuten on valloittanut tuo purppurainen heisiangervo. Kohta heisiangervo saa kyytiä, kun leikkaan sen ihan alas. Puutarhahommat ei ole kauhiasti enää maistuneet mulle, varmasti viileällä ilmalla on osansa siinä. Jokasyksyinen lässähdykseni tuli kyllä aiemmin kuin koskaan. 

Yöpöydällä odottaa kevätsipulien kuvasto jälleen kerran päätän olla maltillinen. Olisi kiva, jos kertoisit kommentissa, mitä sipuleita sinä aiot tänä syksynä maahan laittaa.

16 kommenttia:

  1. Minäkin ihastuin käenkaaliin ja muihin apilan näköisiin tänä kesänä. Eipä sitä hellettä enää taida tulla, jos ei jonnekin lämpimään lennä!
    Minä ostin jo muutaman pussin Yön kuningatarta, narsisseja ja ihania tulppaaneja Orange princess. Ne kukkivat upeasti keväällä ja niitä piti saada lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli apilansukuisia jo viime kesänä ja osittain ne talvehtivat hyvin. Joku hitsin ötökkä vaan iski, mutta osan sain pelastettua. Oransseja taidan minäkin hankkia, täytyy tsekata tuo Princess sun blogista!

      Poista
  2. Siellä kukkii vielä niin ihanasti!
    Täällä ollaan jo polteltu kynttilöitä ja valmistauduttu syksyn tuloon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä hilkulla on täällä kun, mutta ei syttyneet kynttilät vielä tänään.

      Poista
  3. Ihan vielä ei tunnu siltä, että kaikki on ohi tältä kesältä ja jaksan uskoa aurinkoon ja lämpimään.
    Kivasti pihallasi vielä kukkii niin moni kasvi ja hyvältä näyttää. 😊
    Sipuleita istutan jonkin verran, mutta en ole vielä päättänyt lajikkeita. Käännän jonkin verran nurmikkoa kukkapenkin reunoilta, että sipuleilla on kasvupaikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun olisit oikeassa, mulle jo tuli uskonpuute. Puutarha kokonaisuutena on jo aikas syksyinen, mutta onneksi muutama ilonpilkku löytyi kuvattavaksi.

      Poista
  4. Kylmyys ja etenkin näin aikaisin (kunnon lämpöä ei kyllä tainnut ollakaan) on kyllä vienyt innon vähän kaikelta. Ehdotan, että sytytät sen kynttilän. Palavaa kynttilää on mukavampi tuijottaa.
    Pihallasii näyttää kauniilta ja runsaalta. Enpä ole aikoihin nähnyt noin hyväkuntoista nauhusta. Meillä on vain hyvin ilmastoituja nauhuksia, kiitos kotiloiden.
    Jokunen sipuli on jo tilattu. Piti olla maltillinen, mutta katsotaan, kuinka jatkossa käy. Kaupoissa en ole laisinkaan käynyt. Taidan tehdä aiheesta oman pistauksensa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, ensi viikonloppuna sytytän jos näillä keleillä mennään. Tosin tänään oli kiva aurinkoinen päivä.

      Kiva, kiva, tee ihmeessä kukkasipulipostaus. Niitä on aina kiva lukea. Suunnitelmani mukaan postaukseen ei multa materiaalia löydy, mutta katsotaan.

      Poista
  5. Meidän pihalle ei mahdu oikein mitään. Olen puolet pihasta täyttänyt isältäni saamilla narsissin sipuleilla :)
    Ihanalta näyttää teidän puutarhassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on sitten huikea narsissimeri keväällä. Narsisseja laitan minäkin, sen jo päätin.

      Poista
  6. Sama täällä:hieman haikea fiilis. Haikeampi kuin aiemmin, johtuneeko huonosta kesästä. Myös syksyinen puutarha on kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi viikolle on täällä luvattu lämpöä ja aurinkoa. Se olis nyt kyllä palsamia haavoille 😉 Syksy on kaunis vuodenaika, jos ei oo jatkuvaa sadetta.

      Poista
  7. Ihanan vehreää teidän puutarhassa! Meille taitaa tulla tuonne pihan tapaiselle ensi kesäksi pari maissia tönöttämään, jos vaan muistan laittaa ajoissa itämään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missit onkin hauskoja tönöttäjiä ja taidat olla nyt etelämmässä, niin satoakin odotettavissa.

      Poista