Tanskan Kuninkaan muuripuutarha ja puutarhakauppa Hansaplant

lauantai 5. elokuuta 2017

Kissojen luota ajelimme illaksi Tallinnan laivalle ja aamuvarhaisella saavuimme Tallinnaan. Ensimmäinen tutustumiskohde oli Tanskan kuninkaan muuripuutarha, joka sijaitsee Toompean mäellä.

Kävelimme tietysti myös Vanhassa kaupungissa, vaikka siitä ei kuvatodisteita olekaan. 

Seuraavaksi hurautimme puutarhakauppaan, Hansaplant sijaitsee noin 15 km päästä keskustasta. Täältä löytyy kaikenlaiset taimet ja tarvikkeet, mitä voi puutarhaan keksiä tarvitsevansa. Paljon muotoonleikattuja puita ja hienoja asetelmia, sekä muita ideoita. Puita on silmän kantamattomiin ja esimerkiksi heiniä hurjan hyvä valikoima. Suurimmassa osassa tuotteita oli Juhani Puukool-hintalappu, jossa tiedot myös Suomeksi. Valitettavasti hintataso lähentelee kotimaista. Puutarhalla on monta isoa kasvihuonetta toistensa vieressä ja ulkotilaa runsaasti. Puutarhakaupassa ei enää ole kahvilaa, ennakkotiedoista poiketen.Etsin oranssia kärsämöä, siksi näitä tuli niin kuvattua.


 Ruusujen valikoima on laaja, taisi olla ruusuviikot juuri meneillään. Ja tässä nämä meidän hankinnat, suurilehtinen rotkolemmikki brunnera macrophylla ja Mongolianmaksaruoho.


10 kommenttia:

 1. Tuolla Hansaplantissa en ole käynyt, vaikka usein olen ohi ajanut. Hyvinvarustellulta myymälä näyttää.
  Harmi, että he ovat nostaneet hintoja. Ihan sama kokemus minulla oli Nurga Puukoolissa, jossa olen monet vuodet käynyt. Nyt oli valikoima supistunut ja hinnat nousseet reippaasti.
  Toki tuolta saa upeita havuja ja näköjään myös heiniä, joista minulla ei juurikaan ole kokemuksia. Mutta taitaa ostosten määrä supistua tuolta naapurimaasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan hyvin varusteltu ja esim puut maksoivat murto-osan Suomen hinnoista. Mutta meillä ei ollut puuntarvetta, tuli vain nuo pari perennaa. Ovat kyllä komeita ja isoja taimia.

   Poista
 2. Kivoja kuvia!! Siellä on ollut paljon nähtävää! Mukavia tuollaiset kesäreissut♥ ja nuo ostokset on kiva muisto reissusta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ympäristönvaihdos tekee aina hyvää. Nähtävää oli, lisää kuvia tulossa!

   Poista
 3. Kivat ostokset! Tallinnassa en olekaan pitkään aikaan käynyt...

  VastaaPoista
 4. Tallinnaan ihastuin täysillä viime kesänä. Ihana ja kauniskin kaupunki. Upean näköinen puutarhamyymälä.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä kiva paikka ja niin helpon matkan päässä. Kiitos ja mukavaa viikonloppua myös sulle!

   Poista
 5. Kaunista ja mielenkiintoista. Hyvät kuvat ja kivat ostokset. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista