mantelityräkki

sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Meille majoittautui puutarhaan tänään mantelityräkki Euphorbia amygdaloides Purpurea. Tai oikeastaan oikea ryhmä heikäläisiä. Mantelityräkillä on hieno limenkeltainen kukinto ja purppuraiset lehdet, jotka pitävät värinsä koko kesän. Ja näihin väreihin me ihastuimme! Mantelityräkki pitää auringosta tai vähintään puolivarjosta. Mantelityräkki ei pidä märästä maasta, joten maan pitää läpäistä ja olla kalkkipitoinen. Heikäläisten pitäisi kukkia huhti-toukokuussa, mutta aikas kukkivilta kuvissani näin heinäkuussa näyttävät.  

Kasvihuoneen sivustalla on ollut pääosin kesäkukkia, mutta nyt siis jotakin pysyvää.Tai ovathan nuo kuvissakin näkyvät heinät myös pysyviä, ja oikein kivasti sopivat yhteen. Myös läheisen peikonpähkinän kanssa nämä mätsäävät kivasti. Samalla kun kasvit uusittiin, Husbend korjasi ja vaihtoi uusia lankkuja tuohon puulootaan. Nyt on taas kunnossa tämäkin kohta.

11 kommenttia:

 1. Hyvän näköinen! Tyräkkejä pitäisi hommata useita, kun niitä on niin monenlaisia. Tuossa on mukavan matala ja rehevä kasvutapa, metsätyräkeistä tulee hujoppeja.
  Hyvä Husbend!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää koko on tässä ihan mainio tuohon kohtaan. Muutenkin mua on alkanut jotkut hujopit ärsyttään. Mutta ei Husbend ;) Mulla on ollut aiemmin kultatyräkkiä ja pidin siitä kans kovasti.

   Poista
 2. Oi miten hieno..Ihana tuo limen väri😍Onni on myös osaava Huabend..Ihanaa päivää sinne teille🌹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Husbend piti kirjoittaa mutta kännykkä päätti toisin😂

   Poista
  2. Kännykät on sellaisia omapäisiä nykyään. Ja vaikka kuinka esilukee, lipsahtaa multa aina vääriä versioita. Tää limen väri on hieno ja tumma varsi sitä hienosti korostaa.

   Poista
 3. Onpa kiva tuo mantelityräkki, ihan uusi tuttavuus minulle. Hieno väri. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sulle mukavaa uutta viikkoa. KIva, että sain esitellä jotakin ihan uutta.

   Poista
 4. Tykkään tyräkeistä, limen väri on niin raikas. Minulla on keväistä kultatyräkkiä ja parhaillaan kukkivaa tarhatyräkkiä. Mantelityräkkikin näyttää upealta punaisine varsineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, tarhatyräkki täytyykin tsekata. Mulla oli kultatyräkkiä jsokus ja se on kyllä ihana. Lisää tyräkkejä siis!

   Poista
 5. Hieno kasvi! Kiva, että sinäkin olet sen löytänyt.
  Ostin mantelityräkin kevätmessuilta pikkuisena ja yllätyin, miten komea kasvi siitä on kesän aikana kasvanut. Sen lehdet ovat todellakin pysyneet tummina ja limen väriset kukat vain hieman haalenneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva kuulla, että mantelityräkki on sulla menestynyt noin hyvin ja että värit pysyvät. Jippii, onnistunut hankinta.

   Poista