goottipuutarhan hurmaava kaksikko

maanantai 10. heinäkuuta 2017

Puutarhassani on pieni goottipuutarha, ihan vain rakkaudesta tummiin kukkiin. Tällä hetkellä siellä valloittaa tummalehtinen koristeomenapuu ja tummalehtinen koiranputki, ihanasti toisiinsa kietoutuneina. Koiranputki on ollut aina lempikukkani, jos mahdollista tämä tummalehtinen on sitä vielä enemmän ;)
 Alkukesästä suunnittelin, että siirtäisin tumman koiranputken jonnekin väljemmille vesille, mutta onneksi en tehnyt vielä mitään. Tämä kaksikko on niin viehättävä yhdessä  ❤❤

Pyöreässä goottarissa on keskellä tumma koristeomenapuu Malus Royalty ja sen ympärillä muita herkkuja; purppurakeijunkukkaa sekä Palace Purple että Black Beauty, kääpiöjapaninhappomarjoja, tummalehtinen koiranputki Ravenswing, tummatähkämunkki Phyteumanigrum ja valoisuutta tuomassa hopeahärkki Cerastium tomentosum Silberteppich. Viinilaukkaa olen useina vuosina yrittänyt, samoin mustia tulppaaneja -tuloksetta.

22 kommenttia:

 1. Wau kuinka ihana koiranputki! Kasvatitko sen itse siemenestä vai löytääkö taimia jostain taimistolta? Kyselee uteliaana... 8-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku pääkaupunkiseudun Muhevainen taisi olla se kauppa, mistä ostin ekat taimet.

   Poista
 2. Tummalehtiset lajikkeet ovat minunkin suosikkejani. Tosi sievä tuo koiranputkesi.

  VastaaPoista
 3. Upeita ovat!! Itse en ole tainnut koskaan edes nähdä mustaa tulppaania,se olisi varmasti hieno...jospa joku kevät sieltä sitten sellaisia alkaakin nousemaan:) Kaunista päivää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muissa penkeissä mulla on mustaa tulppaania onnistunut, ainakin kahta laatua. Tämän goottaarin tulppaanien suhteen luovutin.

   Poista
 4. Kylläpä on ihana! Ei sitä oikein kannata siirtää, kun on vain kaksivuotinen muutenkin. Mutta siemeniä kannattaa ripotella muuallekin :-) Mahtava tuolla omenapuun oksistossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun kasvua tutkin, siinä on jokunen taimi, ehkä kuitenkin onnistuin sen siemenen kanssa tai sitten en. Ihana tää on, tästä sulle oikein tuplakiitokset ❤❤

   Poista
 5. Oikein herkku yhdistelmä! Tuota 'Korpinsiipeä' olen yrittänyt kahteen otteeseen kasvattaa siemenestä - tuloksetta. Se on todella kaunis kasvi. Goottipuutarhoja ei ole monellakaan. Kuupuutarhoja on sitäkin useammalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös pieni kuupuutarha, mutta sen selkeys on vähän levähtänyt ;) Sun kannattaa yrittää vielä!

   Poista
 6. Ihana yhdistelmä. Tummissa kukissa on aina omaa mystiikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo keveät kukinnot raikastavat tän kokonaisuuden ihanasti.

   Poista
 7. Hieno yhdistelmä, todella kauniisti sopivat yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi tummaa kaunotarta ja nuo vaaleat kukinnot, oih!

   Poista