smakbyn och Kastelholms slott

torstai 30. heinäkuuta 2015

Oli muuten mukava huomata, että meikäläisen könkköruotsilla pärjäsi! Osasin lukea ruokalistat ja laivamatkan opastuksen autokanneleajosta sekä tulevat lauttamatkat selvitin kaikki ruotsinkielellä. Jätte bra! 


Smakbyn on kulmakunnan uutuuspaikka.  Ahvenanmaalaisen julkkiskokki Michael Björklundin pyörittämä Smakbyn on oikea herkuttelukeskus. Hyvän ruuan lisäksi on tarjolla mm. viininmaistiaiset. Kuvan paikallista olutvalikoimaa en testannut, koska olin kuljettajana. Maistoin sensijaan alkoholitonta siideriä, joka oli oikein hyvää. Pakko vielä painita paikallinen omenamehu, se on vertaansa vailla. Harmittelin, että en sitä muutamaa tonkkaa kotiin ostanut!

Kasteholman linna, ulkoilmamuseo ja Vankilamuseo ovat varmasti tuttuja monelle Ahvenanmaankävijälle, minäkin olen siellä käynyt lukemattomia kertoja. Tapasimme tässä ulkoilmamuseo alueella laivakissan, joka oli purjehtinyt Helsingistä asti. Hienosti ulkoili valjaissa ja tuli tervehtimään minua. Harmi, kun en kuvaa muistoksi napannut.

 Bomarsundin linnoituksella jäin autoon tuplatarkistamaan reittiä. Kun laitoin navigaattorin päälle, se kertoi ajoajaksi Vårdööseen 46 minuuttia ja siten iskikin paniikki. Aikaa nimittäin oli vain puolisen tuntia autolautan lähtöön. Matkalla oli vielä yksi lossi, mutta aivan helposti me ehdimme. Olisi ollut karmeaa myöhästyä varatulta lauttamatkalta, sovitulta venematkalta, hotellistamme, illalliselta jne. En edes ollut varma, oliko enää samalle päivälle vuoroja, saatikka tilaa... Onneksi siis ehdimme.


10 kommenttia:

 1. Niitä Ahvenanmaan mehutonkkia olen muistaakseni nähnyt joskus myös läheisessä CM:ssäsi ;) Bomarsundin linnoitukset niemenpäässä vuorella ovat muuten hienot, mutta erisuunnassa kuin lossi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jipii, mehu on siis lähempänä kuin haaveilinkaan!

   Poista
 2. Ihania linnakuvia!
  Matkakertomuksia on aina kiva katsella:)

  VastaaPoista
 3. Melkein kuin olisi ollut itse matkalla. Viimeisimmästä Ahvenanmaan reissusta on jo aikaa, joten kiva katsella ja samalla muistella näitä maisemia.
  Huh! Onneksi ehditte. Taisi olla nasta laudassa sanan varsinaisessa merkityksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ajoin kyllä niin nopsaan, kuin uskalsin ;)

   Poista
 4. Sykähdyttävän näköisiä maisemia. Hyvä kun ehditte lautalle, huh huh, oli varmasti jännät paikat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllästy noita merimaisemia katselemaan, vaikka järvenrannalta olenkin kotoisin. Oli vähän pupuja pöksyissä ;)

   Poista
 5. Ooh. Hyvä muistutus tämä postaus, olen ollut viimeksi Kasteholmassa 17 vuotta sitten. Olisi aika mennä! Selvästi :)

  VastaaPoista
 6. Onneksi ehditte! Ei ole kiva "kaahailla", varsinkaan vierailla teillä.

  VastaaPoista