suunnitelmaa sänkyyn

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kaipailin viimeviikolla vinkkejä puutarhani varjoisaan kohtaan, pitkän käytävän vierelle. Kiitos kaikille, sain todella hyviä ideoita.

Tässä esittelen tämänhetkisen ajatukseni, mitä sänky pitää sisällään. Kyllä, sänky jää yleisön pyynnöstä puutarhaan! Ja kyllä, mieleni voi kasvien suhteen vielä muuttua ;)Sänkyyn kohopenkkiin hopeatäpläpeippi (muistoksi Kiinaseikkailusta), köynnöshortensia, pallohortensia, rönsytiarella (ehkä punaruotinen) tuoksumatara ja valkoalppiruusu. Tahtoisin siihen myös kartiovalkokuusen, mutta siinä on ongelma. Pienempänä ei tuo näkösuojaa ja suurena ei mahdu? Olisi vaan ihana vihreys talviaikaankin ikkunan alla!

Allaolevat kuvat lainattu eri lähteistä.Sängyn eteen, tuohon tiiliskivilooraan: Kuunlilja Fire and Ice tai joku muu valkovihreäraitainen, narsissia, helmilijaa ja balkaninvuokkoa sekä riippajapaninlehtikuusi.Vai laitanko sittenkin sängyn sisälle tämän riippajapaninlehtikuusen, se toisi vähän näkösuojaakin?

Kissahäkkiinkin sain hyvän idean, sinne pääsee Walkerinhernepensas.

19 kommenttia:

 1. Itse tykkään noista riippapuista tosi paljon, mutta muuten olen kyllä ihan väärä ihminen neuvoja antamaan puutarha asioissa :))

  VastaaPoista
 2. Riipajapaninlehtikuusi on hieno, suosittelen! Minullakin oli sellainen, mutta viime talvi vei sen mennessään :(
  Kartiovalkokuusi on todella hidaskasvuinen, joten näkösuojaa saa tosiaan odottaa. Mutta noin suureksi kasvamiseen menee todella pitkään. Alueesta saat varmasti hienon joka tapauksessa, suunnitelmat ovat niin hyvällä mallilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin vielä sitä kartiokuusta, jos päädynkin johonkin muuhun. Mulla on itellä se kuupuutarhan vieressä ja ollut samankokoinen varmaan 10 vuotta. Kaunishan se on, muttanäkösuojaa ei anna. Mietin, tarviiko antaakaan ;)

   Poista
 3. Kuunliljat ja tuo riippajapaninlehtikuusi ovat oivat valinnat tuohon paikkaan. Kartiovalkokuusi on myös hyvä vaihtoehto. Se on todella hidaskasvuinen, mutta tosi kaunis ja sopii varjoisaan siimeksiseen paikkaan. Kuvan koon saavuttamiseen kuluu paljon vuosia.
  Ole varovainen hopeatäpläpeipin suhteen. Se levittäytyy tosi rajusti ja kannattaa istuttaa vain paikkaan missä se saa vapaasti levitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuunliljat ja riippajapaninlehtikuusi on varmoja valintoja, samoin sipulikukat niiden seuraan. Mutta kartiokuusi edelleen mietityttää, tai sitten jos siihen päädyn niin pysyköön pienenä ;)

   Kiitos kun varoitit hopeatäpläpeipin kanssa! Mietin sitä toisenkin kerran ja jos tulee tuohon, niin teen sille laidat.

   Poista
 4. Tietenkin istutat molemmat, toi kuusi kestää kasvaa sata vuotta ja riippajapaninlehtikuusi voi kuolla ennen sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, juu, jos noin aattelee. Mutta kun paikka oli vähän eri. Mutta ehkäpä mietinkin riippiksen paikan uusiksi, hmm.

   Poista
 5. Kuunliljat ovat aina ihania :) Ainakin minä tykkään. Olen jakanut ja jakanut niitä, joten kai ne vielä valtaavat koko tontin... Tuo riippajapaninlehtikuusi (kamalan pitkä sana) on tosi mielenkiintoinen, täytyy pistää korvantaakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tummalehtisiä kuunliljoja ja tykkään kovasti, sipulikukkien kanssa huiput kun peittää nahistuvat lehdistöt. Mun on pitkään tehnyt mieli lehtikuusta ja jotain riippapuuta, tuossa on yhdistettynä molemmat!

   Poista
 6. Sitä voikin sitten uinua valkovihreissä lakanoissa...

  VastaaPoista
 7. Köynnörtensia on minusta hieno kasvi. Se saattaa nököttää ensimmäisen vuoden sen näköisenä, että ollako vai eikö. Sitten se humahta kasvuun ja onkin sen jälkeen näyttävä ja kestävä. Suosittelen. Myös hopeatäpläpeipistä tykkään. Leviää mukavasti eikä ole niin noko nuuka juuri mistään.
  Puutarhasänky, loistava idea. Toimii tukena, rajaajana ja tilaelementtinä. Eikä taatusti ihan jokaisen pihasta löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, taas lisä-ääni köynnoshortensialle! Eiköhän se sänky sinne mukavasti sopeudu, tukemaan ja rajaamaan.

   Poista
 8. Näyttääpä tulevan herkullinen sänky päiväunille:)

  VastaaPoista
 9. Siitä tulee oikein mukava peti.

  VastaaPoista
 10. Noniinnoniin!! Siinä sillä on suunnitelmat valmiina. Upeita ideoita ja kasvivaihtoehtoja. Miten voi valita kahdesta ihanasta (valkokuusi ja lehtikuusi) vaan toisen?? Kerropa se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelma on tässä, mutta mikä onkaan hauskempaa kuin muuttaa suunnitelmia! Sekin on ihan tavallista, vaikkapa loppumetreillä. Kahdesta ihanasta ehkäpä öö -molemmat!

   Poista