ruokajuttuja kiinaseikkailulta, osa 4

sunnuntai 5. tammikuuta 2014
 Sichuanin ruoka on kuuluisaa tulisuudestaan. Totesin, että olen kovin ennakkoluuloinen ja ruokarajoittunut. Ajoittain oli hankalaa löytää suuhunpantavaa... Yllä tyttö laskee syömiemme tikkujen määrän laskua varten. Alla tilaamme riisiä tulisuutta pehmittämään. Katuruoka on suosittua ja siinäpä mekin istuimme takit päällä illallisella, ulkona. 
Saisiko olla makkaraa tai sieniä? Hedelmiä on tarjolla runsaasti, kasviksia ja vihanneksia käytetään vain kypsennettynä. Ruoka-annoksen lisänä paikalliset näyttivät syövän myös kasvisannoksen. Salaatteja (kypsentämättömiä vihanneksia)  ei harrasteta. Ruokia tulee vilahteleen myös myöhemmissä postauksissa, onhan se niin tärkeä asia.26 kommenttia:

 1. Tykkäisin varmasti... kunhan ennakkoluuloisena en saisi mitään liian erikoista eteeni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin tykkäsin minäkin niistä tunnistettavista. Aika paljon erikoistakin nähtiin tosin....

   Poista
 2. HERTTINEN! Luin koko tähänastisen matkastoorisi! WAU ja HUI, olen ihan sanaton. Kiinassa?! Oliko pakettimatka vai omatoimi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ni hao, Kiinassapa tosiaan. Ehdit vielä hyvin mukaan, tarina jatkuu pitkään. Ihan omatoiminen matka, lennot ja kaksi hotellia varattiin etukäteen, muuta inprovisoiden. Suosittelen :)

   Poista
  2. No mutta voi hyvä ihme! Omatoimimatka! No on kyllä hurja seikkailu!

   Poista
  3. Joo, seikkailulle lähdettiin ja se myös saatiin :)

   Poista
 3. Sinulla on ollut varmaan antoisa ja ihana Kiinanmatka.

  VastaaPoista
 4. Mukana reissataan täälläkin, en ole tainnut ehtiä edes kommenttia heittää kun taas luen milloin missäkin rakosessa....mutta on tää matkustaminen nykyään helppoo :D - meille "takapenkkiläisille" meinaan!
  Just funtsasin, että kuinkahan ruokarajoitteinen mä olisin, tykkään kyllä tulisesta ja mausteisesta, mutta kyllä ruuan pitää olla enemmän tai vähemmän tunnistettavaa kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulisella ja tulisella on eroa. Tuolla alueella mieto oli meiän makuun se tulinen, heidän normimausteinen oli överit...

   Poista
 5. Nam minkä näköisiä annoksia! Kiva kun olet laittanut matkastanne tänne blogiin, en ole ehtinyt täällä käydä viime päivinä mutta nyt perehdyn matkaanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ehtii Saila, kuvia on vielä toinen mokoma ja enemmänkin tulossa ;)

   Poista
 6. Eikös niin sanota, että ruoka on puolet elämästä? Kyllä näitä jaksaa katsoa. Oikein mielellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kinnassa(kin) ruoka on tärkeää. Kuulumisia vaihdetaan tyyliin "oletko jo syönyt?"

   Poista
 7. ♥vau,mitä herkkuja ja varmasti upeita makuelämyksiä!

  VastaaPoista
 8. Minä en varmaankaan pitäisi, kun saisi pelätä, että on huonosti kohdeltua eläintä tai koiraa! Mieheni on viettänyt työnsä takia viikkoja Kiinassa, mutta merenrannalla ja hän nautti pääasiassa mereneläviä. Enää hän ei sinne lähde, sillä meitä kutuvat alpit ja Irlanninmeri.

  Minusta tulisi Kiinassa takuulla kasvissyöjä;)

  Mukavaa vuotta 2014 sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena!
   Kieltämättä tuo ruokakulttuuri pistää miettimään...

   Poista
 9. Ainakin siellä näyttävät paikat ihan siisteiltä.
  Tulista ruokaa napaan niin saavat pöpöt kyytiä :)

  Pääasia ettei lautaselle tule koiraa,kissaa tms kotieläintä. Sammakkoa olen tosin itse syönyt,vaikka meillä niitä lemmikkeinäkin on. No en ehkä söisi myöskään toukkia,matoja,sirkkoja,rottaa tms. No,friteerattuna voisin ehkä maistaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllä meikäläisten omavalvonta ja hygieniamääräykset menis rikki joka kioskissa, on se niin erilaista siellä. Onneksi kaikki ruoka oli kypsennettyä, se vähän huojensi. Oikeastaan söin vain sellaista, mistä olin varma ja harvoin sitä laatua oli tarpeeksi....

   Poista
 10. Tässähän tuli nälkä! Minuakin hieman huolestuttaisi mitä eläintä lautaselle tulee jos lihasta olisi kysymys...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran kun sain broitsun sijasta jotakin muuta, ei kiinnostanut syödä ei...

   Poista
 11. Kiinalainen ruoka on ihan oma lukunsa. Ne kiinalaiset ravintolat, joihin täällä olemme tottuneet ovat ihan jotain muuta. Olisi aina kiva tietää mitä syö :) Kaikki ruoanlähteet on otettu käyttöön, onhan ruokittavana toista miljardia ihmistä. Kasvissyöjällä voisi olla vaikeuksia, mutta pärjäsin oikein hyvin kun matkakuppani puhui sujuvasti kiinaa. Pekingissä oli ravintoloita, joissa oli monenlaisia eläimiä häkissä oven vieressä ja eläviä kaloja akvaariossa, siitä sai valita itselleen paistin. Täten pystyi varmistamaan tuoreuden, mutta meikäläisillehän se olisi lähinnä pyövelinä toimimista, ei ollenkaan ruokahalua kiihottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesin sen jo etukäteen, että Kiinassa ei tosiaankaan ole meidän kiinalaisten ruokaa. Olin aikas kummissani myös kasvisten kanssa, olisi pitänyt etukäteen tutkia tarkemmin että mitä ne siellä ovatten.... Joku netissä kirjoitti että Chongqingissä "jokaisessa kujan ruokapaikassakin on ipad, josta näyttävät kuvia" Kas, meidän eteen ei osunut ainoatakaan sellaista paikkaa. Kahdessa paikassa oli ruokalista englanniksi ja toisessa sain silti sen eri lihan...

   Poista
 12. Varmaan jäisi siellä ruuat syömättä tai vatsa palaisi karrelle tulisuudesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, sen verran voin paljastaa että ummetuksesta en kärsinyt ;)

   Poista