kiinaseikkailun päättää Chaotianmen

perjantai 17. tammikuuta 2014


Chaotianmenin alueella on sekä jättikokoiset katumarkkinat, Yangtze-joen risteilyjen laivat että tukkukauppoja. Melkoinen trafiikki. Alue kun muodostuu Yangtze-joen mutkaan sitä kutsutaan manhattaniksi. Jialing-joki haarautuu myös täällä.

Ja voi taas noille eväille! Saisiko rouvalle olla töpseli?


Jatkuvasti liikkeesäolevia paketteja joka suuntaan kadulla.
Ne on aivan hotellimme edestä, kadulta kuvattu.
Pilvenpiirtäjiä. Ihmisiä!!!


Tapasimme hostellissa Turkulaisen Ramin, joka vei meidät kivaan paikalliseen ravintolaan. Alkupalaksi läski jonkin levä tai kaalimössön päällä. (en syönyt, en edes maistanut)

Ruokalista. Helppoa valita, eiks vaan?! Laitoin sen nurinpäin eteeni ja tarjoilija ystävällisesti käänsi ;)


Ravintolan tunnelmaa.

Tilasin broitsua punaisen ja vihreän chilin kanssa, mutta liha oli kyllä jotain ihan muuta...
Söin kuitenkin urheasti.


Alla; saman ravintolan alakerta.Ravintolaan johdattavia portaita, tässä näkyy ravintolan kerroksellisuus.Pakkaaminen jatkuu iltapimeällä majapaikkamme edessä.Joki on kaunis iltavaloissaan. Kuvattu hostellista
Viimeisenä iltana teemme pienen risteilyn juuri kun ilta pimenee.


Meidän hostelli saijaitsee sillan oikealla puolella, ennen korkeita taloja.
                                                 
VastarantaaHostellin keittiöltä, currykanaa ja riisiä. Reissun simppelein annos, maukasta.

 
<3- kiitos kaikille lukijoille, jotka olette jakaneet kokemuksen -The Kiinaseikkailun- kanssani! 


12 kommenttia:

 1. Kun noita kuvia katsoo herää kysymys näkevätkö nuo tuolla enää koskaan aurinkoa? Tuntuu tuo savusumu/saastepilvi/mikälie olevan niin hernekeittoa, että tokkopa se siitä mihinkään häviää :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me nähtiin Chongqingissä kahtena päivänä aurinko. Kuulemma kesällä ilmassa ei ole kosteutta yhtä paljoa ja on ihan kirkasta. Mutta kuuma.

   Poista
 2. On teillä ollut huima matka!
  Olen tänään pariin otteeseen tehnyt matkaanne visiitin. Upeita kuvia ja niitä on paljon. Ihan päällimmäiseksi mieleeni jäi kissakaupan värikäs taulu, lihavarrasta syövä kerjäläistäti, 500 Budhaa, Bandat ja sinun ällistynyt katse löllöpalleron maistamisesta.
  Hupaisaa vaikka sangen ystävällistä tarjoilijalta kääntää ruokalista =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaikki mainitsemasi on eräänlaisia huippuhetkiä ;) Tosin olishan mun menu pitänyt tajuta, kun sentään numerot ymmärrän....
   Kiva, kun oot seurannut noin ahkerasti, kiitos.

   Poista
 3. Ai töpseleitä? Olisin minäkin jättänyt ostamatta...

  VastaaPoista
 4. Valtavan paljon ehditte reissullanne nähdä kaikenlaista. On tuo Kiina vaan niin erilainen paikka, kuin nämä totutut Euroopan matkakohteet. Harmi, että etenkin kirjoituskieli on sen verran erilaista, ettei sitä voi tulkita edes muihin kieliin vertaamalla. Tämä on ollut mukava työtuolimatka vanhaan kulttuuriin. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, between. Harvoin tosiaan on kieltä ja kirjoitusasua, mistä ei saa mitään hajua vertaamalla toisiin kieliin. Mutta hyvin pärjäsimme ja reissu oli oikein superantoisa seikkailu. Menisin koska vaan uudestaan!

   Poista
 5. Ihana seikkailu.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 6. Nuo ruokatorit ovat mielenkiintoisia, kärsäkeitto sille, joka on saanut paljon kärsiä. Silhuetti on kuin Manhattan, näen kaksin kappalein Chrysler Buildingejä ja kaksoistornit. Tuollaisella matkalla saa kokemuksen millaista olisi olla lukutaidoton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kärsiä ;) Aluetta kutsutaan Chongqingin Manhattaniksi, siluetin lisäksi muoto on samanmoinen. Kokemus oli vaikuttava, varsin kokonaisvaltainen. Eipä sitten muuta kuin kohti uusia seikkailuja!

   Poista