koivu tuli kotiin

maanantai 12. elokuuta 2013

 

Poika kun muutti pois kotoa, vapautui mulle huone, studioksi ristimäni tila jossa voin tehdä kaikenlaisia käsitöitä ja säilyttää tarvikkeita sekä keskeneräisiä juttuja. Kissaperheessä vaikkapa puolitekoisen mosaiikkityön palaset kun saattavat kulkeutua muuten mihin vaan, nyt voin vaan sulkea oven perässäni. Studioon saan myös järjestettyä puutarhakirjani sekä lehteni niin, että niitä on helppo tutkiskella. Ehkäpä myös taimien esikasvatustilaa. Tila on pitkulainen (vaikea kuvata)  ja oman haasteensa tuo parvi, tosin sinne yläkertaan saan mukavasti rauhallisen lukusopen ja vieraspesän.

Huone oli viimeksi remontoitu muutamia vuosia sitten, kun Poika oli hevari ;) Sen jälkeen tyyli on muuttunut ja hän olikin "koristellut" paikkoja graffitein täggäämällä. Hermonihan meinasin menettää kun niitä portaistakin löysin ja aavistukseni osuivat oikeaan ja remonttihomma oli älyttömän kova! Onneksi meillä on oikein taitava ja ahkera remonttimies :) Portaat olemme joskus Husbendin kanssa askarrelleet ja koska pinnassa oli osmo-vaha, piti ne ensin hioa. Lopputulos on kuitenkin ihanampi kuin osasin odottaa, portaat ovat nyt upeesti vanhanoloiset ja rouheat. Kissoille kiipeilypuuksi tuli perustolpan tilalle koivu. Kuvasta puuttuvat vielä kaiteet.

Kalusteet menee kaikki uusiksi, Poika kun otti suurimman osan niistä suunnitellusti mukaansa. Työpaikan kaatopaikkakuormasta pelastin kolme retrotuolia, joita Gebsu esittelee, ja ne ovat studioon tulossa. Haaveilen niiden päällystämisestä ja olen jo ilmoittautunut verhoilukurssille! Saas nähdä, osaanko.... Sängyn ostin ystävältä, mutta pöytätasot, hyllyt, kaapit ja laatikostot sekä valaistus on vielä suunnitteluvaiheessa. Afrikasta tuomani verhokangas on jossakin kadoksissa.











29 kommenttia:

  1. Oma studio kuulosta luksukselta, onnittelut!
    Koivu on varmasti poikien mieleen :) Komeat tuolit pelastuivat kaatopaikalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arjen luksusta parhaimmillaan :) uskon, että koivu tulee ilahduttamaan!

      Poista
  2. Näyttääpä erinomaisen hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Hyvää jälkeä näyttää tulevan.
    Voi kun ihania puutarhoja olet käynyt katselemassa.
    Hyvää alkavaa viikkoa!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sylvi, se oli oikea puutarhamaraton :) Hyvää viikkoa myös sinulle!

      Poista
  4. Ihan taatusti kissat tykkäävät! Minäkin tykkään tuommoisesta yhdistelmästä, tummat rappuset ja vaalea koivu. Onko koivu jo saanut naarmuja kylkiinsä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koivua ei ole vielä yleisölle paljastettu,kun portaikon vahat kuivuvat. Huone on ollut hyvin käytetty jo tähän asti varsinkin iltaraveissa, yläkerta lisää kiinnostusta.

      Poista
  5. Varmasti tulossa oikein hieno studio! :)

    VastaaPoista
  6. Hyvin sopii tuo valkeakylkinen koivu tummien rappusten viereen. Studio - kuulostaa erittäin taiteelliselta ja arvokkaalta. Tässähän ihan jännitys kohoaa lopputulosta odotellessa.
    Sietääkö teidän kissat suljettuja ovia? Juuso saa edelleen hepulin suljetun oven edessä, mutta onneksi nykyisin rauhoittuu pian huomatessaan, ettei kaikki ovet aukenekaan hänelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Studio nimi oli ensi työnimenä, koska huoneessa on katto korkealla ja siis tuo yläkertakin. Mutta sitten se nimi jäi elämään ;) Muita huoneita suljettuna ei siedetä, mutta tuota ovea Poika on pitänyt kaikki yöt kiinni joten kissat ovat siihen tottuneet, siksikin hyvä työpajana.

      Poista
  7. Ai ai, ku mukavaa kun saat oman Studion. Kyä kohta on pyttyä ja purnukkaa myytäväksi asti? Nättiä tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuskinpa vaan myyntiin, kunhan nyt saa omat nurkat täytettyä moisella terapiatyöllä ;)

      Poista
  8. Voisi kuvitella, että kissatkin liputtavat puun puolesta, jos niillä on pääsy ateljeehen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että kelpaa. Pääsy niille tulee, mutta osittain rajoitettu jos on jotain työn alla;)

      Poista
  9. Hieno kiipeilypuu ! Pojjaat varmaan tykkää. Ja onhan soppesi..siis studiosi muutenkin tosi kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän siitä ihan kiva ja toimiva tule! Ihana saada kaikki puutarhalehdet ja -kirjat omille paikoilleen, askartelutarpeet ja öh ehkä myös työ- ja opiskeluun liittyviä papereita. Taidan myös virkata pojille pesän sinne.

      Poista
  10. Etunsa siinäkin kun poikaset lentävät pesästä, vaikka ensin onkin haikeaa. Mulla myös on likan entisessä huoneessa puutarhakirjasto, oli ihanaa saadaa koottua kirjat ja lehdet samaan hyllyyn. Portaat ovat aivan ihanat !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, puolensa kussakin. Oloen tätä kyllä salaa suunnitellut jo vuosia ja kummasti tämä toimeen tarttuminen ikävää helpottaa :)

      Poista
  11. Nuorten sisustustavat ovat joskus harmillisia. Meiltä ei sentään löydy graffiteja, mutta vanhemman tytön jäljiltä taitaa olla vieläkin sinitarraa katossa. Oma harrastushuone on ihana asia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, sinitarrat tosin on vielä aikas mietoa...
      Mun pää jo pursuaa ajatuksia!

      Poista
  12. Oooooh! Koivu ja rappuset on ihan käsittämättömän hienot yhdessä!!! Mä tykkään ihan hirmuisesti, kun siään tuodusta luonnosta. Jos asuisin kerrostalossa, niin mun parvekkeella olis ehdottomasti yksi seinä vuorattu koivunrungoilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin jossain kuvassa sellaisen koivuseinän ja oli kyllä hieno! Luonto sopii hyvin sisälle. Jos tuo ei jatkossa toimi, voi siihen aina vaihtaa sen tolpan takaisin...

      Poista