pelargoniat kukassa

tiistai 20. elokuuta 2013

Älkää kysykö kuka on kukin, koska en osaa kaikkien kohdalla siihen ehkä vastata. Nerokkaasti ja huolella nimikoin  (Englannista hankin niitä varten bambutikut ja lainasin Husbendin parasta markkerikynää salaa) jokaisen taimeni, mutta kuinkas ollakaan on aurinko haalistuttanut tekstit niin että pitäisi olla salapoliisi jotta nimet löytää. Ja siihenhän mulla ei kuvatessa ollut aikaa, kuten ei siistimiseenkään jonka perinteiden mukaisesti suoritin kuvaussession jälkeen. Elämä on. Ja mulla on oikein monta oikein kaunista pelargoniaa:) 

White Glacier

Royal Night ja White Glacier

 Yllä etupihan riippapelargonit, jotka ovat olleet liian vähällä auringolla.

Vasemmalta Voodoo, Black Velvet Red ja kolme poikaa;
Lord Bute, Bill's Dream, Minstrel Boy

Lord Bute

 Emma

Black Velvetin eka nuppu lupaa hyvää
Äh, lopputulos on liian kirkas makuuniMinstrel Boy, myös ahkera kukkija

Voodoo on kukkinut kaikista ahkerimminPelargoniani; vanha perinnepelargonia "Pirjo", Black Butterfly, Aristo Schoko,Unicorn Monday Morning, Candy Flowers Bright, Salmon Queen, Angeleys Orange Ang, Emma, Bill's Dream, Minstrel Boy, Lord Bute, Voodoo,  Mary, Appleblossom Rosebud, Geranium Black Velvet Red, Royal Night riippapelargonia, White Glacier riippapelargonia,  tuoksupelargoni ’Orange Fizz’,  tuoksupelargonia ’Fragrance’

Pirjo ja tuoksupelargonit puuttuvat tästä kuvakimarasta, muut pitäisi löytymän. Tai sitten ei. Osa useitakin kertoja. Aion kyllä kukat ja nimet parittaa vielä ennen syksyä. Kaikista kirkkain oranssihtava kukka on itse siemenestä kasvattamallani Black Velvet Red -tyypillä, josta odotin vähän erimoista. No, ompahan lehtensä kivat tummat vaikka kukka on liian kirkas makuuni.  Ensi kesänä hankin pelargonioita lisää, sen olen jo päättänyt! Ainakin Patricia Andrea, Springfield Black ja Spot on Bonanza on saatava.

30 kommenttia:

 1. Todella kauniita nuo kukinnot, mutta noita nimijä en edes yritä muistella/opetella (... en tällä päällä) :))

  VastaaPoista
 2. Kaunista, kaunista!

  Auttaisiko uv-marker tuleviin merkintöihin? Kirjoitat normaalilla tussilla ja uv-tussilla siihen päälle. Jos aurinko haalistaa normitekstin, voi olla toivoa että pääset vielä tekstin lukemaan uv-lampun valossa. (Menee ehkä hifistelyks. Tämä tuli mieleeni koska kirjoitin uuteen pyörääni nimeni tänään velipojalta lainatulla uv-tussilla. Kaiken varalta. Sorry. Mä olen niin fiiliksissä uudesta kulkupelistä!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan hifistelijä, mistähän sellasen lampun sit saisi ;)Ei vaan, kaikki keinot on sallittuja! Ja onnea uudelle pyörällesi :)

   Poista
  2. Kiitos! Velipoika on tilannut sen jostain kätkökaupasta. Toinen ehdotuskin olisi. Löytyykö sinulta kotoa polttokolvia? Tinakolvikin käy. Poltat sillä tekstin puutikkuun ja lakka päälle. Kaunista tulee. Joskus teimme kissan haudalle muistomerkin tähän tyyliin.

   Poista
  3. Ooh, onhan mulla tinakolvi! Poltettu nimitikku oliskin superhieno idea, siinä olis talveksi mukavaa puuhaa :)

   Poista
 3. Sinulla on todella upeita pelargonioita. Miten talvetitkaan ne?
  Minulla on hyvä uv-säteilyn kestävä markeri, myös materiaalilla johon kirjoittaa on merkitystä. Ostin valkoisia kasvinmerkkausliuskoja ja ne ovat toimineet hyvin. Usein vain piilotaan niin tarkkaan, etten enää löydä niitä ja silloin ei parhaastakaan markerista ole apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvetin, juu -tähän asti en ole talvettanut kuin satunnaisesti mutta nyt on ihan PAKKO talvettaa ja kunnolla. Vanhempieni talossa on kylmäkellaria, sinne mä ne roudaan. Siis oikeesti tarkoittikoos Minnakin tuossa yllä samanmoista markkeria, mä en tajunnu. Luulen, että syynä on ne bambutikut koska aiemmin olen peltikyltteihin kirjottanut menestyksellä. Nyt mulla on kaikki bambua tai puuta ja kaikki merkinnät kadonnut tai mitättömät...

   Poista
 4. On sulla kaunis valikoima pelakuita. Kelpais mullekin!

  VastaaPoista
 5. ai ai ai kun on kauniita nuo pelargoniat. Nyt kun itsekin olen saanut jonkun talven yli selviämään niin täytyy hommata niitä lisää. Sain riippapelargoniankin selviämään talven yli vaikka ensin näytti todella surkealta et kasvaako lainkaan, yhdestä haarasta sit lähti ja nyt kukkii kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että riippapelargonian kanssakin voi onnistua. Olen noita omiani jo surrut, mutta ehkä siis suotta.

   Poista
 6. Kyllä on kauniit pelargoniat:)

  VastaaPoista
 7. Iiihania ovat. Mulla oli tuo appleblossom joskus puu, 1.5 m. korkea :) Joten annapa kasvaa ;)

  VastaaPoista
 8. Toinen toistaan ihanampia ovat :)
  Enpä ole minäkään löytänyt vielä sellasta kynää merkkaamiseen mikä säilyis luettavana kesälläkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa yllä jo todettiin, että pohjamateriaalilla on vaikutusta. Täytynee siirtyä muoviliuskoihin.

   Poista
 9. Ihanuuksia ! Ja ihanat purkitkin niin kauniita. Mulle kävi myös joidenkin perennojen kanssa tänä kesänä ohraisesti, käytin kierrätyslappuja margariinirasian kansista ja kirjoitin permanent-tussilla, aattelin että kyllä tämän kesän kestävät uusissa siemenkylvöissä - no, ei kestänyt, nyt saa arvella mullan alla säilyneestä osasta mitä niissä lukee. Suosittelen lyijykynää, vanhassa vara parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ole joitakin nimiä kirjoittanut samalla markkerilla maalarinteippiliuskoihin ja ne on säilyneet. Mutta puussa ei taas säily, harmittaa kun tein sellaisia pohjattomia ruukkuja perennapenkkiin johon kylvin kurjenpolvia eri lajeja ja nyt on kaikki hukassa. Lyijykynä varmaan pysyisi puussakin!

   Poista
 10. Oi mikä valikoima ja huippuhieno tuo melkein musta! Hankintaan! Odotan oikein että pääsen kotiin mökkireissulta huomenna josko oma Appleblossom rosebud jo kukkisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mulla on suuri viehtymys tummiin, siksi on monta noita melkein mustia :) Toivottavasti sunkin Appleblosson jo kukkisi!

   Poista
 11. Komea pelakuuvalikoima! Itse yritin viime talvena ekan kerran talvettaa pelargonioita. Yksikään ei selvinnyt. Hyvät talvetusvinkit otetaan vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh! Voi mikä surku. Mä olen satunnaisesti talvettanut vanhan talon kellarissa, jossa on valoa mutta viileä. Siihen aattelin nytkin luottaa.

   Poista
 12. Ihania pelarkonia♥
  Minun suosikkiani on tuo Tulppaani pelarkonia ja ruusupelarkoni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sylvi. Tulppaanimallit ovat kovasti munkin mieleen. Mutta kuka on ruusu?

   Poista
 13. Noi varsinkin palleroiset on ihania ;) Kaikki kylmiöön ja varastoon vain....

  VastaaPoista