kiinalainen juttu

perjantai 14. joulukuuta 2012






Perinteisen kiinalaisen lääketieteen juuret ulottuvat vuosituhansien taakse. Se on maailman vanhin hoitomuoto mutta yhä tänäkin päivänä elinvoimainen järjestelmä, jonka kasvava arvostus perustuu joustavuuteen, kokonaisvaltaisuuteen ja luonnonmukaisuuteen.

Suomalaisen asiantuntijan tekemä Terveyden kiinalainen käsikirja kertoo selkeästi kiinalaisen lääketieteen perusteista ja niiden soveltamisesta jokapäiväisessä elämässä. Kirjaan on poimittu akupainannan, perinteisen kiinalaisen ravintoterapian ja vanhojen terveyttä edistävien harjoitusten niitä osia, joita voi helposti käyttää itsehoidossa.

Törmäsin kirjaan ensimmäisen kerran akupuntiokoulutuksessa, ja selvennettäköön että minulla on koulutus vain viiden pisteen korva-akupunktioon, joka on suunnattu ensisijassa päihde-ja mielenterveysongelmiin. Mutta kiinnostunut olen laajemminkin. Myöhemmin ahmin kirjan uudestaan ja napsin nämä kuvat. Vasta sen jälkeen päässäni raksutti ja oivalsin, että minähän tunnen Dennan, joka on kirjan kirjoittanut! Julkaisen nyt juttuni siitä huolimatta tai sen vuoksi, kuinka vaan. Kirja on huippu :) Ja erityiskiitos sen monista hengitys-ja meditaatioharjoituksista :) Nämä ovat nyt erityisesti tarpeen, selkäni kanssa.

 

41 kommenttia:

  1. Oi voi sentään. Nuo ohjeet tuossa kirjassa, ettei pidä stressata, surra, puhua liikaa jne.. En taida elää kovin vanhaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vieläpä sitä ehtii ottaa niistä vaarin, Satu;)

      Poista
    2. Joo, yritellään. Sunnuntaina mennään katsomaan uutta terapeuttia perheeseen...karvaista. Ei olekaan berni, kuten yhdessä postauksessa suunnittelin. Huomasin, että olet muuttanut tuonne listaan blogini nimen, muttet osoitetta. Osoitekin on uusi, entisellä ei pääse kylään..., tuu toki käymään!

      Poista
    3. Hyvä kun huomasit, mä en tajua mitä tossa tapahtui, vai oliko sulla ensin uusi blogi vanhassa osoitteesa vai kuinka?
      Karvaterapeutit ovat parhautta :)

      Poista
  2. Mä kyllä allekirjoitan,ainakin osan,noista kirjan neuvoista;ja olen niitä ihan omaankin elämääni yrittänyt soveltaa.

    VastaaPoista
  3. Eihän tuossa voisi elää, jos noita kaikkia neuvoja noudattaisi..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se ajatuskin tuohon suuntaan ole hyvästä, vaikka ei aivan fanaattisesti noudattaisikaan kaikkia.

      Poista
  4. Uskon kyllä Sun Simiaota, mitähän hän sanoisi nykyajan kiihkeästä elämänrytmistä kun jo 600-luvulla varoitteli osuvasti. Tosin naurua saisi olla kaikilla enemmänkin, se rentouttaa ja pidentää ikää.

    VastaaPoista
  5. Kiinalainen lääketiede ei ole mitään höpöhöpöä. Isäni kävi kesän mittaan akupunktiossa lopettaakseen tupakanpolton. Yli neljäkymmenen vuoden mittainen ura tupakoitsijana päättyi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä närn työssäni korva-akun vaikutukset myös selvästi. Ja itsekin otan akuneuloja kroppaani.

      Poista
  6. Viisaan oloiset neuvot :D - vaan miläs karjalaisen höpöttimen saa hijaseksi? ...itseasias taitaa luonto hoitaa senkin, kun taas otti ja lähti ääni...mä sitten tääl mittään sureksi, murehi, enkä vissiin oikein mitään muutakaan. Ei es naurata...ainakaan liikaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, oot Pepi ihan automaattisesti siirretty oppeja noudattamaan ;)

      Poista
  7. Jotkut Simiaotan ohjeista sopivat tähän päivään, jotkut ehkä vähemmän. Ainahan on sanottu naurun pidentävän ikää ja uskon kyllä siihen sanontaan.

    VastaaPoista
  8. Tämä oli kiva yllätys, että olet kiinnostunut kiinalaisesta lääketieteestä! Arvaa olenko useasti ajatellut kutsua sinua kokeilemaan klassista akupuktiota selkäkipuusi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kiinnostunut kyllä ja otan myös akuneuloja selkääni. En vaan voi työpäivinä niitä ottaa, kun rentouttaa liikaa. Näin sairaslomalla sensijaan sujuu hyvin :)

      Poista
    2. Ok :) klassinen akupunktio erittäin harvoin rentouttaa niin ettei vois mennä töihin, siinä esim. selkäkipua ei hoideta selässä olevilla pisteillä. Joten kutsu on edelleen voimassa. Hoitaja tarjoaa kun kutsuu ;)

      Poista
    3. Oho, nyt mä oon ihan ällikällä päähän lyöty. Siis SINÄ annat klassista akupunktiota?!? Ehkä en edes tiedä, mitä se on. Jos et halua täällä kertoa julkisesti, niin mun email on: elamanimatkat@gmail.com

      Poista
    4. osoitteesta http://akupunktiohuone.com/ löydät tietoa.

      Poista
    5. Joo, kävinkin siellä jo eilen katsomassa :) Muistini palautui pätkittäin, onhan tästä sun työstä ollut tieto ja puhettakin aiemmin, mutta ei vaan jotenkaan leikannut. Kyllä, kiinnostaa.

      Poista
  9. Oivoi, mulle olisi kamalan vaikeaa olla tekemättä, puhumatta tai nauramatta liikaa, nuo asiathan voisi raapustaa mun hautakiveen :D Tosin, jos tohtori Simiaoa on uskominen, niin melko pian ne saakin kaivertaa kiveen muistoksi Geraniumin elämästä, heh.

    Takaporttina tosin pidän sitä, ettei sanaa "liikaa" ole tarkasti määritelty, vaan voin uskotella itselleni tekeväni kaikkea just hiukan alle sen...

    Mutta vakavasti, tsemppiä selän kanssa, hienoa että olet löytänyt auttavia menetelmiä. Itse suosittelisin yhtenä keinona myös pilateksen kokeilua, jos se vaan tuntuisi omalta lajilta...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hyvä huomio tuo määrittely. Se on niiin kovin suhteellista ;)
      Joogaa olen harrastanut, palatesta en koskaan. Selkä on parempi, mutta en vielä juuri pysty muuta tekemään kuin selän pikkulihaksia treenaan. Pilates pitäisi kokeilla!

      Poista
  10. Ei onnistu millään.Puheripuli aina päällä.

    Mielenkiintoinen kirja.

    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, et ole ainokainen ;) Ja kirja tosiaan on mielenkiintoinen ja myös helppolukuinen mitä arvostan.

      Poista
  11. Kahdesta ensimmäisestä ohjeesta olen samaa mieltä, mutta sitten menee metsään, nauruhan pidentää ikää ja puhumalla saa pois murheet. Hermostuminen ei varmaan ole hyväksi, mutta halujahan täytyy olla, muutenhan sitä jämähtää paikoilleen ja tylsistyy, eikä siitä ole pitkä matka kuolemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a, tästä olis mielenkiintoista tehdä vaikka äänestys, miten erilaisilla tavoilla ohjeet voidaan käsittää ja mikä kullekin on se liikaa ;)

      Poista
    2. Niin, siinäpä se, mikä on liikaa. Taisin muuten ohittaa tuon sanan liikaa ja sen pohjalta kirjoitin tuon kommentin.

      Poista
    3. Yhdelle liikaa ja toiselle ei edes riitä ;)

      Poista
  12. Hyvin tiivistetty elämänohje tuossa kuvassa. Minä nauran ja haluan kyllä ihan liikaa elääkseni vanhaksi...

    VastaaPoista
  13. Kyllä löydän Sun Simiaon ajatuksesta sen kiinalaisen ytimen. Heitä on niin paljon, että on väkisinkin löydettävä oma sisäinen elämä. He pystyvät meditoimaan ja olemaan vain "itsensä kanssa" vaikka ympärillä pörisee sadat/tuhannet/miljoonat ihmiset ja liikenne hurisee.. Jokaiesssa, pienessäkin, kiinalaisessa puistossa (kuin vaikka jokin meidän pieni kaupunkipuisto muutamine puineen) näkee aina joogaajia, meditoijia...ja viereisen puskan takana saattaa istua TODELLA ISOÄÄNINEN korttipeliporukka. He vain pystyvät sulkemaan kaiken ulkopuolelle. Mahtava taito, jota me emme osaa...
    Uskon, että siihen liittyy ohjeet itsensä hillitsemisestä.

    Ehkäpä meillä suomalaisilla on tätä rauhaa jo muutenkin, niin me emme osaa ihan samaistua tuohon em. ohjeeseen.
    Mutta kyllä nykyelämä puskee päälle, tarvitaan omaa aikaa ja ajatuksia! Uusin harrastukseni joogaus ja teen maailma :)
    Mahtava postaus, Pirkko, kiitos!
    (Anteeksi pitkä kommenntini!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkät kommentit on mahtavia, kiitos siitä Vaahtera-Maria! Toit hyvän näkökulman, noinhan se varmaan on. Meillä on rauhallista järvenrantaa ja metsää kaikille, missä voi olla hiljaa itsensä kanssa. Onneksi näin ja lisäksi voidaan vielä joogailla ja meditoida. Me ollaan onnekkaita :)
      Vai teen maailma, hmmm?

      Poista
  14. outs...minä nauran ja puhun ihan liikaa :) ♥

    VastaaPoista
  15. Onpa paljon asioita, mitä ei saa tehdä liikaa, mutta oikeassa taitaa Sun Simiaon olla. Liika on liikaa, ehkä nauramista lukuunottamatta. Voiko nauraa liikaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisko se tyhjännauramista? Mitään muuta en voi liiaksi ajatella?

      Poista
  16. Nuinhan tuo on, liika on liikaa, kohtuus kaikessa. Pitääkin etsiä moinen kirja luettavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä peruohje asiaan kuin asiaan :) Kirjastoista löytyy!

      Poista
  17. Oih!
    Meillä tuo kirja myös kun mies intoutui kiinalaisesta lääketieteestä ja kävi keskustassa jollain tyypillä erilaisissa hoidoissakin. Oli myös tyytyväinen.

    VastaaPoista