joulu tulla jolkottaa

tiistai 18. joulukuuta 2012


 Ensimmäiset joulupaketit ovat lähteneet liikkeelle. Kuvassa työryhmälle menevät pikkupaketit, kummipoika ja ystävä saivat vieraillessaan jo omansa. Viimeiset, perinteiset sukkahankinnat miesväelle, tein tänään fysioterapiareissulla. Ostin myös kissoille vähän herkkuja, kissanminttua! ja uuden aidosti ääntelevän hiiren! Koirakaverit saavat vähän järsittävää, Gebsun kummikoera vähän suurempaakin.

 Kuntoni juuri kestää pienimuotoiset täsmäiskut lähiseudun kauppoihin, yhteen tai kahteen kerrallaan. Kuvan paketit on nyöritetty villalangalla, koska täsmäiskupaikasta ei löytynyt normi naruja. Ja paperirullakin oli jemmassa, kääräisinpä sitten ekologisesti vanhaan kukkapaperiin ;)Nyt minulla on sekä oikeaa narua, että oikeaa paperia ja aion loppulahjoja hiljakseen kääriä paketeihin.

 
 Tämä kukkatervehdys tuli työryhmältä minulle :) kotiinkuljetettuna. Sain myös nimikoidun piparin, mutta söin sen jo! Kiitos ja slurps :P
 
 Viimeviikkoisen planttiksen täsmäiskulta kotiutunut hyasinttikolmikko, on valkoinen kuten toivoinkin. Myös yksikkö hyasinttini avautui valkoiseksi. Kuvista näkyy, että meillä on punainen maailma. Mutta mieleni halaisi juuri nyt vain valkoista, ehkäpä ensi jouluna!

Husbandilta synttäriksi saatu amaryllis kukoistaa edelleen. Sain myös kameraani uuden putken, mutta eihän tässä pimeydessä ja selkävaivassa sitä juurikaan ole päässyt vielä testaamaan.

Veljeni toi meille joulukuusen, se odottaa sisäänmarssia etuovella. Joululaatikot ostin valmiina jo parisen viikkoa sitten, ne pitää vain paistaa. Husbandin työpaikan ravintolasta tilattiin parit kakut, kotikaljaa, punasipulihilloketta ja saaristolaisleipää. Punaviini. glögiä ja mantelilikööriä tullee tänään. Vielä puuttuu kinkunpala, kalat, lemoncurd, rosolli, salaatit ja Pojalle jotakin kasvisherkkua. Ja juustotarjotinaineet. Ehkäpä lihasoosikin. Kovin helposti tämä taas meillä rakentuu, ei voi kuin ihmetellä. Ehkä unohdin jotain tärkeää? Tapanina maistuu jo jokin ihan muu ruoka (jämien lisäksi).

Joulu tulla jolkottaa, vaikka olenkin pääosin petin pohjilla. Enää 5 päivää ja 5 tuntia jouluaattoon!

27 kommenttia:

  1. Hiljaa hyvä tulee. Sinulla on se hyvä puoli (ei sairaslomassa mitään hyvää ole) että sinulla on aikaa valmistautua.
    Hyasintin ostoa olen suunnitellut jo monta päivää. Tosin kauniin ruukun sille ostin tänään. Edistystä sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, paaaljon-paljon aikaa tehdä pieniä juttuja kerrallaan.
      Mä varmaan joudun / saan ostaa vielä uudet hyasintit. Kaunis ruukku on jo iso askel :)

      Poista
  2. Voi sua. Toivottavasti vointisi paranee jouluksi. Sulla on jouluvalmistelut jo hyvällä mallilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä toivon ja tänään on taas aikas lupaavaa!

      Poista
  3. Toivottavasti selkä alkais tuntua paremmalta... ja pääsisit uutta putkea kokeilemaan :D Ja tietysti joulustakin pystyisit enemmän nauttimaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saanpahan ainakin seuraa tänne kotiin jouluksi, kun on muutkin lomilla ;) Nyt on päivän kohokohta se, kun Husband raahautuu työstä kotiin. Putki virnistelee mulle eteisen kaapin päällä aina ohikulkiessani.

      Poista
  4. Joo. Ja enää kolme päivää talvipäivänseisaukseen! Sit alkaa kevät!
    Hö, sun Husbend on muuttunut tavalliseksi Husbandiksi. Mua aina nauratti, kun ajattelin, että se on se teillä joka taipuu (emännän mielialojen mukaan). Onko se lakannut taipumasta ja mennyt lakkoon ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauhiaa, mitäs mä nyt oon noin väärin kirjoittanu ;) Ihan vahinko, toivottavasti ei tule toistumaan! Kyllä se taipuu edelleen <3

      Poista
  5. Siis pitää ehkä avata, mun mielessä se meni: Husband = se, joka talossa taipuu

    VastaaPoista
  6. Äh, siis Husbend, piti kirjoittaa tuohon äskeiseen, äh, äh! Sori!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni, vahinkoja sattuu onneksi muillekin :) No hätä.

      Poista
    2. Niin, Husbandina se on niinku ihan tavallinen "talon bändi" :-D

      Poista
    3. Joo, mun kultsihan ei mikään tavallinen talon bändi eikä brändikään oo :P

      Poista
  7. Jouluna pitää (saa) syödä juuri sitä mikä parhaimmalta maistuu! Paranemisia! Joulu on todella lähellä ja hyvä niin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, minä kun olen ainoa suomalaisten jouluruokien perään, niin saan valita ;) Muut taipuvat parin päivän ajan sen mukaan. Ihanaa, kun tulee joulu pian.

      Poista
  8. Nyt kyllä pelästyin, viisi päivää enää. Huhuh. No, kyllä tästä vielä oikein hyvä tulee. Olen muutenkin sellainen viimetipan ihminen.

    VastaaPoista
  9. Nättejä paketteja, oikein somia! Mulla menee puketit aina niihin marketin peruspapereihin, ehkä jonain vuonna panostan ja satsaan, heh. Mutta se on vähän niin kuin Saarioisten laatikkoruoat: ne maistuvat meidän perheen suussa Oikealta Joululta, kun emme raukat muusta tiedä :D

    Eräänä vuonna ajattelin tehdä perunalaatikkoa ihan kokeeksi, mutta netin keskustelupalstoilla eri resepteistä oli semmoinen metakka, että päädyin olla kokeilematta niistä yhtään. Eipähän tarvitse olla sitten siellä kinaamassa, että mikäs se on se ainoa oikea imellytystapa ;)

    Täytyy vielä kertoa, että osaan kyllä kokkailla ihan kohtalaisesti, mutta moni muu tekeminen on paljon kivempaa... kuten tämä blogeissa hengailu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, nurinpäinen kukkapaperi ja villalangalla solmittu kiinni ;) Ainakin simppeliä. Mä aina laitan ruskeeseen paperiin, se vaan on mun juttu.

      Sama vika, vaikka joulusta tykkään kovasti ja jouluruuistakin tietyistä, en halua päiviäni viettää hellan vieressä. Siinä säästyy stressiltä!

      Poista
  10. Kuukausien(ko) jälkeen täälläkin taas ..luettuna on monenmonta postausta. Pakko heti kysyä toisen adventin postauksesta ja siinä näkyvästä punaisesta tähdestä ..osaatko kertoa siitä mitään? Me ollaan tehty pienenä siskojen kanssa tuollaisia, muistaakseni uunissakin piti pitää. Joku vuosi sitten yritin askartelukaupoissa kuvailla ja kysellä kuitenkaan löytämättä ..nimi siis kaiketi lähinnä hukassa :)

    Paranemistoivotuksia ja ihanaista joulunaikaa <3 ..hope paketti on pitkällisen odotuksen jälkeen löytänyt uuteen kotiin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että olet täällä taas :) Paketti on onnellisesti saapunut perille. Tänään haen vielä yhden paketin postista ja sitten pääset näkemään kuvia myös paketista meillä paikoillaan ;) Sen verran voin jo vilauttaa, että se on ihana!
      Tähdet on mun tekemiä, ne on Tiffany-lasitöitä. Niitä ei uuniin laiteta, joten olet varmaankin omasi tehnyt jollain muulla? tekniikalla. Tähden mallihan on ihan perus 6-sakarainen, Daavidin tähti. Varmasti noilla ikkunamaaleilla voisi tehdä?

      Poista
  11. Nuo ruskeat lahjapaketit ovat kyllä paljon kauniimpia kuin useimmat kirjavat joulupaperit. Luultavasti myös ekologisempia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Järkytyksekseni tosin eilen paketteja illalla tehdessäni huomasin, että ruskeaan paperiin oli tehty jokin pienesti kiiltävä pinta sisäpuolelle?! Tai ainakin minä sen sisälle käänsin. En tiedä, estääkö se nyt sitten paperinkierrätyksen, kuten kirjavilta papereilta?

      Poista
  12. Sieltä se tulla jolkottelee pikkuhiljaa. Todella nättejä paketteja olet kääräissyt ja vielä hyvällä kierrätyshengellä :)

    Itse kävin joulusapuska -ja juoma ostoksilla maanantaina ja toiveissa on,että seuraavan kerran pitää marketin ovesta kulkea vasta joskus Tapaninpäivän jälkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, oletpa sinä oikein onnekas. Meillä on vasta osa ruuista hankittuna, joten pitää ehkä parikin reissua tehdä.

      Poista