hampaat kunnossa, selkä ei!

perjantai 23. marraskuuta 2012


Hymyilevä, musta Béla kokeellisesti gif-kuvina. Béla itse kertoo elämästään tässä linkissä, kliks* Béla- nimen historiikki (ja muuta hassua) löytyy tästä linkistä, kliks*

Meikäläinen potee selkää oikein toden teolla. Olen ollut sairauslomalla koko viikon ja olen myös tulevan viikon, enempään en suostunut. Siinä meni monta kivaa juttua, kuten teatteripikkujouluni :( Selkä on jumissa kallonpohjasta pakaroihin asti ja hermot kiskovat lonkkia, reisiä ja pohkeitakin. Todella karseeta. Makaan selälläni nahkapalli jalkojen alla, jotta selkä saa huilata. Tai sitten on vähintään pitkulatyyny vasenta jalkaa kohottelemassa. Onneksi on netti, kasa kirjoja, puutarha- ja sisutuslehtiä, kissat, TV-ohjelmia tallessa ja ihana avustava perhe. Toistaiseksi viihdyn ihan hyvin.

Mutta arvontapalkinnot jumittaa edelleen kotona, tästä syystä.

38 kommenttia:

  1. No höh. Ei ole kivaa, onneksi on kavereita lohduttamassa. Pikaista paranemista sinne!

    VastaaPoista
  2. Paska nakki, mutta onneksi sulla on seuraa ja passaajia!
    Hauska kuvasarja :) - lähdenkin lueskelemaan nuo linkit jotka laitoit.

    Viikonloppuja!

    VastaaPoista
  3. Voi hevosen tissi! Kurjuus ja rähmä!

    Olet ihanakaunisjasuloinen Belan kanssa ja kyllä toi kohta toivottavasti helpottaa ja kynnet on erityisen upeat! Ja onneksi hampaat kunnossa ;)

    Voitko maata mahallasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, tiinaseni:) Béla on suloinen januo kynnet on vanhat, nyt vain muisto. Mahallaan en voi maata, mutta kyljellään kyllä, kunhan jatkojen välissä on pitkulatyyny.

      Poista
  4. Kissat auttavat kummasti kipuihin. Sympatiseeraan selkävaivojasi, tiedän tunteen kun ei ole olemassa kivutonta asentoa. Onneksi oma vaivani oli sen laatuinen, että se voitiin manipuloida pois. Toivotan pikaista toipumista, onneksi osaat nauttia levosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat auttavat kaikkeen! Manipulaatiota mullekin on tehty, mutta ei se muutamasta kerrasta vielä tokene. Koitan ottaa tilanteesta kaiken ilon irti ;)

      Poista
  5. voi voi...:( kurjaa,mutta onneksi tosiaan on noita karvaisia sielunhoitajia,jotka hemmottelee läsnäolollaan,kun makaa sohvalla keljuuntuneena vaivojensa parissa....mä oon ollut jo tämän viikon töissä eli olkapää ja käsi kestää nyt jo jollain lailla.Huomenna pitäis viritellä talvisuojauksia varten keppisysteemejä pihalle ja kiertää omenapuiden ympärille verkot yms pientä mukavaa.Kiva,kun pystyy tekemään.Tsemppiä ja pikaista paranemista sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiina:) Ja kiva kuulla, että sun olkapää ja käsi ovat paremmat. Ota nyt iisisti, ettei vaan tule takapakkia. Mä olen tänään menossa hiukan ulkoilmaa haukkaan, työnjohtajaksi kun Husbend siivoilee pihaa.

      Poista
  6. No voi voi kurjaa,toivon pikaista helpotusta,parantumista:)

    VastaaPoista
  7. Selkäkivut ovat minullekin tosi tuttuja. Kuljin kymmenen vuotta ensin satunnaisesti, sitten säännöllisesti Kiropraktikolla, joka on alansa huippuja. Työni pahensi vielä tilannettani selän suhteen. Olen aina harrastanut paljon hyvin monipuolista liikuntaa. Useita tunteja ) viikossa erilaisissa ryhmäjumpissa, mutta eipä sekään auttanut pääsemään säryistä eroon. Mieheni osti sitten minulle (kuntosaleillakin yleisesti käytettävän)uuden soutulaitteen kotiin. Aloitin soudun ensin lyhyemmillä treeneillä ja kasvatin sitten pikkuhiljaa soutumatkaa pidemmäksi. Olen nyt soutanut pari vuotta ja tänä päivänä olen selkäsäryistä vapaa. Olenkin kertonut kaikille selkävaivoista kärsiville soudun loistavasta tehosta, mutta se vaatii kyllä tosi sitkeää ja säännöllistä harjoitusta ja lujaa motivaatiota, mutta on tosiaankin ollut sen arvoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, ompas kiva ja tsemppaava tarina. Mulla on viimeksi ollut pahoja selkäkipuja vuonna 2004, kun opiskelin. Viimevuodet olen käynyt melko säännöllisesti fysioterapiassa (manipuloitu rankaa) ja tai kiropraktikolla ja saanut pahimmat tilanteet ennaltaehkäistyä. Tämä tuli nyt ihan puskista, tosin ft:ni oli lomalla ja lähete loppu, joten tuli reilun kuukauden tauko. Ja stressiä on työasioissa riittänyt tämän syksyn.....

      Poista
  8. Voi ei, paljon voimia kivun kanssa <3

    Ajattelinkin, että Béla kuulostaa vampyyrilta :) Siellä nimipostauksessa olit kirjoittanut päivänliljasta, jonka hintalapussa komeili 90! Ei kai sentään euroa? Paljonko ne ihanat mustat päivänliljat siis maksavat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kartanonrouva:)
      Béla päivänlilja on Sailan tuliainen Ruotsista, joten hinta on kruunuja, saat siis huokaista!

      Poista
  9. Meijän lauma toivottaa sulle paranemista, asap! Me puhalletaan pipi pois. Puuuuuhhhhh....

    Nettimartta: Miten ihmeessä sä oot saanu ton animaation pantua esille? Mä oon taistellu sen kanssa, enkä oo onnistunnu. Kerro heti, pliis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana puhallus tulvahti tänne. Eka ihmettelinkin, että mistäs nyt tuulee mutta sitten huomasin kommenttinne :)

      Toi on vaan giffi ja se laitetaan esiin ihan samoin kuin normi kuva! Koitas nyt ja kerro, jos ei toimi!

      Poista
    2. Juu, nyt toimii. Tein aiheesta ohjeen. Olen Some-kurssilla ja käytän Tuulisten Poikien blogia oppimisalustana.

      http://myrskytuisku.blogspot.fi/2012/11/some-harjoitus.html

      Poista
    3. Tsekattu on, sä oot hyvä! Hauska tuo postaus, kun kaikkea kokeiltu :)

      Poista
  10. Upeat vampyyrinhampaat!
    Auttaisiko joku kipupiikki tuohon selkävaivaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei Béla suotta ole Béla ;)
      Kipupiikki toki auttaisi, mutta vaan hetkeksi ja paikallisesti. Mulla on koko selkä jumissa, huoh.

      Poista
  11. Ei yhtään kivaa kärsiä selkäkivusta. Tuoreessa muistissa on vielä kesäinen selkäjumini, joten otan totisesti osaa ja toivon kärsivällisyyttä. Se on nyt vaan otettava elämä rauhalliseen malliin ja nautittava toisten suomista palveluista.
    Ja eläimethän ovat tunnetusti erinomaista seuraa kaikensortin potilaille.

    VastaaPoista
  12. Voi hyvänen aika, miten inhottavaa! Voi kun vaiva häipyisi ja sitten pysyisi poissa, ei ole yhtään mukavaa tuollainen kiusanteko.
    Bélan kulmahammas ja autuas ilme ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiusanteko ei ole kivaa.
      Näissä kuvissa näkyy häivähdys myös Bélan lempeyttä <3

      Poista
  13. No voihan... selkä :C
    Miten ois relaksoivaksi pari kuppia glögiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla menee relaksoivana 6 tablettia panacodia, joten muuta ei nyt voi ottaa. Mutta mieleni minun tekevi;)

      Poista
    2. No onneksi edes panacodia ;)

      Poista
    3. Kotioloissa se on hyväksi avuksi, mutta sotkee mun yöunet ja autonrattiin en kodeiinipäissäni mene....

      Poista
  14. Oi voi, selkäkivut ovat kamalia. Toivon että äkkiä löytyy apu, pikaista paranemista !

    VastaaPoista
  15. Voi hurja! Kuulostaa ihan piinaavalta tuo sinun selkäkipusi. Minulla on vain kerran ollut selkä kunnolla kipeänä, se kesti pari kuukautta, eikä ollut mitään siis tuollaista, mutta oli kuitenkin kipeä ja seisominen yms. sattui. Se oli ihan kamalaa, joten minulla on vain pieni aavistus siitä, miten kamalaa tuo onkaan. Toivottelen siis paranemista!

    VastaaPoista
  16. Ikävää :(
    Pystyn kyllä "tuntemaan" sun hermosäryt, niistä kun itsekin kärsin, leikattiin niskasta ja lievästi kärsin vieläkin... Tsemppiä sinne!

    VastaaPoista
  17. Voi, toivottavasti selkäkipu pian helpottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On onneksi jo paljon parempi. Olen harjoittelut normielämistä ja huomenna töihin taas.

      Poista