Afrikkani pimeydessä

maanantai 5. marraskuuta 2012

Tuli yö ja suuret tähdet, ja hemuli rakasti yhä puutarhaansa.
Se oli suuri ja salaperäinen, siellä saattoi eksyä - mutta mitä siitä, siellähän oli kotona.
Tove Janssonin kirjasta Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia


 
Jatkoa eiliselle kertomukselle. Lahjatulppaanit selvitetty, ovat ylläolevan kuvan mukaisia Hearts Delight- laatuisia. Matala tulppaani, lummemaiset kukat.

Eilen pimeä yllätti ja multa loppui. Tänään jatkoimme projektia ja tulppaanit sun muut sipulit pääsivät Afrikan uumeniin -taskulampun valossa. Taisi siinä naapurit kummastella, että mitä meidän puutarhassa puuhataan....
Nyt saapi talvi tulla mun puolestani! Lehdet on vielä siivomatta, mutta eipä niillä niin väliä, kun sipulit on vihdoin istutettu. Kevään kukkaloistoa odotellessa :)

muoks* Prkl vielä yksi tummanpunainen Escape-pussillinen olisi..... laittaiskoos ruukkuu....

38 kommenttia:

 1. Voi ei, siinä oli varmaan naapureilla ihmettelemistä, keitä siellä pihalla hämärähommissa liikkuu! Mulla on varmaan samat istutustalkoot (yhdennaisen) edessä parin päivän päästä. Mistä noita sipuleita oikein tulee?
  Ihanat nuo edellisen postauksen kesäkuvat, voi aah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä naapuri rauhoitti, kun näki meidät siellä eilen ihan pimeässä hääräämässä ;) Lohdullista, ah niin lohdullista että sullakin vielä vaiheessa. Kun joku saisi mut ens keväänä ja kesänä ja syksynä pidettyä kurissa, että jäisi määrä vähän pienempään. Eikä mulla ole kyllä paikkojakaan, jos en lisää kivilooria rakenna:)
   Kesä nyt vaan on niin ihanaa...

   Poista
 2. Yks duunikaverikin tänään tuumasi että taitaa olla viimeiset hetket pistää tulppaanit maahan :)
  Minä tyrkkäsin muutama viikko sitten puoltoistasataa, ja kauhulla odotan kevättä....kuinka paljon vie myyränperkeleet!
  Viime keväänä vei kaikki kerrotut vaaleanpunaiset, mitä he lienekään lejiltaan oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvinhän sitä vielä ehtii, ei tarvitse edes rautakangella maahan reikiä tehdä ;)
   Mulla viimesuvena ei myyrävahinkoja ollut (kissoille ehkä kiitosta, vaikka häkissä ovatkin -en tiedä) toivottavsti nämäkin säilyvät sillä joukossa on myös harvinaisuuksia, elävää antiikkia sanoivat Villi niityssä!

   Poista
 3. Mä meinasin enemmän sipuleja laittaa... mutta en oikein osannut päättää noita muutoksia, kun olin penkkeihin suunnitellut. Joten parasta katsoa keväällä mitä sitä haluaa, mutta loput lehdet saatiin tänään haravoitua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtiihän sitä keväällä hyvin suunnitella, silloin näkee tosi hyvin ;)Voi onnellista, lehdetön piha!

   Poista
 4. Minä olen vain huojentunut, kun ei tarvitse enää siivota puutarhaa talviteloille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivoominen on pienessä mittakaavassa ihan mukavaa. Nyt kun ensin superflunssaa ja selkävaivaa, enkä ole päässyt puutarhaan niin siitä tulee melkein stressi. Vaikka hyvinhän sitä ehtii keväälläkin siivota!

   Poista
 5. Mahtaa tulppaanit kukkia keväällä kun pimeällä olette ne istuttaneet.
  Meilläkin laitettiin tulppaanin sipulit maahan tänään.
  Märkää on ollut.
  Minunkin puolesta talvi saa tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan suurta kukkaloistoa! Keväällä sitten Sylvi vertaillaan, kummalla nousee ensin nuppu ja aukeaa kukat.

   Poista
 6. Minäkin löysin vielä muutaman tuliaisiksi saadun laukan sipulin, mutta hyvinhän tässä vielä ehtii :) Keväällä tästä aherruksesta nautitaan palkkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt mulla oli kaikki sipulit loistavassa, napakassa kunnossa :) Viime syksynä muistan, että pienemmät sipulit meinasivat kuivahtaa, ne tosin oli alesta planttiksesta. Keväällä katsellaan blogiemme loistavaa kukkasatoa :)

   Poista
 7. Minäkin odottelen kukkaloistoasi! Taas jaksaa, kun haaveilee uusista kukista, sillä täällä sataa nyt vettä ja räntää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut tänään kaunis päivä, vaikka toisin lupailtiin. Tulipa nyt kuitenkin ne sipulit laitettua hyvän sään aikana :)

   Poista
 8. Minäkin meinasin työskennellä otsalampun kanssa viime viikolla, mutta en sittenkään siihen ryhtynyt. Eilen vietiin lehtikuorma kaatopaikalle, piha on talvea varten valmis. Tai, no... yksi nurkka jäi. Mutta kevättä odotellessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoh, meillä lehtihommat vaiheessa, tänäänkin kun tulin töistä oli pilkkopimeää. Ja mun selällä ei haravoida, eikä harjata...

   Poista
 9. Luulin kokeilleeni kaikkea, mutta en kyllä ole taskulampun valossa istutuksia tehnyt. Korkeintaan hakenut luumuja puun alta.

  VastaaPoista
 10. Jännittäviä kuvia, varmasti kaunis penkki keväällä.

  VastaaPoista
 11. Kauniita lahjatulppaaneita!
  Näemmä on monella suunnalla nyt otettu loppukiriä sipulikukkien istutuksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin ihan yllättynyt, kun noin hienoja tuo lahjuspussi.

   Poista
 12. Eipä ole täälläkään lampun valossa istuteltu... Onneksi sain jo aiemmin urakkani valmiiksi. Tuli ostettua aina vaan lisää sipuleita, kun halvalla sai! Toivottavasti myyrät jättävät ne rauhaan.
  Huomenna sataa meillekin lunta, luulen minä. Sitten saa ihan hyvällä omallatunnolla siirtyä sisähommiin.
  Tunnelmallista marraskuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivon, että vielä pari päivää olisi armonaikaa pihan suhteen -ehä torstaina pystyisi jo lehtiä roudaamaan...

   Poista
 13. Ai, että puutarhaihmiset ovat ihania. Niin vain on sipulit saatava multaan, että marraskuun pimeydessä kykitään taskulampun valossa istutuspuuhissa. Jos se naapureita ihmetyttää, niin eipähän heidän tarvitse teatteriin mennä. Minä olen joskus haravoinut kevätlumia laajemmalle saadakseni ne sulamaan nopeammin. Sitä naapurit tuijottivat ihmeissään, mutta eivät ainakaan minulle sanoneet mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun olen kukkasipulini jo toukokuulla tilannut ennakoon ja niitä kaiholla odottanut, onhan ne pakko saada maahan. Osa Villiniityn sipuleista harvinaisia "elävää antiikkia", myös unkarilaiset tunnearvoltaan <3

   Poista
 14. No te olette toteuttaneet otsalamppu-pirkkaniksiä sitten ihan käytännössä: tosin siinä lehden vinkissä ideana oli säästää kotona sähköä ja etsiä asioita otsalampun valossa. Mutta se on piheilyä, te sen sijaan olette olleet näppäriä ja kekseliäitä :)

  Mitäpä ei ihminen puutarhansa eteen tekisi!

  VastaaPoista
 15. Aivan huippua istuttaa sipuleita taskulampun valossa : D Olen luullut kaikkeni jo tehneeni kylähullun tittelin eteen, mutta enpäs ookkaan ! Kiitti vinkistä !
  Lummetulppaanit ovat ihanammasta päästä tulppaaneja. Eikä tässä enää monta kuukautta ole jäljellä, kun Afrikka kukkii !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytännössä se ehkä ei ollut aivan niin romanttista.... vaan jopa hiukan haastavaa ;) Kevät tulee, Afrikka on valmis :)

   Poista
 16. Voi kuinka hauskan kuulosta!

  Ja keväälläkin on hauskaa kun Afrikka syttyy ja herää eloon!

  VastaaPoista
 17. Ehkä sen yhden pussillisen vielä jaksat istuttaa ruukkuun tai maahan. Syksyllä pimeä lyhentää päivää hankalasti. Sisällä päivä vielä jatkuu mutta ulkona päättyy jo ennen kuutta. Hankalaa kun pitäis tehdä ulkotöitä. Minun on tullut monta kertaa mieleen, että pitäisi olla pihalla jokin tehokas valonheittäjä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä mä sen lupaan laittaa sen viimeisenkin pussillisen. Taidan kokeilla ruukkuistutusta, jos vaan isolle ruukulle löytyy kantaja ;) Afrikka on meidän pimeimmässä kohdassa, juuri talon takana johon ei kummankaan terassin valot ylety. Valonheittäjät olisivat kyllä syksyn pimeässä tarpeen.

   Poista
 18. Jokos otsalamput on kokeiltu? XD (leipova kissa oli paras filmi pitkään aikaan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otsalamput testaamatta, ne olisi kyllä käytännölliset kun jäisi kädet vapaaksi. Kiva, kun tykkäsit leipurista :)

   Poista