uudella kameralla

lauantai 28. heinäkuuta 2012

Puna-Pena saapui! Tälläisen ihanaisen kameran sain kaverikseni valokuvaamaan. K-blogin Jenni hankki keväällä kamerani siskon, jolloin kiinnostuin tästä mallista minäkin. Kameran luvataan olevan helppokäyttöinen ja kevyt, sekä tekevän hyviä kuvia! Mitäpä sitä muuta voisi ekalta järkkäriltään vaatiakaan? Pari päivää ollaan nyt tutustuttu ja hiukan ymmärrän, mutta vain hiukan...

muoks* väri ei ole tälläinen, vaan viiininpunaisempi
Keskiviikosta perjantaihin olimme automatkalla, ensin Jyväskylässä (Laukaan Saraakallioilta tulossa postaus), sitten lempiravintolassamme Kissanviiksisssä syömässä ja vielä Viherlandiassa ostoksilla. Mukaan lähti kolme kassillista taimia; mm. rosmariinia,  jouluruusua,  sormustinkukkaa, esikko ja kivikkokasveja. Sekä suuri valkobetoninen elefantti, joka muistutti meitä niitä paljon Intiasta että se oli ihan pakko tingata mukaan.

Seuraavaksi matka jatkui Mikkelin Kenkäveroon jossa uusi kamera oli ekaa kertaa käytössä ja kuvia onkin sitten satoja, koitan niitä karsia ja postailla piakkoin. Paluumatkalla piipahdeltiin Pälkäneellä, sieltä myös kuvia on tulossa. Matkalla ihailin kultaisia rypsipeltoja, viljapeltojen lainehdintaa ja kauniita järvimaisemia sekä piennarkukkia, on se ihme kuinka luonto osaa niin taitavat kukkayhdistelmät kasvattaa, että ne täydellisesti toisiinsa sopivat!

Mutta nyt olemme taas kotosalla ja eilen napsin muutaman koekuvan omassa puutarhassa iltahämärissä. Tänään, kunhan suurin auringonporotus väistyy, alkaa kivikon rakennus.
 
Jouluruusut kotona; 2 tummaa ja 1 valkoinen

Maurinmalvaan oli ilmestynyt ekat nuput

Punainen peruspelakuuni jaksaa kukkia

Japaninvaahteraa en vanhalla kameralla onnistunut kuvaamaan

Ja tietysti kissojenkuvausta piti myös testata, Nipsu

24 kommenttia:

  1. Onnea uudelle kameralle :). Jäänpäs oottelemaan niitä kuvasatojas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onnikin varmasti tulee kuvaajalle tarpeeseen, kun ei taitoja (vielä) ole ;)

      Poista
  2. Hieno punainen kuvannapsija! Kuulostaa hienoilta nuo retkesi, jään odottamaan kiintoista kuvasaalista.

    Punainen pelakuusi on täydellinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, söpöhän tuo on kuin mikä, kaiken muun hyvän lisäksi! Retki oli hieno, ja kuvia tulet saamaan. Ja hei Geranium, tykkään tuosta pelargoniastani, hih.

      Poista
    2. Totta kai sää tykkäät siitä, olethan pelakuu-ihminen ;D

      Poista
    3. Haha, pääsitpä kuittaamaan!

      Poista
  3. Onnea uudesta kamerasta! Ihania kuvia!

    VastaaPoista
  4. Onnea uudesta kamerasta! Ainakin kissakuvat onnistuvat;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, suurin ero on nyt alkuunsa ollut juuri tuossa, että pystyy ottamaan ulkona hämärässä kuvia ja myös sisällä tunnelmat ilman salamaa. Ehkäpä noita kissojakin saa kuvattua, meidän lyhytkarvat on olllut tosi vaikeita kun karva kiiltää ja ne on pimeitä. Siis tummia väriltään.

      Poista
  5. Nipsu ♥ Minäpä kävin tänään kissanäyttelyssä ja näin elämäni ekat jättikorva-itämaiset livenä! Heti kyllä tunnisti mitä ne ovat, kumman tutuilta näyttivät ;-)
    Hieno kuva japaninvaahterasta, hienolta näyttää siis itse kasvikin! Tummalehtisiä on vaikea kuvata. En tiedä voisnko palata pokkariin enää ikinä, en usko että hermot riittäisi. Sekin on eläinkuvaamisessa niin olennaista, että kamera ottaa kuvan silloin kun nappia painaa eikä sekunnin sen jälkeen. Puna-Pena :-DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nipsu on söpöistä söpöin <3 Ihanaa, kun kävit kissukoita katsommassa, siellä olisi ollut ainakin Gensun sukulaisia näytillä ja hyvillä sijoituksillakin! Mutta eikös olekin hassuja lepakoita ;)
      Joo, tuo tummien kuvaaminen tai se, että kuva tulee heti kun napista painaa on just niitä luksusjuttuja, mistä nyt nautiskelen. Puna-Pena on husbendin keksimä nimi, väri on kyllä oikeastaan enemmän meggy, kuin tuollainen oranssihtava. Siis viininpunaan menevä. Todella oleellista, eikös :D

      Poista
    2. Hyvänen aika. Olen juonut vain pari pikkuista roseviini-lasillista ja kirjoitan ihan puuta heinää. Siis kissukoita katsomassa ja Gebsun sukulaisia. Ja hiton meggy on unkaria, tarkoittaa hapankirsikkaa eli kuvaa väriä kyllä hyvin, mutta ehkä ei ole kodin ulkopuolella kovin käytännöllinen sana ;)

      Poista
    3. :-D Kiitos, nyt opin uuden sanan! Käytän mielelläni kirsikkaa kuvaamaan väriä, vaikka välillä mietin, että kirsikoitakin on monen värisiä. Meggyä voisikin alkaa käyttää ja aiheuttaa enemmän hämmennystä.

      Poista
  6. Onnittelut uuden kameran omistajalle ja mukavia kuvaus hetkiä :))

    VastaaPoista
  7. No niin,nyt sitten vaan treenailemaan :9

    Minunkin pitäisi jostakin kaivaa oman kameran ohjekirja jostakin esiin,niin ehkäpä siitä saisi enemmän irti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, mä en ole vielä uskaltautunut pikaohjeita pidemmälle...

      Poista
  8. tyttärelläni on samanlaisia kissoja 3 kpl.kauniita kuvia, tervetuloa myös mun blogiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, tiedätkin sitten jo itämaisten kissojen ihanuuden ;) Tulen kipinkapia blogiisi.

      Poista