kasvihuoneessa

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Hetken mietin, että kehtaanko edes blogiini laittaa tämänvuotisia kasvatuksia. Mutta rohkaisin mieleni ja tässä ne ovat, VOILÀ!  Kahdella kuvalla esiteltynä koko tuleva satoni;) Saapi nauraa, se pidentää ikää.

Kirsikkatomaatit jo kukassa!

Paprikat piilossa tomaatinlehtien alla, basilikaa, steviaa.

Jaa että kuinka tässä nyt näin kävi? NO kun mä ostin vähän perennoja messuilta ja maa oli jäässä muualla paitsi kasvihuoneessa ja tuuppasin perennat sinne. JA sitten niitten perennojen paikka ei valmistunutkaan ihan suunnitellusti vaan ne edelleen ovat siellä kasvihuoneessa väliaikaisistutuksessa. Eli kasvihuoneen isoin osa on nyt perennahuonetta!  Ja empä tiedä, ehtisikö vielä joku valmistaimi jotakin tuottamaan, josko ne perennat ensiviikolla menisivät ihan maahan. VINKKEJÄ saapi vinkata, ehtiskö vaikka kesäkurpitsa, JOS taimia sattuu löytään...

Mutta näistä kasvamassa olevista saan kiittää vain ja ainoastaan työkamuani Judea, joka ystävällisesti mulle taimia kasvatteli omin pikku kätösineen. KIITOS! Voisin sanoa, että pelastit viljelykesäni:)

Ja onhan mulla toki ruukkukukkia siellä kasvarissa, kuten uutta suosikkiani pelargoniaa! Tuo tummempi on kyllä luonnossa tummempi ja kauniinpi, vaalea on viimesuven vahinko-ostos.29 kommenttia:

 1. Mitäpäs noita nyt häpeilemään;ei mullakaan mikään kovin suuri lajikirjo kasvihuoneessa kasva :)

  Jos löytyy kukassa olevia kesäkurpan taimia niin varmasti ehtivät vielä.
  Mä oon ajatellut niin,että syksystä tulee pitkä ja lämmin,niin ehtivät kaikki kasvit tuottaa satoa vielä hyvinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakohan sen syksyn on olla pitkä ja lämmin, kun nyt on mennyt aika kesää odotellessa. Täytyypä poiketa torilla!

   Poista
 2. Kasvihuoneessa ehtii vielä vaikka mikä, sillä syksyllähän on vielä paljon kasvuaikaa. Kesäkurpitsa ehtii mainiosti tuottaa satoa. Minullakin kasvimaalla tänä vuonna vasta kukkii ensimmäiset, yleensä tähän aikaan korjataan jo satoa. Kevät oli kasvulle kovin viileä. Minä teen aina Vappuna instant-kasvimaan: Ostan kaupasta ruukkusalaatteja ja yrttejä (erilaisia salaatteja, persiljaa, tilliä, korianteria jne.), laitan ne isoon ruukkuun portaanpieleen ja siinä minulla on satoa tuottava kasvimaa siihen asti kunnes varsinainen hyötyviljely tuottaa syötävää Kannattaa tietty katsoa, missä kunnossa kaupan ruukkujen juuristo on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo instant-kasvimaa onkin kätevä, mulla on vaan jotain pienessä mittakaavassa, mutta voisikin oikein suunnitella tuollaisen isomman. Hyvä vinkki :)

   Mulla kävi muuten armoton säkä! Tän säälittävän postaukseni jälkeen sain veljenpojalta lahjoituksen, 2 chiliä ja iso tomaatintaimi:) Hienoa.

   Poista
 3. Kokeile kasvattaa jos vielä löydät valmiita taimia.Minä vaan haaveilen kasvihuoneesta,tarvikkeet olisi,vaan kun ehtisi tuo isäntä tekemään.

  Kovin huonosti on kasvit ainakin meidän kasvimaalla tänä kesänä kasvaneet.Oli alkukesä niin kylmää ja sateista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän sun tarvii kasvihuone saada, jos tarpeetkin jo siihen on! No vähän sellaista odottelua tämä on tosiaan ollut, monestakin syystä.

   Poista
 4. Mutta hei sullahan on ihan selkeä syy kasvihuoneen pienempään taimimäärään.
  Ja varmasti ehtii satoa vielä saada, jos nyt istuttelet taimia. Avomaankurkkukin kasvaa kasvarissa niin nopeaan, että kokeile sitä ihmeessä.
  Itse tuskailen kurkkujen tyvimädän kanssa. Joudun varmaan vielä 'paikkaamaan' taimivälejä ja ajattelin tehdä sen juuri avomaankurkulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, hyvä kun muistutit. Mullahan oli viimesuvena alkuajan kasvarissa avomaankurkkua ja kasvoivat kuin mitkäkin jättiläiset, ne ainakin ehtisi hyvin:) Pahuksen mätä, toivottavsti pääset siitä eroon.

   Poista
 5. No höh, ei naurattanut yhtään. Tuohan on komea setti, niin napakoita ja hyvännäköisiä taimia, jotta!

  Vähemmän on enemmän, kun on laadusta kyse. Ja minäkin uskon pitkään ja lämpimään syksyyn, niin että sitä satoa voidaan rauhassa kypsytellä.

  Eikä pelargonia-ihastuksesikaan naurata, se on vaan itsestäänselvää, että joskus niihin hurmaantuu jokainen, eheh. Ja tuossa onkin kaunis parivaljakko.

  Eli hyvältä näyttää kasvarissasi, odotellaan vaan niitä lämpöisempiä kelejä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa ei naurata, no sitten itkettää?
   Komeita ovat, mutta määrä aikas vaatimaton kun ajattelee että oikein kasvihuone on heikäläisille varattu. Jotenkin arvasin, että sulle pelargoniani on itsestäänselvyysiä;)

   Poista
 6. Ai vahinko-ostos vai? Ihan kaunis se minun mielestäni on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tollanen kirkas pinkki, ei yhtään mun värini!

   Poista
 7. Hyvältä näyttää kasvihuoneessasi! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Nyt on kaikki ainakin 2 viikkoa myöhässä verrattuna kahteen edelliseen kesään. Hyvin ehtii vielä, siis jos niitä taimia löytää. :)
  Ei aina kaikki mene kuin suunnitellaan, mutta sehän on se elämän suola. Vai mitä? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niinhän se on tylsää olisi jos kaikki menis aina nappiin. Tässä kohtaa olen tyytyväinen, että kesä on pari viikkoa myöhässä, mutta muuten toivon kyllä jo aurinkoo ja lämpöä ainaisen vedentulon sijaan!

   Poista
  2. Niin ja tuulen, nyt ei sada, mutta tuulee niin, että peruukki lähtee päästä. ;D

   Poista
  3. Joo, se tuulikin saisi olla leppeämpää kesätuulta:)

   Poista
 9. No mutta sittenhän sulla on paljon perennoja :) Ilmeisesti tässä pätee se vanha viisaus: kaikkea ei voi saada. Hyvältä näyttää silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä näkökulma :) Ne perennani mä tosiaan ihan oikeesti halusin!

   Poista
 10. Mukava blogi sinulla :) kesäterveisin Ronja

  VastaaPoista
 11. Miks me naurettais... voihan siel kasvihuoneessa välillä muutakin kasvaa, nyt on perennoita odottamassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, ei kait se missään EU-direktiivissessä ole määrätty, että mitä siellä kasvatetaan. Mä kasvatan siellä itteenikin, kun kahvittelen ;)

   Poista
 12. Juu, kato onhan munkin kasvihuoneessani korihuonekalut ja muuta "tarpeellista". Hyvä ku sekaan mahtuu ne 3 kurkkua ja 3 tomaattia, ja noi kaikkihan oli ostettuja taimia. Mulla ei tänä keväänä itänyt mitään.

  Ens kesänä yritetään taas uudestaan. Jesh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta?! Ja mää kun kuvittelin että kaikkien marttojen martta, itse Nettimartta olisi kasvattanut siemenestä kasvihuoneen täyteen hyötykasvia ;)

   Poista
 13. Suotta murehdit. Meidän hienoissa kasvilaatikoissa itäminen on ollut kerrassaan surkeaa. Tuntuu, että nämä kasvihommat ovat välillä onnenkauppaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän ne on ja tänä kesänä ei onni suosinut. Mutta kasteluissa on ollut onnea, en ole kuin kerran sitä puutarhassa harrastanut ;)

   Poista