veneilyä

tiistai 6. kesäkuuta 2017

Olen syntynyt ja kasvanut Näsijärven kupeessa, nykyisestä kodista rantaan on viitisen minuuttia kävelymatkaa. Näsijärvi jylhine kalliorantoineen on mulle se oikea järvi, muut järvet jäävät monella tapaa varjoonsa. Näsinselkä on se kaikista tutuin alue, jossa lapsena käytiin uimassa eri rannoissa, jonka rannalla oli useita kesänviettopaikkoja ja jonne myöhemmin veljeni veneellä ajeltiin.
Näsijärvi on syvimmillään 63 metriä ja keskisyvyyskin nousee yli 14 metrin. Näsijärveä myöten pääsee Tampereelta aina Virroille asti ja toisessa suunnassa Tampereen Teiskoon ja Aitolahteen.
 Viimevuosina vesilläolo on jäänyt vähäiseksi, mutta tänä suvena asiaan tulee muutos! Ystävät ostivat purjeveneen ja me saamme toisen ystäväparin kanssa lainata heidän moottorivenettään parin kuukauden ajan. Sunnuntaina olimme ensimmäistä kertaa opastuksessa ja tänään taas uudestaan. Olen aivan pökertynyt veneilyn ihanuudesta. Ilma on hellinyt meitä näinä päivinä ja kansallismaisema pannut parastaan.  Ylläolevassa kuvassa on Näsinneula maamerkkinä.
Näissä maisemissa mieli lepää ja rauhoittuu. Lisää tätä, kiitos.
 21 kommenttia:

 1. Minulla on kokemusta veneilystä vain merellä. Useita vuosia sitten olin sisävesilaivaretkellä, joka tuli Virroilta Tampereelle. Oli kyllä uskomattoman hienot maisemat ja muutenkin upea reissu.
  Teillä on edessä mielenkiintoinen retkikesä veneilyn merkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkien aikojen veneilykesä ;) Näsijärven maisemat on vähän merimaiset, sen verran jylhät.

   Poista
 2. Hienoja kuvia. Olisipa hieno veneillä, vaan kun ei ole venettä...eikä kellään tutullakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan ei tiedä, mitä yllättävää tapahtuu. En olisi uskonut tähän onneen aiemmin :)

   Poista
 3. Suomen järvet on niiiin kauniita ja minulle niiin tärkeitä :) - emäntä

  VastaaPoista
 4. Hehe, mulla on ihan päinvastoin: jouduin olemaan pentuna niin paljon veneilemässä ja laivoilla, että turha mua yrittää mihinkään veden päälle puutumaan enää. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just! Mulle on veneilyä tarjottu niin pieninä annoksina, että on jäänyt kaipuu. MUtta ymmärrän sua, en usko että useita kesiä jaksaisi mua kiinnostaa, tai en siis tiedä.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. On kyllä niin kaunista, vielä kun luonto on herkimmillään näin alkukesästä.

   Poista
 6. Upeita kuvia kerrassaan! Tuo sininen on syvästi vaikuttava.

  Veneily on mulle aivan vieras asia. Ainoa tuttu vene on soutuvene, minkäänlaisen moottoriveneen kyydissä olen ollut koko ikänäni ehkä viisi kertaa ja purjeveneessä en koskaan. Laivallakin noin viisi kertaa. Vesi ei oikein ole mun elementti. Kyllä sitä penskana uitiin ja vedessä lotrattiin aina kun tilaisuus oli, ja uin vieläkin, mutta maaeläjäksi mut on suunniteltu. Ymmärrän silti toki tuon kauneuden, koska onhan tuollaiset maisemat mahtavia! Mun henki lepää kuitenkin puiden alla.

  VastaaPoista
 7. Järvi oli kuvauspäivänä huikean sininen ja sävyt vaihtelivat valon mukaan.
  Sä oot sitten oikein maakrapu ;)

  VastaaPoista
 8. Onpa upeita kuvia! Vaikka Tampereen ympärillä on paljon vesistöä, en ole käynyt kuin kerran Viikinsaaressa.
  Me asumme muutaman km:n päässä merestä, mutta sielläkään ei ole tullut käytyä veneilemässä, kun ei ole venettä. Paitsi viime kesänä pääsimme pari kertaa ajelulle ystävien kanssa ja sitä jatketaan tänä kesänä. Täälläkin on saaria, joihin voi rantautua retkeilemään. Ihan uusi maailma katsoa tuttuja rantoja mereltä päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikinsaari on Pyhäjärvellä, jossa maisemat on lempeämmät. Pispala ja kaupunki näkyy sinne upeasti. Veneilevät ystävät on kullan arvoisia.

   Poista
 9. Hieno, tyyni päivä ja niin kauniit maisemat.
  Itse olen meri-ihmisiä, mutta veneily ei ole minun juttuni. Vapaaehtoisille huvimatkoille minua on vaikea saada laivalla tai veneellä. Rannalta voin katsella merta vaikka kuinka paljon ja järvikin menettelee, kunhan on iso :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat on täällä hurjan hienot, näin alkukesän vehreydesdä erityisesti. Varmasti se, että on järven rannalla kasvanut vaikuttaa järvestä tykkäämiseen.

   Poista
 10. Veneily on aina ollut lähellä sydäntäni! Onneksi vanhemmillani on taas vene, nyt pääsen itsekin merelle :)
  - Oikein ihanaa kesää!

  VastaaPoista
 11. Meillä on myös mökki Näsijärven lähellä. Olisipa ihana itse myös asua lähellä näin nättiä masemia ja mökkiä. Jo ihan käytännön puolesta, veneen talviteloille vienti ja mökille tulo olisi helpompaa jos asuisi sen 100 kilometriä lähempänä.

  VastaaPoista