Kiinanäyttelyn jälkeen...

perjantai 5. toukokuuta 2017

.. katsastettiin muutama muukin Vapriikin museo.

Ensin postimuseo ja Kuningatar Elisabethin postimerkkikokoelma. Kokoelman, joka tunnetaan nimellä The Royal Philatelic Collection, keräämisen aloitti Kuningas Yrjö V 1890-luvulla.Vaikka kokoelmassa oli ainutlaatuisia filatelian maailmantähtiä, jäi anti melkoisen niukaksi näin maallikolle. Näyttely on avoinna vain kuukauden, 28.05 asti.

Suomen postimerkkien ensimmäiset, vuoden 1856 5 ja 10 kopeekan postimerkit ovat kiinnostavia. Hauska yksityiskohta on, että Suomessa postimerkit tulivat käyttöön kaksi vuotta ennen Venäjää.


Postinkulkua ennen ja nykypäivinä

Maapallo postimerkeistä, kaukoputkella saa kohdistettua katseen juuri
siihen oikeaan merkkiin...
...meidän tutkimuksen alle pääsivät vanhat Unkarilaiset postimerkit

Fillér on forintin pikkuraha, johon en ollut ennen törmännyt Postimuseossa on muutakin nähtävää, kuten Viestinviejät -elämyksellinen näyttely.

Seuraavaksi siirryimme Luonnontieteelliseen museoon, jossa keskitytään tamperelaisiin luontoilmiöihin. Näyttelyssä voi käyttää aisteja kuten luonnossa. Tuoksut, vuodenaikojen mukaan muuttuvat maisemat ja Tampereen parhaat luontokohteet tulevat tutuiksi.
Koskeminen ja ruokinta kielletty.

 Västäräkki on Pirkanmaan maakuntalintu ja Tampereen tunnuslintu. Västäräkki on alunperin kivikkorantojen laji, mutta se on sopeutunut hyvin myös ihmisen luomaan ympäristöön.


 Vielä pikainen katsaus Tampere 1918 näyttelyyn, jossa on ensimmäistä kertaa esillä todistusvoimainen kokonaisuus keväällä 1918 taistelupaikoilta ja kaupungin kaduilta kerättyä esineistöä.
Tämä näyttely on avoinna syksyyn asti, mutta 2018 alkuvuodesta se avautuu uudistettuna osana muistovuoden tapahtumia. Aion sitten tutkia ajan kanssa koko näyttelyn.

Kulttuurin jälkeen suuntasimme Pupukahvilaan, joka sijaitsee Itsenäisyydenkadulla.
Valitettavasti tarjoiluista en kuvia ottanut, mutta hyviä ne kaikki olivat, sekä kohtuuhintaisia. Ilahduttavaa on suuri vegaaniruokatarjonta. Ainoa miinus tulee hitaasta palvelusta, meillä kun oli aikaa varattuna liki tunti ennen nuorenparin junan lähtöä ja vain erikseen pyytämällä ehdimme herkut saamaan. Sen verran myöhään, että nieleskelin viimeisiä paloja vielä ulkona.

Pupujen kuvaaminen on ainakin yhtä haastavaa kuin kissojen, viisi niitä oli ja kovin eläväisiä jokainen. Pojalla ja Tytöllään on kaksi pupua, joten voitte arvata kuinka nämä kaksi pupukuiskaajaa saivat pitkäkorvia luokseen!
Pupukahvila, viralliselta nimeltään 3D Crush Café, tarjoaa mahdollisuuden tulostaa 3deenä. Puput ovat erillisessä puputerapiahuoneessa, johon pääsee pieni porukka kerrallaan. Ostimme kassalta pupuille kasviksia, olikin hauska seurata loikkijoiden kisaamista porkkanoista ja muista.

18 kommenttia:

 1. Vaikka mitä mielenkiintoista, kiitos kun esittelet!

  Melkoinen kontrasti 1918-näyttelyn ja pupujen välillä. Molemmat kyllä ovat kovasti kiinnostavia! Ja ehkä sellaisen näyttelyn jälkeen puputerapia on ihan tarpeenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Henna! Tuon 1918 näyttelyn katsoin nyt yvin ympäripyöreästi, koska olen sen jo aiemmin nähnyt, mutta rankka se on. Uhanat pupt saivat unohtamaan kaiken muun!

   Poista
 2. Pupukahvila olisi kyllä mielenkiintoinen kokemus :D

  VastaaPoista
 3. Saiskos tuolta pupukahvilasta 3d-pupun mukaansa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saahan sieltä, mitä vaan mitä haluaa mallintaa. Paljon teetetään pieniä osia, tuli heti mieleeni kissojen vanhemman kuljetushäkin nipsukat, joista osa on kadonnut.

   Poista
 4. Vapriikin museo on kiva paikka, aina sieltä löytyy mielenkiintoista katsottavaa. Hieno idea tuo pupukahvila. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli. Vapriikki on todella aarreaitta, jossa on hurjasti nähtävää.

   Poista
 5. Pupukahvila kuulostaa hauskalta. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin.
   Kahvila on mukava, erityisesti tarjottavat ja puput tuo sinne kivan lisän.

   Poista
 6. Hurja on Suomen historia 😖.
  Sata vuotta itsenäisyyttä. Kunnioitettavaa ja kiitos Suomen itsenäisyyden puolustajille.

  Voi mitä pupusia, ihanuuksia ❤❤ En tietänytkään kahvilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurja on ja Tampereen osuus loppunäyttämönä on ihan käsittämätön. Mutta onneksi ollaan nyt tässä ja rauhassa. Täytyy joskus viedä sut pupulaan ;)

   Poista