Versailles

sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Ostin jo hyvissä ajoin alkuviikosta RER-junaliput Versaillesiin. Viikonloppuna, kun linnaa lähdettiin ihmettelemään, olikin sitten kyseinen C-reitti poissa käytöstä. Jonkun aikaa mietimme vaihtoehtoja, kunnes päädyimme taxiin, jolla suhautimme paikalle näppärästi. Pariisin keskustasta matkaa on noin 20 km ja taxi kustansi nelisen kymppiä. Jo Versaillesin linnan edessä portti ja aitaukset, sekä taustalla pilkottavat rakennusten loisto häikäisevät. Kaikkialla kimmeltää keltainen kulta, joka saa auringosta lisähehkua. Liput voi hankkia etukäteen netistä tai sitten ostaa erillisestä lipputoimistosta, joka on samassa pihapiirissä. Jonoa oli myös täällä, vaikka ajankohta ei korkeasesonkia olekaan. 

Linna on todella kruusattu krumeluuri, saan aivan yliannoksen kimallusta ja loistoa.  Tässä linkki Chateau de Versailles -sivustolle.

 


 Yllä, makuuhuonetta. Saisitko nukuttua täällä? Mä en.
Alla, kuuluisa Peilisali, jossa on allekirjoitettu rauhansopimus ensimmäisen maailmansodan jälkeen.

 


Joko pääsisin puutarhaan?
 

 
Ja vihdoin pääsen näkemään puutarhan!Mitkä geometriset, graafiset muodot.
Huikea näkymä, nyt kyllä kaipaan kesäaikaa ja kukkaloistoa vielä tähän lisäksi.  Miten paljon työtä voi vaatia tämän hoitaminen, jo reunuspuksien leikkaamisen täytyy viedä tuhottomasti aikaa.

 

10 kommenttia:

 1. Versailles on mahtipontinen paikka - kuten Pariisikin siltoineen ja buleverdeineen.

  VastaaPoista
 2. Kiitti vaan muru näistä matkapostauksista! Ihania, jo koettuja paikkoja, ja sitten sellaisia, joissa on pakko päästä käymään. Alkaa näyttää uhkaavasti siltä, että meitsi lentää toukokuussa Pariisiin, jos vaan saadaan lomahommelit sovittua :) Siihen asti tankkaan Pariisia näistä sun kuvista ja kuvauksista!

  <3 Ch

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih ihanaa, että sulle tulossa toukokuinen Pariisi! Ihan parasta ajankohtaa, uskoisin.

   Poista
 3. On se vaan upea paikka! Historia havisee joka nurkalla. Ja tuo puutarha, ei puutu kuin kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista moista loistoa missään nähneeni, vaikka linnoja on tullut koluttua. Tuo puutarha muotoineen on huikea, huoh.

   Poista
 4. Krumeluuria on! En kyllä tosiaan saisi nukutuksi sellaisessa makuuhuoneessa. Upea paikka, mutta ylikuormittuisi aistit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuntemus mullakin oli siellä koko kiertely ajan ;)

   Poista
  2. Oletko muuten käynyt Pietarissa Eremitaasissa? Sielläkin on kruusausta ja krumeluuria niin että aivan ahdistamaan rupeaa. Voi tosin kuvitella, venäläiset kun muutenkin tuntuvat kruusaavan aikalailla kun vain vähänkin mahdollisuus on, ja tsaareilla ja keisarinnoilla on totisesti ollut mahdollisuus! :-D

   Poista
  3. Oon käynyt, mutta siitä on niin kovasti aikaa etten juuri mitään muista. Ehkä mun ei tarvitse mennä uudestaan katsomaan ;)

   Poista