kukkasipulihommat

tiistai 8. marraskuuta 2016

Tämäkin tärkeä tieto on jäänyt kirjaamatta, kauheeta, mitenkäs sitä edes osaisi keväällä olla jos ei tietäisi keitä ihanuuksia odottaa! Tänä syksynä laitoin, kahdesta tilauksesta huolimatta, maahan aikas vähän sipuleita mutta sitäkin harkitumpia. Sain näillä kolme mukavaa selkäystävällistä sipulinjemmaussessiota. Kukkasipulit lupaavat kevättä ja sehän on hyvä, eiks vaan?


Nämä unkarinsinililjan sipulit sain yllärinä Sailalta, lämmin kiitos <3 Koitin taannoin puutarhabloggaritapaamisessa hankkia tätä taimena, tuloksetta. Seuraavaksi tapasimme kissabloggaajaporukalla ja Saila sai mut yllätettyä. Selväähän on, että puutarhaani kuuluvat etuoikeutetusti kaikki Unkarin tai Transylvanian kasvit.


 Viinilaukat pääsivät goottipuutarhaan, viime vuotiset kun eivät menestyneet. Pallerolaukat jemmattiin Afrikka-penkkiin, joka onkin oikea kasvien sekamelska nykyään. Crocukset tulivat kaupan päälle.

 

 Viimeisellä kerralla vuorossa tulppaanit.

 

Liljatulppaanit menivät kuupuutarhaan samanmoisten seuraksi. Vaalea vihreäraitainen on aina asunut kasvihuoneet sivussa, sinnehän nämäkin menivät. Ja samoin suurin osa musta-valkoisia sekoituspussista. Harmi vaan, että kaikki ei mahtuneet ja osa päätyi Afrikkaan. Mutta iköhän ne siellä viihdy ihan sopuisasti.


Melkein tekisi mieleni nyt hankkia vielä lisää, (varsinkin, kun olen saanut tiedotusta Ipanoiden Leenan tulevasta kevätkukkamerestä) mutta koitan pysyä päätöksessäni -vaikka keväällä katuisin. Ompahan ihana syy vierailla rikkaammissa puutarhoissa.

16 kommenttia:

 1. Olipa hieno juttu että sait noita unkarinsinililjoja, tottahan ne puutarhaasi kuuluvat. Joko sinulla kasvaa upeaa heinää 'Melica transsylvanica' transsylvanianhelmikkää siis, omani taimetin siemenestä ja se on vielä pieni mutta toivon että kasvaa komeaksi puskaksi.

  Hieno kattaus kukkasipuleita ja kauniit krookukset, mulle sattuu aina lahjakrookuksiksi keltaiset krookukset, keltaterapian vuoksi varmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauheeta, multa puuttuu tuo Transylvanian helmikkä! En tiennyt edes kaivata. Kävin googlaamassa ja ehdottomasti kuuluu meille.
   Mä ottaisin mieluummin keltaisia krookuksia, ne on kuin pieniä aurinkoja keväällä ;)

   Poista
 2. Melko maltillista tosiaan :D
  Ehdin jo ihmetellä, että miten nyt istuttelet sipuleita, kun tietolähteideni mukaan siellä Tampereella on lunta maassa :D
  Mielenkiinnolla odotan minäkin sitä Leenan kukkamerta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köyhäilyä suorastaan ;) Tietolähteesi on ihan ajan tasalla, mun postaus vaan jäljessä.

   Poista
 3. Kylläpä keväällä kukoistaa.

  VastaaPoista
 4. Maltillinen määrä, mutta sitäkin laadukkaampi värisuunnitelma.
  Postausten ajastuksen nurja puoli on joutua selittämään kummallisuuksia, mutta varmasti kaikki ymmärtävät, ettei tarkoituksesi ole kaivaa kukkasipuleita lumeen. Se tuskin edes onnistuu, sillä sipulit ovat kaupoista jo kadonneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniisti muotoilit mun värirajoittuneisuuteni tylsyyden ;) Kuvat vaan odotti, kun kone tilttasi päivityksistä eikä help-henkilö ehtinyt heti tekeen peruutuksia....

   Poista
 5. Sipulinkukat keväällä on ilo silmille ja mielelle. Toivotaan suotuisaa talvea sipuleille, sehän on sellainen asia jota ei voi vielä tietää, mutta kevät on aina toivoa täynnä.
  Nuo Unkarin erikoisuudet kuuluvat ehdottomasti teidän kukkapenkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti täytyy kerätä kaikki unkarilaiset tänne koolle ;) Keväällä sipulit tuo moninkertaisen ilon.

   Poista
 6. Tyylikästä tyylikkäässeen puutarhaan! Ja hungarian styleä!
  Jooooo....saaas nähdä mitä keväällä ilmestyy. Voipi olla yllätys itsellenikin.
  Muutamat sipulit vielä odottaa pääsyä maahan...no astioihin varmaan. Kun löytyi niin halavalla viime viikolla honkkarista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua, sipulikuningatar! Mä oon takuuvarma, että teillä on keväällä ihanaa ♡

   Poista
 7. Ihailen sun aktiivisuuttas noitten mukuloitten kanssa. Laitoinko 5 mukulaa kukkapenkkiin eli siitä ei kukkamerta synny. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin oon koskaan mennyt näin pienillä. 5 mukulaa oikeassa paikassa voi muuttaa maailman, tai ainakin pihan!

   Poista
 8. Harkittua ja tyylikästä! Se lienee myös puutarhasi linja.

  VastaaPoista