kissoja ja tippukiviluolia, Aggtelek

torstai 28. tammikuuta 2016

Siinä Aggtelekin kissoja, siirrymme tippukiviluolastoon. Unkarin ja Slovakian rajamailla sijaitsee Unescon maailmanperintöluotteloon kuuluvat, 25.5 km pitkä luolasto. Peruskallio on 230 milj. vuotta vanhaa, luolat vain 1.5-2 milj.vuotta. Osallistuimme reilun tunnin mittaiselle opastetulle kierrokselle, jossa näimme kilometrin matkalla monenlaista tippukivimuodostumaa. Vaikuttava paikka!


Tästä kuvasta saa hiukan käsitystä mittakaavasta, oikeassa reunassa on ihmisiä
Luolassa järjestetään häitä, sekä konsertteja. Pääsimme testaamaan akustiikkaa ja kyllä oli hyvin toimiva. Valaistus vaihtui musiikin myötä, tuoden aina erilaisia kohtia esille.


Luolastossa asustaa valkoisia pikkurapuja ja lepakoita.


Vihdoin ulkona! Tätä kohdetta voin lämpimästi suositella. Alueella on hotelli, josta emme valitettavasti huonetta saaneet. Pihapiirissä on perinteinen ruokapaikka, sekä matkamuistomyymälä.

19 kommenttia:

 1. Uuh, mua ahdistaa luolat, mutta nuo ihanat kissakuvat ei kyllä yhtään ahdista, niin suloisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä mua ei tuolla ahdistanut, oli varmaankin niin tilavaa. Eikä menty kovin syvälle alaspäin, sekin helpotti. Kissat nyt ei koskaan voi ahdistaa!

   Poista
 2. Olen joskus käynyt Postojnan tippukiviluolissa, jotka sijaitsevat entisen Jugoslavian alueella, lähellä Italian rajaa. Oli huikea kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli mun ensimmäinen tippukiviluolakokemus. En voinut kuvitella, että voi olla näin mahtavaa kokoluokkaa, yli 25 kilometrinen luolasto!

   Poista
 3. Näin komeissa tippukiviluolissa en Unkarissa ole käynyt, mutta Tapolca kaupunki lännessä lähellä Balaton järveä on Lempäälän ystävyyskaupunki ja tällaisen ystävyysmatkan mukana kävimme Tapolcan tippukiviluolissa ja siellä kuljettiin veneellä. Samalla tutustuttiin Unkarin maatalouskoulutukseen ja muutamiin karjankasvatustiloihin.
  Unkarin maaseutu on kaunista ja viljavaa. Uskon että nautit Unkarin matkoistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau mikä kokemus sulla! Tosi mielenkiintoista, kun pääsit näkemään tuollaitsa oikeaa elämää. Täälläkin luolassa pääsi muuten veneilemään.

   Poista
 4. Kissa, kissa, kissa, 😻.. Tippukiviluolat ovat siitä hyviä, että vaikka pelkään ahtaissa paikoissa, niin tippukiviluolissa ei ole ikävää tunnetta tullut. - Emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla on vähän samaa, mutta tää paikka oli ok. Viimekesän Transylvaniassa suolakaivos oli karmiva, mutta se olikin syvällä maanalla. Rapsut teille <3 <3

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Pakko myöntää, että olen ihan samaa mieltä :)

   Poista
 6. Nämä sun Unkari-postaukset on kyllä niin mielenkiintoisia. Osaat etsiä siellä vähän erilaisia kuvauskohteita. Lapseni on lähdössä Budabestiin ja kyseli kivaa kylpylää, osaatko vinkata ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, osaan! Gellert on varmasti hienoin ja sieltä löytyy myös kattavasti hoitoja.

   Kiitos, kiva kun juttujani luetaan.

   Poista
  2. Kiitos, oli kyllä upean näköinen paikka, varmasti tykkäävät :)

   Poista
 7. Näytin tätä R:lle ja nyt hän googlaa kiivaasti:) Olimme Slovakiassa majoittumassa ensin Tatra-vuoriston ajon jälkeen (noin 2-3 kilsaa ja kova sumu, kaksi onnettomuutta etc.) ja sittten linnassa, joka oli hääpäivälahja itävaltalaiselta ystävältämme. Häne morsiamensa on Slovakiasta, joten sinne palaamme vielä. Minulla on jonkinasteinen suljetunpaikankammo, joten tätä täytyy harkita. Eurooopan psimpään tunneliin emme enää aja...ikinä.

  No nyt R. tuli kertomaan, että meidän ensimmäinen majapaikka sen vuoriajelun jälkeen oli 2 tunnin ajomatkan päässä tuolta. Saas nähdä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Aggtelek on kyllä hieno paikka ja uskallan suositella myös sinulle. Mä en suljetuista paikoista pidä, mutta tuolla on senverran tilaa kuitenkin, että mitää vaikeutta ei ollut.

   Poista
  2. Ihan tosi....R. on käytännössä tuonne menossa:)

   Poista