Transylvania. Matka jatkuu, kohtauksia tienpäältä

sunnuntai 28. kesäkuuta 2015


 *kuvat suurenevat klikkaamalla*Matka jatkuu. Ajamme vuoristoon kalafarmille lomakylään. Rohkeat kiipeävät lintutorniin, minä kuvailen tornin alla pupuja ja kanalintuja. Heillä on ruokana maissinjyviä! Tapaan matkan ensimmäisen kissan. Ravintolan terassilla juomme kukkamehua, päivä on hyvin lämmin.
Făgărașin linnoitus ja rakenteilla oleva huikea kultakupolinen kirkko. Linnoituksen vallihaudassa uiskentelee mustia joutsenia ja muureilla ratsastaa aaveratsastaja. 
Salakuvaan mustalaisia punaisissa perinnepuvuissaan, kun pysähdymme nappaamaan mukaan pikaruokaa, lángosit. Katujen sähkötolpat on asutettu, haikaranpesiä on paljon ja yhdessä lasken viisi avointa suuta odottamassa ruokintaa.
 


Teillä kulkee hevoskärryjä, joissa voi olla kyydissä kokonainen perhe. Kuvaamiseni epäonnistuu, saan vain palan hevosta mukaan. Talojen seinustoilla on penkit, siinä on mukava katsoa kun paimen tuo illalla lehmät kotiin. Tyypillisisti kyläläisillä on pari lehmää, ja kun talot on sijoitettu vieri-viereen, onnistuu kimppahoitaminen.


 Vuorten huipuilla näkyy lunta. Maissipeltoja silmänkantamattomiin.
 Matka jatkuu edelleen, seuraava kohde on Draculan linna.

6 kommenttia:

 1. Mustavalkoiset kissat ovat aika nättejä. - puolueeton asiantuntija Pepsi

  VastaaPoista
 2. Vaikuttava nojatuolimatka, lämmin kiitos! Kukkamehu kuulosti ihanan kesäiseltä ja kissa on aina erinomainen bonus <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkamehu on kesäistä ja raikasta. Kissoja kuuluu matkoilla bongailla ;)

   Poista
 3. Draculan linna on aivan mieletön paikka. Muutenkin romania on viehättävä reissailu maa. Kun siellä on, niin aivan kuin olisi astunut vuosikymmeniä ajassa taaksepäin. Toki kaupungeissa on jo edistyksellisempää kuin maa seudulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräänlainen aikamatka tosiaan. Kaupungeissa taas tunnelma modernia, kaiken vanhankin keskellä.

   Poista