huonekalujen uusi elämä

sunnuntai 2. marraskuuta 2014


Yllä lopputulos, alla lähtötilanne; kirpparilta saatu tuoli jonka verhoiluja kissat olivat kurittaneet ja vanhempieni vanha sohvapöytä, jonka tiikkipinta oli melkoisen kärsinyt.Mietin huonekalujen kunnostamista itse, mutta homma tuntui liian haastavalta huonokuntoisten pintojen vuoksi. Onneksi keksin tutun nuorenparin tuoreen yrityksen, joka tekee Länsi-Tampereella autojen sekä kalusteiden pintakäsittelyjä. Halusin pöydän ja tuolin valkoisiksi ja pöydän jalan mustaksi. En tajunnut, että tuolin runkoa joutuivat myös fiksailemaan paljon...

Kuten jälkeen kuvista näkyy, kalusteet ovat nyt huippuhienossa, tasaisessa maalipinnassa jonka myös uskon kestävän pitkään. Tuolin lampaat on vielä kiinnittämättä, teen uudet pehmusteetkin. 
Pöytä sai pinnalleen lasilevyn, ei enää koskaan lasirinkuloita tai jälkiä kuumista lautasista! Bonuksena maalattiin kirpparilta hankittu pöytähyllykkösysteemi, jonka metalliosat olivat kiiltäviä kromisia, myös mustiksi. Kuvatusta alkuperäisestä versiosta ei ole. Tämä oli ainoa rahalla ostettu huonekalu, joten edulliseksi tuli! Varsinkin, kun maalaushinnoista pääsimme mukavaan sopuun.


26 kommenttia:

 1. Hienoja on tullutkin - ja joskus se vaan on suurta viisautta antaa ammattilaisten hoitaa hommat;) Suurta viisautta on myös nähdä, milloin jokin on kunnostamisen väärti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kuinka nuorena inhosin tuota pöytää ja jokin aika sitten pätkähti mieleeni aivan ihanana ;)

   Poista
 2. Kyllä ovat muuttuneet upeiksi. Toi perintöpöytä muuttui niin edukseen ��.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa nähdä tuo muutos! Klikkasin heti yritystä, mutta sieltä ei löydy verhoilijaa. Sohva pitäisi piakkoin verhoilla uudestaan ja se on sitten tyyristä. Meillä on kyllä yhdet ihanat, vanhat kaarevaselkäiset tuolit, jotka kaipaisivat uutta pintaa...

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis pitänyt pöydän pinnasta ottaa parempaakin kuvaa, mutta eiköhän se muutos tässäkin näy. Verhoilu on hidasta ja vaativaa.

   Poista
 4. Kertakaikkisen hienot lopputulokset. Olen ensimmäisen kommentoijan Ladyn kanssa ihan samaa mieltä: hienosti toimittu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella järkevää antaa nää ammattilaisen käsiin. Vaikka en edes tiennyt mitä ruosteisia rautoja tuolista löytyi....

   Poista
 5. Vau! :) Joskus vanhan uudistamisesta saa paljon parempia kuin uutta ostamalla.

  Minulla olisi innostusta alkaa tämänlaisiin projekteihin, mutta mies hidastelee :D Esimerkiksi meidän kaunis valkoinen yöpöytä oli ennen kauhea 70-luvun keltainen (sen maalasi tosin isäni). Meillä olisi arkku ja pöytä odottamassa maalia. Varsinkin arkku on kärsinyt kuumista lautasista ja kissojen kynsistä. :D Kissat nimittäin vetää rallia arkun yli kiipeilupuuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että visioni avautui Husbendille vasta huonekalujen kokeman muutoksen jälkeen ;) Tsemppiä pehmittelyysi.

   Poista
 6. Kauniit ja hienot. Aika uskomaton muutos tuossa tuolissa.

  VastaaPoista
 7. Melkoinen muodonmuutos kalusteissa, uskomattoman upeat ja uutta paremmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kun näillä on historiaa. Sä muuten jo tuolin testasit ;)

   Poista
  2. Olisin huomioinut sen jos sitä ei olisi uudistettu :)

   Poista
 8. Hitto kun hyvän näköiset!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pepi. Taisit suvella nähdä nuo vanhat versiot livenä...

   Poista
 9. Hienoa jälkeä on tullut! Upeat kalusteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ammattilaisjälkeä. En halunnut riskeerata ja itse yrittää.

   Poista
 10. Mulla pari, tai ainakin puolitoista tuolia kaipais uutta elämää... Joutuvat raukat odottaa kevääseen..

  Hienoa jälkeä näissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, pianhan me ollaan keväässä!

   Poista