heinähulluutta

tiistai 30. syyskuuta 2014


Tässä kohtaa kissoilla ja mulla on ihan sama maku. Me tykätään hulluna heinistä;) Heinät on rentoja, eläväisiä, suhisevia, kahisevia, värikkäitä, runsaita....


.... eksoottisia, tuttuja, helppoja, hurmaavia ja kissojen mielestä myös maukkaita sekä jännittäviä kun ei koskaan näe kuka sitä heinää liikauttaa. Nämä heinät Budapestin kasvitieteellisestä puutarhasta.

20 kommenttia:

 1. Voi hitsi, olin jo kommentoimassa että upeat heinäplantaasit teillä, mutta kuvat olivatkin lainaplantaasilta Budapestistä. Eikö ole muuten ihanaa, että puutarha on sellainen harrastus, että siitä ei tarvitse olla erossa matkoillakaan. On vain erossa omasta puutarhastaan. Ja siitäkin vain fyysisesti, ajatuksethan ovat siellä vähän väliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi kun oliskin kotopihasta! Nykyään mun on ihan pakko päästä matkoilla katsomaan puutarhoja :) Eli on tosi ihanaa.

   Poista
 2. Sailan tavoin olin jo hurraamassa upealle heinäpöheiköllesi, mutta onneksi jatkoin lukemista. Tuolloisista heinistä tykkäisi kissatonkin, kissallisesta puhumattakaan. Tämä puutarhailu on ihan tajuton juttu; aina vain lisää ihanuuksia ja hankinta lista sen kuin kasvaa. Ei taida ikä ja rahkeet kaikkeen riittää, mutta tehdään se, mitä pystytään. Mukavaa lokakuuta, joka alkaa puolen tunnin kuluttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos between. Tämä on todellakin loputon työmaa, mutta hyvä niin. Kerran ihmettelin Husbendille että mitäs sitten tehdään, kun on kaikki paikat jo kaivettu ja hän tokaisi, että alkaisin tekemään muutoksia. Ja niinhän se menee...

   Poista
 3. Heinät ovat kauniita. Nuo ovat upeasti esillä. Meillä heiniä suositaan aivan liian vähän. Ruissalossakin heinät ovat rivipenkeissä. Tylsää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman vuoden ajan on Tampereen julkisissa paikossa kukkaistutuksissa, myös ruukuissa, nähty heiniä. Se on kiva juttu!

   Poista
 4. Kauniita heiniä, joitain kasvatin joskus mutta kyllästyin ja hävitin pois, voi, kun en olisi silloinkin ollut niin tyhmä.
  Hyvää lokakuuta!

  VastaaPoista
 5. Heinissä on sitä jotain herkkyyttä jota ei ehkä heti huomaa jos vain hakee kukkivien kasvien loistokkuutta.
  Kiitos Pirkko tästä tuokiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Entistä enemmän mua on alkanut kiinnostaa myös värit ja muodot.

   Poista
 6. On se vaan kumma juttu että heinät ovat kissojen mieleen. Meilläkin Myrsky tykkää heinistä.

  VastaaPoista
 7. Kauniita heiniä! Muuten, tuo sivupalkin haukotus tarttui ruudun toisellekin puolelle :)

  VastaaPoista
 8. Upeita ovat ! Ei voi olla tykkäämättä näistä.

  VastaaPoista
 9. Saisikin tuollaisia heinätuppoja kotipihaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniä on meikäläisenkin tupot näihin verrattuna. Mutta ajan kanssa...

   Poista
 10. Kun vaan saisi heinät viihtymään ja pärjäämään talven yli. Toistaiseksi vain muutaman lajin kanssa olen onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama laji on mulla selvinnyt hyvin, mutta onhan niitä menetyksiäkin tullut, kuten viime talvena elefanttiheinät meni kaikki ja melkein kaikki hurmesilkkiheinät.

   Poista