kärhökaupoilla

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Afrikka sai tänään uusia asukkaita, viisi kärhöä; Clematis vit. Polish Spirit, C Gladys Picard x 2, C Piilu ja C vit. Etoile Violette. Siirsin Tukholman messuilta tuodut kärhötuet lopulta tuohon samaan kivimuuripenkkiin vierekkäin, ovat paremmat yhdessä. Gebsu kuvassa esittelee. Muurin reunustalle tuli valkoista sammalleimua. 

Goottipuutarhaan hankittiin kasvialueelle reunaksi ja rajaajaksi puolipyöreää puunauhaa, kun löytyi sopivaa tumman sävyistä. Malus Royalty -koristeomenapuukin sitten kaupoilta hyppäsi samaan kyytiin. Husbend on kaivanut edelleen goottipuutarhan tulevaa aluetta. Kaivettavaa siinä riittää monelle päivälle, huoh. Illalla saunan tai suihkun jälkeen hellittelen omaa <3 kaivuriani Cotswoldin laventeli -tuotteilla, puutarhurin lihasvoiteella, jalkavoiteella ja vartalobutterilla. 

Kasvihuoneeseen vaihdettiin mullat, laitoin uutta vihreää multaa jossa on hiiltä mukana. Mullan alle kanankakkaa ja peti chileille sekä tomaateille on nyt valmiiksi pedattu :)  Pelargonioiden muutto uusiin ruukkuihin viivästyi, kun lannoitekävyt loppuivat. Toivottavasti huomenna posti tuo niitä lisää. Kävyt on tälläiselle laiskalle ihmiselle oikein mainioita, kun ei tarvitse muistaa lannoittaa jatkuvasti. 

  


Tällä liljakasvilla on niin erikoinen nimi, että en sitten enää muista. muoks* Saila tiesi, liljapuu Cordyline.
Haaveissa oli jo viime suvena ja nyt toteutui :) Kyllä, auto oli melkoisen täynnä puuutarhatarpeita.


26 kommenttia:

 1. Tuo on varmaan liljapuu, Cordyline. Hyvän värinen!
  Voi että, teillä jo uudet puutarhan alueet muotoutuu. Mulla on edessä ruohonleikkuumaraton ja voikukankitkemismaraton, niihin saakin kulumaan monta päivää. Olispa pienempi puutarha, tai edes pienempi se leikattava nurmikko :-D Mutta sitten tuleva Rohankin olisi pienempi, ääh. Eihän se käy!
  Ihan parhaita nää pörröhäntäiset esittelijät, jotenkin tosi ammattitaitoisia ;-)

  VastaaPoista
 2. Juu, niin on :) Sä heti tunnistit! Vöri on mun mielestä passeli muiden tummiemme joukkoon ja myös taloon sopii hyvin. Nyt vaan kaikenmoista sälää terassit täynnä, kun hommat vaiheessa. Tämä 4oo neliötä riittää mulle ihan hyvin, saan tarpeeksi kitkeä. Nurmikonleikkuu on ollut sellainen ikiaikojen ongelma, että on ihanaa päästä siitä eroon! On meillä vielä joku alue jäljellä tämänkin session jälkeen, ainakin kissahäkin peruskorjaus ja vieressä oleva Varjomaa....

  VastaaPoista
 3. Kylläpä sinun kaivurisi saa uurastaa ihan tosissaan, joten laventelihoidot ovat varmasti kaivurille mieleen :) Gebsu on hurmaava ja näköjään aina innokas esittelijä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun husbend onkin saanut kultaisen kaivuri -tunnustuksen ;) Heh, veljenpoikani sen hänelle "antoi". Tykkää kaivamisesta, eikä suostu ottaan apua....

   Poista
 4. Kukapa sopisikaan esittelijän hommiin paremmin kuin Gebsu? Näitä sinun kuviasi on niin ihana katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gebsuhan on aina siellä, missä tarvitaan. (ja vaikka ei tarvittaiskaan ;)

   Poista
 5. Katsoin ensimmäisestä kuvasta, että nyt oot onnistunut kuvaamaan ketun :D Mutta tunnistinhan, kun tarkemmin aloin katsomaan :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, onkin kettuväritys tuossa. Valjaat sentään, kesy kettu ;)

   Poista
 6. Hurjaa rojektia teillä pukkaa. :) Kiva seurata mitä tuleman pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rojektit pitää mielen virkeenä. (ja lihakset kipeenä. ja rahapussin laihana...)

   Poista
 7. Liljapuu on siis tuo alin kuva?
  Mahtavat esittelijät muuten sinullakin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se on tumma versio. Bélan piti ensin esitellä, mutta ei siitä mitään tullu.... omat juttunsa vaan kiinnosti.

   Poista
 8. Voi Pirkko...kunpa olisin nyt tuossa vaiheessa, mutta kaksi viikkoa poissa kotoa toukokuussa on kirous vuohenputkien takia. Nyt alkaa savotta ja loppua ei näy. Oh, miten sana Cotswoldin laventeli hiveleekään sielua, sinulla ihoa;)

  Magnolian sain eilen maahan, mutta 12 tuntia meni puutarhssa heti;)

  Olen tyytynyt alppikärhöihin niiden talvenkstävyyden takia (meillä voi hyvin olla -30 astetta), mutta kerrankin määrä saa korvata upeampikukkaiset lajit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuohenputkeä on mullakin vanhassa pernennapenkissä niin paljon, että en tiedä mitä tekisin. Ei ole kovinkaan montaa vuotta siitä, kun kaivoin kaikki ylös, perkasin ja laitoin uusiin multiin kera uuden suodatinkankaan. Harkitsen jo myrkkyä, kun meinaa mennä hermot. Tai sitten poistan koko perennapenkin, nyyh...

   Mulla on aiemmin alppikärhöjä ja nyt ajattelin rohkeasti kokeilla muitakin. Saas nähdä...

   Poista
 9. Kaunista teillä on ja tosi viihtyisän näköistä! Kyllähän se työtä teettää, että puutarhasta saa mieleisen, vaan onneksi se on niin palkitsevaa, että ihan mielellään sitä raataa:D Täällä pitäisi aloitella taas tämän kesän kivien pyörittelyt;DD Vaikka tuhat muutakin projektia on kyllä mielessä, työ ei tekemällä lopu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi työt ei lopu, olis aikas kurjaa vaan pyöritellä peukkuja. Jotenkin se puutarhassa tekeminen on erityisen kivaa :)

   Poista
 10. Oi, en pysty juur muuta sanomaan.
  Tarkoitan, että näyttää niin kauniilta ja Gepsu on suloinen.
  Pusutteleekö hän niinkuin sukulaisellaan on tapana ( enemmän kyllä parrakasta isäntää kuin meikkivoiteelta tuoksuvaa mammaa ) ?

  VastaaPoista
 11. Gebsu pusuttelee, ja erityisesti isukkia ;) Kiitos kehuista, toivottavasti näyttää kauniilta vielä nurmikon poiston jälkeenkin....

  VastaaPoista
 12. ♥ todella kaunista ja tyylikästä!

  VastaaPoista
 13. Hankin samanlaisen liljan ja lapussa luki cordyline, suomeksi verililja. Aion laittaa sen uuteen kasvariin. Sulla on todella kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siksi samaksi Saila jo tunnistikin. Hieno kasvi ;) Kiitos!

   Poista
 14. Ihastelen teidän pihaa joka kerta, kun laitat siitä kuvia. Ja ihastelen Husbendia, joka jaksaa, jaksaa ja jaksaa kaivaa, mitä ilmeisimmin hyvässä hoidossa ja suurella rakkaudella. Ihastelen sinun puutarhasilmääsi, joka luo kaunista sinne ja vielä kauniimpaa tänne.

  Hyvä, Pirkko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kauhistus, ihanhan tässä liikuttuu intopii:) Husbendin huoli on nyt, että mitä kaivaa loppukesästä ja entäpä sen jälkeen, kun koko piha on kaivettu. No, enköhän mä jotain projektia keksi;)

   Poista
 15. Onnea kärhöjen kasvatukseen ja nautinnollisia hetkiä hienossa puutarhassasi.

  VastaaPoista